Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pregled pri urologu – izkušnje (ženska)

pregled pri urologu – izkušnje (ženska)

naslednji teden imam pregled pri urologu, strah me je že 10 dni, ne spim, ne jem, nekje sem prebrala da je pregled boleč, težave imam z mehurjem… ima katera mogoče izkušnjo ki bo jo podelila z menoj da se lahko malce bolj pripravim psihično, ker sem čisto na tleh, prag bolečine imam pod nulo, žal..

pri zobarju že vnaprej rečem naj mi da injekcijo, pa sem mi potem zasmeje in mi pravi a tudi če ne bova nič delala 🙁 🙁

Ni tako hudo. Največkrat pogledajo z ultrazvokom ali pa intravenoznim slikanjem. Ultrazvok ne boli, intravenozno je neprijetno, prednost je, če si bolj suhe postave, debele pa kar stisnejo, vsaj tako je bilo še nekaj let nazaj. Šele po teh preizkavah sledijo tiste bolj zoprne, ampak šele če je potrebno.
Tudi sama sem imela ponavljajoča vnetja mehurja, edini doktor, ki je povedal pravilno diagnozo je bil ginekolog, ki je povedal, da bo potem, ko bom rodila, verjetno vse drugače. In res je bilo, od takrat dalje ne vem več, da imam mehur, nikoli več nisem imela vnetega. Se pa pazim: bombažno perilo, nikoli mokrih kopalk predolgo na sebi, nikoli v mrzlo vodo, toplic se izogibam….

Sicer pa glede na to, da imaš pogosta vnetja mehurja veš, kako zoprna je ta bolečina.

Uh, jaz sem bila že na veliko preiskavah pri urologu, pa me nikoli ni nič bolelo. šla sem na kontrastni rentgen, ko ti v žilo dajo kontrast in potem slikajo, pa bila sem na tisti preiskavi, ko ti v sečevod vstavijo cevko in ti napolnijo mehur. Tudi to me ni nič bolelo. Kaj drugega pa sploh ne vem če še obstaja? No UZ pa tako ali tako nič ne boli. Edino na drobljenju kamnov še nisem bila, ker mi za enkrat ni treba.
Tako da nimaš se česa bat, ker nobena preiskava ni boleča.

mene sploh nič ne boli, ampak so mi na ultrazvoku ledvic in trebušne votline – slučajno našli “nekaj” na mehrju kar so mi opisali kot “lepotna” napaka mehurja… in daj naj grem če hočem k urologu

New Report

Close