Prefarbanci iz desnega bloka.
če razdelim politični prostor glede na dva dejavnika – svobodo in enakost, dobim socialne demokrate, ki trdijo, da smo vsi enaki in vsi svobodni, liberalce, ki trdijo, da nismo vsi enaki, smo pa vsi svobodni ter konservative, za katere nismo niti vsi enaki, še manj pa svobodni. men se zdi JJ to zadnje.
Možno, samo ne verjamem, da sta za dva dejavnika pogoj za delitev na leve in desne.
Zagotovo svoboda ni predmet te delitve. Ta mora biti v vsakem primeru zagotovoljena. Kje in kdaj je kakšen konzervativec rekel, da ne nismo svobodni in enakopravni? Vprašaj kakšnega Kubanca, če so svobodni sedaj ko imajo “levo” oblast. Navednice sem dal, ker kubanska oblast sama za sebe pravi, da je leva. Gledal sem oddajo o Kubi na TVSLO, imajo celo avtoštoparski zakon, ko mora voznik ustaviti avtoštoparju, drugače dobi kazen, če ga policaj zaloti.
“Zagotovo svoboda ni predmet te delitve”
vse vrste svobod, od osebne do podjetniške svobode, so predmet te delitve.
“Kje in kdaj je kakšen konzervativec rekel, da ne nismo svobodni in enakopravni?”
kje in kdaj je kakšen konzervativc reku, da so cigani enakopravni slovencem?
po katerih kriterijih pa ti deliš na leve in desne?
“Glede na trenutno stanje ostali državljani niso enakopravni s cigani.”
Brajdiči in Hrovati se s to trditvijo zagotovo ne strinjajo.
“Ne vem, če bi še kje na svetu kakšna desna in konzervativna vlada sprejela tak zakon. Še leve ga ne upajo.”
Državljani nekaterih držav z daljšo neprekinjeno demokratično tradicijo pričakujejo, da se sprejeti zakoni potem tudi spoštujejo in da ne ostanejo le mrtva črka na papirju.
Če se počutiš enakopravnega, si najbrž dobro situiran zdrav dedc višjega cenovnega razreda s službo za nedoločen čas, s stanovanjem, avtom in psom.
Oh, cigani so najbolj priviligiran narod v sloveniji. Si gledala na TV, po koliko bodo odkupili parcele v Krški občini? 6 evrov za kvadratni meter!!! Ne plačujejo davkov, čeprav se ukvarjajo z raznimi dejavnostmi, tudi ilegalnimi. Vsi dobivajo podpore, čeprav so močni in bi lahko delali. V Ambrusu smo slišali, da jih policija in sodstvo niti ne preganjata za hude zločine kot so posilstva, preprodaja mamil, kraje.
Kako delim na leve in desne. Jaz jih sodim ne po besedah, ampak po dejanjih. Na primer, tako imenovana levica se upira uvedbi zasebnega šolstva. To je po moje zelo nazadnjaško, ker ni pravih argumentov proti, razen ideoloških. Vse razvite države imajo zasebno šolstvo. Potem onemogočanje poslovanja T2 s strani Telekoma je tudi nazadnjaško. Skratka vsa upiranja pozitivnim spremembam na ideoloških osnovah so nazadnjaška. In našo levico kar krasijo take stvari. Zagotovo pa nisi levičar, če si proti Cerkvi ali če podpiraš splav.
cešarp napisal:
> Oh, cigani so najbolj priviligiran narod v sloveniji. Si
> gledala na TV, po koliko bodo odkupili parcele v Krški občini?
> 6 evrov za kvadratni meter!!! Ne plačujejo davkov, čeprav se
> ukvarjajo z raznimi dejavnostmi, tudi ilegalnimi. Vsi dobivajo
> podpore, čeprav so močni in bi lahko delali. V Ambrusu smo
> slišali, da jih policija in sodstvo niti ne preganjata za hude
> zločine kot so posilstva, preprodaja mamil, kraje.
Tako je. Saj so že skoraj kot cerkev.
b.p.c. bo namesto 336 milijonov davkov in prispevkov plačal 67,2 milijona davkov in prispevkov. ker po tvoji logiki pri nas samo cigani ne plačujejo davkov in prispevkov, lahko zaključim, da je b.p.c. priviligiran cigan.
med najbolj priviligirane sodijo tisti ljudje, ki imajo informacije. to pa zagotovo cigani niso. men se zdi, da je velik takih na tistem spisku 100 najbogatejših slovencev.
sem ti že povedala, da politični prostor ne delim na dva, ampak na tri dele, še rajš ga pa v demokracijah sploh ne delim.