Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prehrana med hujšanjem

prehrana med hujšanjem

Zravo

Že nekaj let poskušam shujšati, ampak do zdaj še nisem dosegla cilja. Ker imam veliko prijateljic, ki so hujšale in so shujšale z uspehom sem jih vprašala kakšno hrano naj jem med hujšanjem, nekatere so mi rekle, da samo zelenjavo, druge pa so mi spet rekle da samo maščob se moraš izogibati, drugače pa lahko ješ vse.

Ker tokrat si zares želim shujšati in sem odločena da bom shujšala, vas prosim če mi lahko svetujete kakšno hrano lahko jem če resno želim shujšati in v kakšni meri.
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Tina

Živjo,

na to temo imam polno materiala, ker hodim v šolo hujšanja. Če te zanima, mi pošlji svoj mail naslov, pa ti bom papirje poskenirala in poslala. Preveč bi bilo, da bi vse tukaj pisala. V glavnem pa je zadeva taka, da moraš imeti 4-5 obrokov na dan, veliko zelenjave, sadja, sladkarije črtaj oz. če imaš res krizo si jo tudi lahko privoščiš. Predvsem pomembno pa je, da dnevno zaužiješ vsaj 1200 kalorij, ki so potrebne za normalno delovanje organizma. Zato začni z rekreacijo, ki je sestavljena iz aerobne(tek,tenis,kolesarjenje ipd) in mora trajati vsaj 20 minut , in iz anaerobne, kjer krepiš mišice. Gibati moraš vsak dan cca.1 uro.

LP,Kaja

Svetujem ti, da ne razmišljaš o prehrani le med hujšanjem in si omisliš kako hudo dieto. Raje poskušaj spremeniti prehrano nasploh. Preberi kakšno knjigo o tej temi. Na tvojem mestu se ne bi odločila za kakšno radikalno spremembo (npr. presnojedstvo) ampak bi počasi začela črtati “škodljive” snovi…

lp,
mojca

Čim manj nasičenih maščob- ocvrtih stvari, pomfrija, sladkarij v glavnem v mejah normale okoli 1200 kcal dnevno, odvisno od ITM.

LP

Hoj Kaja!
a lahko se men to posljes? ful bi ti bla hvalezna!!!!
[email protected]
Hvala lepa!

Dobiš. Zdaj me 3 dni ne bo, bom pa v ponedeljek to 100% poslala.

Lp,Kaja

Zdravo Kaja!

Že v naprej se ti zahvaljujem za material ki mi ga boš poslala.

[email protected] ali pa [email protected]

Pa se meni prosim poslji na tale e-mail naslov [email protected]. Hvala!

Pozdravljena!
Torej moja izkušnja, saj bom kratka 🙂 Shujšati je res težje kot zrediti se, vendar z močno voljo se da narediti vse. Še marca letos sem tehtala 100 kg pri 180 cm. Vedela sem da sem debela a kljub temu sem jedla dalje-sladkarije, kruh, pa spet sladkarije. Od januarja sem redno hodila na Tae bo, vendar nisem shujšala.
Junija pa sem se nekako odločila, da je čas da moram shujšati. Od 15 junija praktično sem opustila kruh, sladkarije, krompir… Jedla sem zelo malo in telovadila kar naprej. Uspelo mi je shujšati iz 100 na 85 kg. Sedaj jem samo sadje in zelenjavo, pijem večinoma vodo, razen Sprinta. Ter vsak dan telovadim ali s kolebnico, tenis, Orbitrek, balinanje. Skratka obrestuje se za način, vsaj zame se je. SADJE, zelenjava, brez kruha, brez sladkarij(nič) ter velikoooo telovadbe. Tako, upam da nisi nehala brati nekje na sredini.. Poskušala sem biti kratka. Tako, to je moj način, ne vem sicer koliko moraš shujšati , ampak poskusi pa boš videla. Je pa res da se je tega treba strogo držati in ena napaka je že lahko usodna(sladkarije).
Želim ti, da bi shujšala in uživala v svojem življenju kot še nikoli doslej. Občutek je super.

Lep pozdrav!!!!!!!!!!

Tina in vse druge forumovke!

Pri hujšanju se mi zdi najbolj pomembno to, da si najprej narediš pregled svojih prehranjevalnih navad, in potem si vse skupaj obdelaš. Torej ugotovi kaj ti povzroča probleme: ali ješ preveč količinsko, ali ješ preveč mastnih stvari, ali pretiravaš pri sladkarijah, ali vse pomalem.

