Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine predvložna številka

predvložna številka

Pozdravljeni,

zanimam se za nakup stanovanja, ki še ni vpisan v ZK. Prodajalec to trenutno ureja, bo pa dobil podvložno številko, na osnovi katere bi se potem podpisala kupoprodajna pogodba, jaz pa bi potem na osnovi te številke nadaljno urejala za vpis v ZK.
Naj omenim, da je stanovanje dedoval. Glede na to, me zanima, kakšno vlogo ima podvložna številka, ali je to isto kot vložna številka, oziroma ali lahko kdo nasprotuje mojemu vpisu v ZK.

Hvala za odgovor in lp.

Če je sklep o dedovanju pravnomočen in pravilno vložen v zemljiški knjigi naj nebi bilo nič narobe. Po navadi pa sodišča dedovanja sprovedejo sama in ne na predlog dedičev.

Več o zk pa v Zakonu o zemljiki knjigi od 180 čl. naprej na :

Vpis etažne lastnine
184. člen

(1) Zemljiške parcele, ki so skupni deli objekta v etažni lastnini, se vpišejo v poseben vložek (v nadaljnjem besedilu: vložek za vpis etažne lastnine).

(2) Vložek za vpis etažne lastnine je sestavljen iz osnovnega vložka in toliko podvložkov, kolikor je posameznih delov v etažni lastnini, in tistih skupnih delov, na katerih se solastninsko razmerje razlikuje od tistega na zemljiških parcelah iz prejšnjega odstavka.

(3) V osnovni vložek se vpišejo zemljiške parcele, ki so skupni deli objekta v etažni lastnini.

(4) V posamezen podvložek se vpiše posamezen del objekta v etažni lastnini oziroma tisti skupni del objekta, na katerem se solastninsko razmerje razlikuje od tistega na zemljiških parcelah iz prvega odstavka tega člena.

(5) Če je sestavni del posameznega dela objekta v etažni lastnini samostojna zemljiška parcela (na primer atrij), se ta zemljiška parcela vpiše v isti podvložek kot posamezen del objekta, ki mu pripada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close