prehrana med hujšanjem
Ojla! Zelo bi ti bila hvaležna če bi mi lahko tudi meni poslala spisek na naslov [email protected]. Hvala za v naprej!
Spoštovani!
Sem Sara iz žalca in imam en problem.Ne morem shujšati.Kako naj jem, da se ne bi zredila ampka da bi shujšala.Drugi so mi že toliko povedali o tem ampak nobenmu kaj preveč ne verjamem?jaz ne morem shujšat.imam 78kg in sem velika 165 cm,rada pa bi imela 55kg.kako naj dosežem ta cilj?
že v napšrej se vam zahvaljujem za odgovor
lep pozdrav: sara
Spoštovani!
Sem Sara iz žalca in imam en problem.Ne morem shujšati.Kako naj jem, da se ne bi zredila ampka da bi shujšala.Drugi so mi že toliko povedali o tem ampak nobenmu kaj preveč ne verjamem?jaz ne morem shujšat.imam 78kg in sem velika 165 cm,rada pa bi imela 55kg.kako naj dosežem ta cilj?
že v napšrej se vam zahvaljujem za odgovor
lep pozdrav: sara
Živjo Sara,
na tem forumu sem že ogromno napisala na to temo.Da se ne bi ponavljala, ti svetujem, da klikneš Iskanje, pa potem Kaja, pa potem iskanje po avtorju.Dobila boš vse moje tekste. Kar nekaj je pa tudi na forumu Srednja leta. Pa še na osnovni strani Med.over .net pod Zdrava prehrana. Če boš vse to prebrala, lahko magistriraš iz zdrave prehrane. V miru si preberi, če pa boš imela še kakšno vprašanje, me lahko brez problemov vprašaš.
LP,Kaja
Zivjo Kaja
S temi stranmi sem se seznanila sele 2 dni nazaj in so res super, toliko nasvetov…Seveda tudi mene zanima tvoj material, moj email: [email protected] Ce ti ni odvec, mi prosim poslji in ze v naprej hvala!
Lansko leto februarja sem s pomocjo mame sestavila jedilnik, zelo zdrav, s katerim sem zelo lepo shujsala, 10 kg. V enem mesecu 4kg, nato pa se v dveh mesecih ostale kg. Seveda se potem nisem vec pazila in sem se zopet zredila nazaj. Moja teza me malce ovira, ker hodim na intenzivno aerobiko in se se kako zavedam, kako fajn postavo bi imela, ce bi spet malce popazila na prehrano. Sedaj zopet zbiram pogum in predvsem voljo, ki je pri hujsanju najbolj pomembna. Upam, da mi bodo tvoji podatki kaj koristili.
Vsem dekletom, ki hujsate in ste nagnjena k hitri “reditvi” svetujem, nikoli, res nikoli ne pozabite na pravilno prehrano in na dieto! Kilogrami pridejo res hitro nazaj. Sama sem ziv dokaz za to.
Veliko srece!
Taja
Zivjo Kaja
S temi stranmi sem se seznanila sele 2 dni nazaj in so res super, toliko nasvetov…Seveda tudi mene zanima tvoj material, moj email: [email protected] Ce ti ni odvec, mi prosim poslji in ze v naprej hvala!
Lansko leto februarja sem s pomocjo mame sestavila jedilnik, zelo zdrav, s katerim sem zelo lepo shujsala, 10 kg. V enem mesecu 4kg, nato pa se v dveh mesecih ostale kg. Seveda se potem nisem vec pazila in sem se zopet zredila nazaj. Moja teza me malce ovira, ker hodim na intenzivno aerobiko in se se kako zavedam, kako fajn postavo bi imela, ce bi spet malce popazila na prehrano. Sedaj zopet zbiram pogum in predvsem voljo, ki je pri hujsanju najbolj pomembna. Upam, da mi bodo tvoji podatki kaj koristili.
Vsem dekletom, ki hujsate in ste nagnjena k hitri “reditvi” svetujem, nikoli, res nikoli ne pozabite na pravilno prehrano in na dieto! Kilogrami pridejo res hitro nazaj. Sama sem ziv dokaz za to.
Veliko srece!
Taja
Pozdravljena Taja,
lepo , da si shujala, malo slabše, da si jih dobila nazaj. Material sem predala Primožu moderatorju in bo objavil, ko pride z dopusta. Drugače pa ga po koščkih objavljam na forumu Srednja leta – tema Hujšam (malo starejša) in Hujšam nadaljevanje Hruška. Prav včeraj sem poslala 2 primera jedilnikov s 1200 kcal.
Predlagam ti, da tam spremljaš debato naprej, saj bo trajala kar nekaj časa, ker bi rada Hruška zgubila kar nekaj kg. Jaz pa tudi. Tako , da sva na istem.
Lp,Kaja
Zdravo
videla sem da imaš nekaj materiala glede prehrane med hujšanjem in me zanima ali bi lahko še meni poslala prosim.
