Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pregled dojk v podjetju MO-GY d.o.o

pregled dojk v podjetju MO-GY d.o.o

Je katera ze bila na pregledu bresScen v podjetju MO-GY kjer odkrivajo zgodnje oziroma vse nepravilnosti v dojkah? Zanima me ali potrebujem napotnico in koliko je potrebno cakat. Je samoplacnisko? Saj bom poklicala ampak odprejo sele ob 8.

Imamo tudi svoj forum pri nas.

http://med.over.net/forum5/list.php?112

Pa še reklamo smo jim naredili, tako da je zadeva preverjena. Za ostale informacije, pa kar preberi na njihovi strani ali na forumu.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Hvala primoz

nova
Uredništvo priporoča

Priporočam! Še posebej pa moram pohvalit radiologinjo, gospo Andrejo ki opravlja preglede. Izvide dobiš takoj in meni se najbolj fajn zdi, da te spomnijo na kontrolo.

Jaz bom pa rekel takole: zadeva ima tudi slabo plat – ženska izve za bolezen in v trenutku se ji podere svet. A kaj je lahko slabšega od tega? Menda v Sloveniji vsak dan odkrijejo tri primere raka dojk. Ozdravljiv je sicer v veliko primerih, vendar na začetku bolezni.
Pišem kot partner, katerega punca je pred dobrim letom bila na Breastscanu in imela slab izvid. Poslali so jo naprej, na ultrazvokm, punkcijo…za sabo ime zdaj 6 kemoterapij in zaenkrat je vse ok. Ženske, ne odlašat in ne se slepit, da se vam to ne more zgodit. Midva imava doma 18 mesečno punčko, partnerica je stara 36 let in upamo na najboljše tudi v prihodnje.
Zatorej drage moje dame, le pogumno. In ne pozabite na samopregeldovanje!!!

koliko pa se čaka na pregled?

vse vam piše na http://mo-gy.si/o-metodi-breastscan/

Meni pa ni jasno, zakaj so vsi navedeni zdravniki nevrologi? Kaj ima nevrologija z dojkami?
Morda sem le blond, res mi ni jasno

v mogiju delajo dva programa – eno so nevrologi za manualno medicino, drug program pa je diagnostika, ki jo vodi radiologinja. pregledi dojk so torej čist nekaj drugega.

Problem takšnih ‘privat’ klinik je lahko pomanjkanje izkušenj. Diagnostika pri odkrivanju raka dojk namreč ni enostavna. Velikokrat se rak lahko ‘skrije’, kar pomeni, da ga ne odkrijejo, čeprav opravije vse preiskave (mamografija, ultrazvok, tipanje in če je potrebna, biopsija). To se je namreč zgodilo znanki. Ulrazvočno vodena biopsija v eni izmed takšnih ambulant namreč ni nič pokazala (verjetno z iglo niso zadeli tumorja), šele na Onkološkem inštitutu so strokovno opravili biopsijo in ji odkrili raka, na srečo še pravi čas. Zato priporočam Onkološki inštitut, zelo dobri pa so tudi na Metelkovi, vsaj kar se mamografije in ultrazvoka tiče.

OI namreč. Strokovno? Precizno? Številka, kakšrna si na onkološkem, tam smo vse hipohondrične, dokler se ne dokaže nasprotno. Polne hormonov paniciramo in če nimaš prave napotnice sploh zraven ne prideš! Seveda ni enostavno odkriti raka, tako na dojkah, kot tudi marsikje drugje. Najbolj nevarno je, da misliš, da veš vse, takrat ti lahko IZKUŠNJE še škodijo. Moje skromno mnenje glede OI.

Drage moje dame,včasih,kar malo pozabimo kako lahko same vplivamo na svoje življenje.Vrednosti zdravja se običajno zavemo šele, ko nastopijo bolezenske težave.Prav je,da se zdravo prehranjujemo in telovadimo, pijemo veliko vode, hodimo na dolge sprehode NE pozabimo pa na preventivne preglede !In samopregledovanje dojk:-) Imej se rada 🙂

Pohvalit moram metodo BreastScan in ga. Andrejo Rajh ki izvaja preventivne preglede v ordinacijah Mogy. Vsako leto se udeležim preventivnega pregleda in se mi zdi super zadeva. Ženske do 55 leta starosti nimamo nobene metode da bi si lahko preventivno pregledovale prsi, tako da kapo dol za podjetje MO-GY ki nam lahko v tej smiri pomaga.
Izpostavila bi še manualne terapije, pred letom dni sem imela velike težave z vratno hrbtenico, vrtoglavice, migrenski napadi, ponoči sem se zbujala, čez dan bolečine da sem komaj zdržala skoncentrirana v službi. Takrat mi je kolegica svetovala naj se obrnem v ordinacijo Mo-gy na terapije, še danes ne morem verjet da so naredili čudeže iz mene težave ki sem jih imela pred letom dni jih nimam več, ko se včasih počutim zakrčeno se takoj odpravim na eno terapijo in sem spet nekaj časa dobra. Zelo, zelo sem zadovoljna z njihovo strokovnostjo.

