Najdi forum

predznanje na fri

Pozdravljeni!
Letos bom končal splošno gimnazijo in razmišljam o študiju računalništva na FRI višješolski program, ki nima fizike, ker mi ta v gimnaziji ni preveč dišala. Zanima me, če je možno, da bi sploh uspešno končal ta študij glede na to da imam izjemno malo predznanja o računalništvu; dve leti informatike na gimnaziji in nekaj znanja o programiranju, ki sem se ga naučil doma prek interneta. Tudi matematika ni moj najljubši predmet. Zanima me, kje se v prvem letniku začne, sploh pri programiranju? pri osnovah ali smatrajo, da imamo predznanje tudi če pridemo iz gimnazije?
Kako pa je z zaposlitvijo po dokončanem faksu?
Računalništvo, predvsem programiranje pa me drugače precej veseli.

Hvala za vaše odgovore!

Se strinjam stabo da je programiranje zabavno sam C++ je za j**** je pa zato Java script toliko lažja jaz sem bil že kot otrok v FRI ampak glede da ti negre ful metematika bi šlo razen če si zaključo 2 te pa težje ampak ok pa nimaš pred znanja ok tako da povej mi kolk maš pred znanja od 1-100%

matematiko sem imel zaključeno ponavadi 3, pri starih maturah, ki smo jih reševali v šoli za osnovni nivo sem imel vedno 5, ampak matura je neprimerljivo lažja kot testi pri pouku.
Ne znam ti povedat v procentiih, imam neko osnovno znanje kako operirati z pythonom, JavaScript, HTML.

Sam sem letos začel hoditi na fri – visokošolski program, prav tako iz gimanzije. Sicer sem hodil tehniško gimnazijo, kjer sem imel malo več računalništva kot le 2 leti informatike, prav tako sem na maturi opravljal računalništvo. Moram reči, da malo pred znanja zagotovo pomaga, ampak, če boš izdelal gimnazijo mislim da ne boš imel problema z študijem. Zagotovo se ga da opraviti. Lahko se zavedaš, da na ta faks pridejo tudi dijaki iz 4. letnih programov, kot so razne ekonomske in biotehniške pa probajo ta faks naredit.

Če te zanima kako poteka programiranje lahko pogledaš na spletni učilnici: https://ucilnica.fri.uni-lj.si/ poglej visokošolski študij in potem programiranje 1. Se mi zdi, da je profesor omogočil vstop v predmet vsem in ne samo študentom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close