Največja umetnost je potem to uspeti spremeniti in začeti z novimi prehranjevalnimi navadami, zavedati se kaj lahko in kaj ne smeš, pa diete in hujšanj ne potrebuješ……. (se vem, lahko je nekaj govorit, drugo je pa lotiti se tega, ampak poskusi….) meni uspeva (+ – )

Čestitam!!!

Ful čudno je, da nobeden ne hujša – tisti, ki hodijo na tae-bo!!!!

Zelo bi bila vesela, če bi lahko poslala tudi meni na naslov: [email protected]. Najlepša hvala in lep pozdrav.

Kaja! Prosim še meni!!!

[email protected]

HVALA!!!

Tudi jaz bi te prosila, ce mi lahko posljes kaj, kar bi mi lahko pomagalo shujsat. A si ti tista, ki je prodajala afa videokaseto? ce si mi napisi se koliko bi rada zanjo, ce jo se imas seveda.

hvala ze vnaprej.
[email protected]

Pravkar sem vam poslala material o zdravi prehrani. Razbila sem ga na več pošt, ker Mail Server ni dovolil vse naenkrat. Dobiti bi morale 31 slik in pojasnilo o njih.

Sporočite, če ste dobile.

LP,Kaja

Jaz nisem dobila nic. samo pojasnila za k sliki, slike pa niso prisle do mene…(
lepo se mej!!

Kaja,
prosim poslji se meni na [email protected]. ze v naprej najlepsa hvala.
lp

Tudi jaz nisem dobila slik. hvala pa za tisto kar je prispelo. ce bos pa se kej posiljala lahko se enkrat poskusis na moj naslov
[email protected]

ja pa se to: koliko si ti shujsala in ali je tezko zdrzat opisano dieto

hvala, sanja

Nobenih slik, le dve strani, vsaka zase.

Hvala vseeno. Ne vem pa, kam so se slike skrile. Mislim pa, da so malo prevelike za pošiljanje.

Dejansko je problem v velikosti slik. Se bom jutri pomenila s Primožem, da bi jih na nek način objavil. Gre za to, da imate premajhne mailboxe in mi zavrača vso pošto, ki prebije zgornjo mejo velikosti mailboxa. Tako jaz ne morem nič pomagati, upam, da bo imel Primož kakšno idejo. Možno je tudi, da vam skopiram in pošljem na dom, samo to bodo stroški. Na vsak način bi rada, da zadevo dobite, ker gre res za zdrav način hujšanja.Ne gre za dieto, gre za spremenjen režim prehranjevanja in veliko gibanja. Se slišimo jutri, ko bom dobila Primoža.

LP,Kaja

P.S. Za Sanjo – jaz sem shujšala v treh mesecih 10 kg, potem je bilo junija konec šole in mi je malo padla motivacija, tako da sedaj stojim na tej teži .Važno je, da se ne redim nazaj, saj sem se navadila pravilno jesti. Ker imam še kar nekaj kg preveč, bom šla v šolo hujšanja še v jeseni .Do takrat pa bi rada zbila še kakšnih 5 kg.

Kaja,

se meni poslji na tale naslov: [email protected]

Lep dan ti zeli Sony

Tudi jaz nisem dobila slik. Mislim da so prevelike in jih mail streznik zavrze. Bom vesela ce jih bo Primoz lahko uploadal na med-ov streznik.
Hvala vseeno!
Ana

Kaja, a lahko še meni lepo prosim. Hvala!
[email protected]

Material sem predala Primožu in bo on objavil na forumu Hujšanje.Po pošti žal ni šlo.

LP,Kaja

Kaja!
A bi te lahko še jaz prosim prosila, da mi pošlješ stvari o hujšanju. Hvala!

Petra ([email protected]) Kaja je pisal/pisala:
>
> Živjo,
>
> na to temo imam polno materiala, ker hodim v šolo hujšanja.
> Če te zanima, mi pošlji svoj mail naslov, pa ti bom papirje
> poskenirala in poslala. Preveč bi bilo, da bi vse tukaj
> pisala. V glavnem pa je zadeva taka, da moraš imeti 4-5
> obrokov na dan, veliko zelenjave, sadja, sladkarije črtaj oz.
> če imaš res krizo si jo tudi lahko privoščiš. Predvsem
> pomembno pa je, da dnevno zaužiješ vsaj 1200 kalorij, ki so
> potrebne za normalno delovanje organizma. Zato začni z
> rekreacijo, ki je sestavljena iz
> aerobne(tek,tenis,kolesarjenje ipd) in mora trajati vsaj 20
> minut , in iz anaerobne, kjer krepiš mišice. Gibati moraš
> vsak dan cca.1 uro.
>
> LP,Kaja

New Report

Close