Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek predsolska vzgoja

predsolska vzgoja

Sicer se mi se ne mudi ampak me vseeno zanima. Drugo leto se bom morala odlocit na katero srednjo solo se nom vpisala. Zelo si zelim pistati uciteljica ali pa vzgojiteljica v vrtcu. Na gimnazijo se sigurno ne bom vpisala. Razmisljala sem da bi se vpisala na predsolsko vzgojo. Pa gledam letosnjo omejitev 116 tock za prvi krog. A to je 7,8 razred 116 tock ali 7,8,9 razred 116 tock. Ni mi jasno. Jaz inam ze sedaj iz 7,8 razred 105 tock. Vem da to ni merilo in se moram vseeno potrudit ampak sem presenecena kako nizka omejitev je bila letos. Zanima me tudi a lahko ko koncam na predsolski grem studirat za uciteljico razrednega pouka?

Zavrti telefon in vprašaj direkt na željeno Vzgojiteljsko šolo.
Da, ko končaš Vzgojiteljsko, greš seveda lahko tudi na razredni pouk.Je oboje na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, pa še eni skupni predavatelji so.Isti za predšolsko in za Razredni pouk.Vsaj pri fiziki vem, da je bilo tako.
Sicer ne vem iz kje si, vem pa , da so lani pisali tu gor, da imajo na Jesenicah na Vzgojiteljski še prostor.
Če boš imela premalo točk, se boš pa pač prilagodila in malo pobrskala po netu, kje je še frej.

Vzgojiteljska je tudi v Izoli. Lahko gres naprej na pedagosko fakukteto komot. Lahko pa pogledas kaksni so pogoji za vpis na fakulteto na internetu. Vpisi Pedagoska fakukteta in poglej 🙂

Punca se hoče vpisat na srednjo šolo. Pa je bolj pismena od vas.
Hoče postati vzgojiteljica ali učiteljica.
Srednaj vzgojiteljska šola obstaja, srednja šola za razredni pouk pa ne (učiteljica).

Ko končaš srednjo vzgojiteljsko, postaneš pomočnica vzgojiteljice, ne pa vzgojiteljica. Ko končaš šolanje na fakulteti, lahko postaneš vzgojiteljica, če se pa vpišeš na program na fakulteti predšolska vzgoja, pa postaneš učiteljica.

Če te poklic veseli, se vpiši na vzgojiteljsko. Ne vem kako se točkuje, očitno ti dobro kaže in imaš možnosti, da bi bila sprejeta. Poglej če je potrebno tudi kakšno preverjanje sposobnosti – recimo talent za glasbo. Želim ti pravilno odločitev glede nadaljnjega šolanja. Po končani 4 letni srednji šoli, se lahko vpišeš na več različnih fakultet, vendar to je še daleč, zato sedaj razmišljaj kakšno srednjo šolo boš izbrala. Želim ti vso srečo!

Pomembno za to šolo je, da moraš igrat vsaj en instrument. Drugače imajo probleme v šoli.
Zato, če še nisi v glasbeni šoli, kar pot pod noge.

Aja, mi smo pa napol pismeni, ali kaj?
Preberi, kaj si napisala ti :Če se pa vpišeš na program na fakulteti predšolska vzgoja, pa postaneš učiteljica…

Ni tako pomembno.In ni nujno, da imaš probleme v šoli, kje pa.

Sama nisem igrala instrumenta, nisem hodila v Glasbeno šolo.
Vsega sem se naučila na Vzgojiteljski šoli v Ljubljani.Super je bilo.Zanimivo, veselo in zabavno!
V srednji sem igrala na flavto in klavir, na Pedagoški fakulteti smer Vzgojitelj predšolskih otrok pa smo veliko dirigirali.

V glavnem, če imaš željo in te veseli, samo pojdi.
Jaz sem že kar nekaj časa vzgojiteljica.Nikoli mi ni bilo žal.Čeprav je odgovorno in zahtevno, ampak katero pa danes ni…

New Report

Close