Hvala vnaprej,
Janja
Moj fant je sedaj začel hujšati – želi biti lep za poroko 😉 Na pogled ni debel, ker je visok 191 cm in imel je 108kg, ampak sam veš, da imaš previsoko težo. V glavnem v enem tednu je shujšal za osem kil, kolikor jih je pridobil od decembra, sedaj mislim da bi moralo it počasneje dol, ker so kile “starejše”, smpsk vseeno….Hujšal je pa tako, da se je
odpovedal sadju (sadje v primerjavi z zelenjavo nima toliko vitaminov, ima pa veliko sladkorja, zato tudi če že ješ sadje, ga pojej celega, ne pa si delati raznoraznih sadnih napitkov, a la pomarančni sok, ker dobiš samo veliko sladkorja, vitaminov pa takorekoč skoraj nič…še vedno pa to ne pomeni da se moraš sadju popolnoma odreči, ampak vsaj na začetku pa ja, kasneje ga jej v majnših količinah in najraje čim več domačega in ne agrumov),
odpovedal se je tudi ogljikovim hidratom – ta še posebej dvigujejo inzulin (kruh, pašta, riž, krompir…) in mlečim izdelkom, tudi jogurtom (s tem, da ga tu preveč ne razumem, glede na to da navaden pravi jogurt ne redi, ampak ok),
izogibaj se sokovom, in gaziranim pijačam. Izogibaj se žitu, kosmičem(prosim ne nasedaj in kupuj kosmičev v veri da so zdravi, še posebej ne fitness kosmičev), fižolu (stročnicam – samo telo ti pove, kaj si misli o njih;) ).
Vse to zamenjaj z veliko beljakovinami (lahko tudi surovo jajce, rahlo kuhano jajce, ribe)
Namesto sončničnega olja in margarine uporabljaj olivno olje, kokosovo olje, svinjska mast.
Jej meso, tudi maščobo na mesu, ne nasedaj ljudem, ki ti govorijo da ne smeš jesti živalske maščobe (meso, maslo, mast, sir…),ker je to edina maščoba, ki jo lahko ješ in ki je v bistvu zelo pomembna za zdravo telo, pravilno delovanje telesa in ustvarjanje enega najpomembnejših vitaminov -D3. (zakaj je tista dojena punčka umrla? ker je njena mama bila veganka in v telo ni dobivala maščobe, tako tudi malčica ni dobivala in se ji ni mogel razviti holesterol, ki je zeeelooo pomemben za naše telo. Če se dvigne je problem v drugi stvari in ne v njem samem, saj on na ta način proba branit telo – holesterol je vzrok in ne posledica. Tudi zdravniki prepovedujejo veganstvo za dojenčke, medtem ko vegetarijanstvo samo odsvetujejo, namreč vgetarijanci še vedno dobijo nekaj živalske maščobe s sirom, skuto, mlekom….). izogibaj pa se margarine, ki ni živalskega izvora i je umetna, kar pa je umetno pa vemo, da ni zdravo!
In jej ogromno zelenjave, ker ima ogromno vitaminov in ne vsebuje sladkorja, tako kot sadje.
Pij veliko vode.
In ni ti treba jesti 5 obrokov na dan, dosti so trije (lahko včasih tudi samo dva-sploh ni problema)! Ker nisi krava, da moraš cel dan nekaj prežvekovat. To si je izmislila prehranjevalna industrija, da bi lahko prodala čim več hrane. Ko ti ješ non stop, mora telo non stop delat na tem da prebavlja hrano in tako nima časa da bi še kaj drugega delalo. In ko ti ješ, se v telesu dvigne inzulin, tako imaš v tem primeru non stop dvignjen sladkor,kar pa vemo da ni zdravo. In recimo, meso se prebavlja tri ure in res ne vem, zakaj bi ti v telo dajala že novo hrano, če še stare ni predelalo. V glavnem jej normalno in takrat zdravo, tri obroke na dan in pij veliko vode in pusti telesu da v miru prebavi in se spočije.
Kar se tiče prehranjevalnih dopolnil, pij omega3, b-kompleks, jod-kelp tablete, pij tudi minerale, npr Beyond Tangy Tangerine (mineralov je 60 in ne 13, kot jih nekateri prodajajo)
To je bilo nekaj enostavnih trikov, kjer ne boš stradala in shujšala boš. Jej tako da boš to lahko vzdrževala tudi kasneje, ko boš shujšala in ti ne bo problem se navadit na tak nov način prehrane, da se ti kile ne bi kasneje vrnile, ko bi spet začela jesti vse. seveda se lahko kdaj pregrešiš in poješ sladico in pašto, ampak probaj čim manj krat. In še nekaj, probaj dobiti knjigo, kjer imaš napisano prehrano za krvne skupine (napisano mora biti posebej za rh+ in rh- po vsaki krvni skupini, če to ni napisano ne velja, namreč to zelo dobro učinkuje in največji nogometni klubi in trenerji (Guardiola) uporabljajo za svoje nogometaše ta način prehranjevanja – osebno poznam strokovnjaka na tem področju in je res neverjetno kaj se vse lahko da narediti ko poznaš svojo krvno skupino. Če ne moreš sama dobiti (poglej v knjižnicah) mi javi, katera krvna skupina si, pa ti napišem kaj lahko ješ in kaj ne. Recimo, ena zanimivost: če si A+, kar je večina ljudi, ne smeš jesti pomaranče in paradižnika – to je tebi kot da si popila deci tuje krvi. tak šok je namreč za tvoje telo 🙂 Sicer kratkoročno ti se ne pozna, dolgoročno pa zelo, še posebej pa športnikom.
Runaway, je res shujšal 8 kil v ENEM TEDNU?? vsa čast! Imam namreč podoben problem, v zadnjem mesecu sem dobila okoli 5 kil, ki me zelo motijo. Zdi se mi, da teh 5 kil ni samo voda, je tudi že kaj maščobe? Ker očitno je šlo pri tvojemu zaročencu bolj za vodo, če so šli kilogrami tako hitro dol,ali se motim? Upam, da so te kile vseeno tudi pri meni voda hehe 🙂
Moram malo discipline spet uvesti in se znebiti teh kg.