Pregrevanje????
Ali je možno, da se računalnik pregreva (CPU Current Temperature), ko imamo odprt Wordov dokumet (2.500 KB), ki je sicer čudo vseh čudes, z mnogimi grafi, tabelami….
Če dlje časa delamo na tem dokumentu, alarm opozori, da je temp. previsoka in računalnik pač izklopimo. Včasih pa se zgodi, da pustim dokument odprt in grem na kakšno kavo, ko pridem pa nazaj je pa tema oz. moder ekran. Vse skupaj izgleda, kot da je prišlo do izklopa diska. Ko skušam zadeva obuditi, pa me opozori, da je bila narejena nepravilna zaustavitev sistema, delati začne Scan Disc… Kaj se da narediti, oz. ali je to sploh normalno? Je morda napaka na rač opremi… Ne vem… Svetujte prosim (računalnik je še v garanciji).
Hvala in LP!
Dodatni hladilnik na procesorju, recimo?
Še to: če grafov in tabel ne nameravaš več spreminjati jih ne lepi kot predmete ampak kot sliko. Za grafe raje uporabljaj kar naravnost excel, potem pa jih prelepi v Word kot jpeg slikco.
Celo če jih nameravaš spreminjarti, jih raje spreminjaj v Excelu in jih povozi v wordu.
Je dodatni hladilnik smiselen, če se zadeva pregreva samo pri določenem dokumentu? Ali je to zgolj slučaj, ampak jaz ne verjamem da je.
Kje pa se da odčitati ta CPU Current Temperature?
lp
mačkon
VIA Hardware Monitor System V2.04
Arja, menim, da omenjeni dokument ne bi smel biti razlog za pregrevanje procesorja, saj ga urejanje dokumenta ne bi smelo toliko zaposliti.
Če se motim, naj me kdo korigira.
Sporoči osnovne podatke o računalniku. Kje je bil kupljen in kako dolgo ga imate?
Imate antivirusno zaščito?
lp Tajfun
Če je računalnik še v garanciji, bi ga jaz na tvojem mestu definitivno nesel na servis, in za popravilo ti ne bi smeli nič računati!
Forum je zaprt za komentiranje.