bila pred desetimi leti na breastscanu in kaj so ugotovili – da ne morejo reči ali so že prvi vozlički (kot začetek nastajanja raka) ali niso – ker so tako majhni, da jih tudi ta metoda ne uspe zaznati – tako so mi razložili. Skratka nič nisem izvedela in prav nič nisem bila pomirjena. Le en dan dopusta mi je šel in nekaj stroška je bilo. Šla pa sem zato, ker sem prej imela eno vodno bulo v dojki in mi je zdravnik predpisal pogoste kontrole – mamografijo. Jaz pa sem se želela izognit prepogosti mamografiji. Ne vem, kaj breastscan lahko odkrije, kot so mi takrat povedali, da malih vozličkov še ne. Morda pa večje tumorje lahko? Ne vem. Meni so rekli tako, nič večjega se ne vidi, manjših vozličkov pa ne zazna,

Kot vidite, sem še živa in nič rakastega se mi ni razvilo, res pa je, da sem zaradi strahu pred boleznijo začela bolj zdravo živeti: gibanje in eko hrana. Na breast scan pa nisem šla več, nekako zaupam sama sebi, da dovolj zdravo živim.

ja žal 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} natančne metode še niso razvili. v škodo nas, žensk. in če imaš smolo si tisti majhen odstotek ki “pade mimo”. sama vsako leto hodim na BreastSCAN. sem pomirjena potem do naslednje kontrole. nisem strokovnjakinja pa vseeno: vozlički, ki jih breastscan ne zazna pomeni, da se v njih nič ne dogaja ali pač? vsaka sprememba naj bi oddajala energijo in s tem vsaj minimalno spremenila temperaturo v tkivu, celici. sem biologinja in mi je ta mikro zgodba blizu, priznam pa, da moje znanje ne pokriva tudi področja radiologije, onkologije itd.

Velik tumor si pa lahko odkrijem tudi sama, hvala lepa za takšno metodo.

Te metode na OI itak ne priznajo, ker ni sigurna, samo denar stran vržeš. Seveda te vabijo na ponoven pregled, saj rabijo denar.

Metoda je priznana v večini Evropskih držav in tudi z ZDA in Kanadi, kjer se aktivno uporablja. OI je ne priznava, kot še veliko drugih ne. Namen je znan, ne bi razlagala, saj menda berete tudi časopise in ne visite cel dan samo na MON-u???

http://www.webmd.com/breast-cancer/news/20040310/fda-approves-new-breast-scan-device

sama sem mnenja, da je ta metoda lahko samo podporna metoda UZ in mamografiji. Bila sem enkrat in radiologinja je iskala različne temperaturne cone v prsih. Metoda naj bi temeljila namreč na tem principu, da so tople cone lahko posledica bolezenskih dogajanj v telesu (rak).
Pri meni je radiologinja ugotavljala, da imam prehladne(?) dojke in mi je svetovala uživanje svetlinovega olja, pa me nekako ni prepričala s tem,
Pregledi v OI niso namenjeni preventivnim pregledom razen v programu DORA. Če si iz Ljubljane, na Metelkovi so super. In imajo dober stroj, tako da pregled ne boli.

Drage punce, ko berem te vaše pripombe vsaj od nekaterih ” da je metoda BreastScan ne previrjena, ena gospodična navaja da si velik tumor tudi sama lahko odkrije……sem se prav do solz nasmejala.
“Mogoče te punce pa živijo na drugem planetu.

Kakšen stroj, čelahko malo razložiš in kako, da ne boli? A ni mamografija, da ti fajn spešta dojke, boli, vsaj mene je, zelo. Kako naredijo?

mamografija vedno boli. Vendar je tudi ta bolečina lahko zelo različna. Zelo je odvisno od tehnika, ki z mamografom upravlja in kako dober je mamograf. Pregled na starejšem stroju je lahko zelo zelo boleč (sama sem tak pregled doživela v Škofji Loki). Na Metelkovi imajo sodoben stroj in tehnica, ki upravlja z njim je izredno nežna in prijazna. Medtem ko je tehnica, ki je upravljala z mamografom v kontejnerju ob OI, zelo groba in osorna. Če Brestscan odkrije bolezenska stanja, je to nesporno. Problem je samo v tem, da jih velikorat ne zazna, sama pacientka pa živi v lažnem prepričanju, da je z njo vse v redu.

Kakšen stroj, čelahko malo razložiš in kako, da ne boli? A ni mamografija, da ti fajn spešta dojke, boli, vsaj mene je, zelo. Kako naredijo?[/quote]

Prvič slišim, da lahko mamografija boli. Bila že 2x, zaradi velikega števila vozličkov, ki povzročajo celo na določen dotik bolečino, mamografija je bila pa popolnoma neboleča. Le malo stisne dojke, le to.

Premajhne dojke imate punce, samo to je. Normalna velikost, košarica B ali več pri mamografiji tako boli, da ni za povedat. In komentar: imajo dober stroj na Metelkovi, pa ne boli! – jaojaojao, ni od stroja odvisno!

Očitno midve res ne živiva na istem planetu. Nisem nobena gospodična, ampak ženska v srednjih letih, ki sem že dvakrat zbolela za rakom dojke in so me tudi pozdravili. In ja, obakrat sem si tumor odkrila sama. Mamografija in ostale preiskave so ga potem samo potrdile in natančneje opredelile. Lep pozdrav na tvoj solzavo smešni planet.

New Report

Close