pregret motor
ANX. Po mojem prepričanju gre za neke vrste goljufijo. Prodajalec je za napako vedel. Je pa očitno navadna pokvarjena baraba, ki si upa tak avto naprej prodajat. Na tvojem mestu bi naredil takole:
– če imaš garancijo na ta avto jo uveljavljaj – odpelji k prodajalcu in naj on stvar uredi kot je treba
– če te nimaš moraš problem rešiš po pravni poti. Če se ne motim te stvari ureja obligacijsko pravo. Prodajalec je očitno vedel za napako na tvojem avtomobilu, ga je pa vseeno prodal. Gre za skrito napako. Najprej imaš možnost, da prodajalca o »zadevi« obvestiš v 8 dneh. Če si ta rok zamudila nič panike. Prodajalec za skrite napake po zakonu odgovarja 6 mesecev.
Obstaja tudi ta naslov http://www.e-svetovanje.com/pravniki.net (ali kakšen podoben), kjer lahko zastaviš vprašanje oz predstaviš svoj problem. V odgovoru ti bodo po mojem navedli dovolj argumentov s pravne stvari.
Potem do prodajalca, kjer si avto kupila. Malce mu »obrazloži« svoje argumetne oz kako stvari tečejo. Verjetno boš že na tej “stopnji” zadevo uspešno rešila. Tvoj zadnji »adut« je odvetnik. S katerim boš brez težav dobila tožbo.
LP, Škorpjon
Normalna temperatura motorja je 90 stopinj. Novejši avtomobili jo držijo stalno in stabilno poleti in pozimi. Namreč voda v sistemu zaradi nadtlaka nekoliko pozneje zavre (fizika iz osnovne šole). Če maš klimo in je ta laufala pa naj si bo avtomatska ali ročna se v kondenzatorju v avtomobilu nabere tudi do 2L vode na obratovalno uro klimatske naprave. To vodo se odvaja ponavadi pred sovoznikom in je navadna čista voda. Recimo če greš poleti v parkirno hišo vidiš da ima veliko avtomobilov lužice in to je to.
Lahko je res da pušča hladilni sistem dej prst v “lužico”, povohaj če smrdi je bencin ali nafta, če nima vonja dej v usta; če ma čuden okus potem je to hladilna tekočina če ne je to voda. Sploh pa če laufa klima je v havbi vroče kot pri hudiču; lahko je tudi pokrov motorja topel.
najprej hvala za odgovore…avto je star 9 let,ker sem pač študentka(19)in sem si lahko privoščila avtomobil samo za 400K,(sem si ga pač kupila sama,registrirala…vse)u glavnem,klime sploh nima:)s sabo ko sem ga kupovala sem imela mehanika,pa ni ugotovil nič.No,avto smo kupili,potem pa čez par dni to olje (če sploh je).Mislim,da bi ga bilo kljub temu da bo stalo,najbolje peljati mal k mehaniku na kšn servis