Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehrana med nosečnostjo

Prehrana med nosečnostjo

Zanima me, koliko se povečajo potrebe po kalorijah med nosečnostjo, kako premagati neustavljive želje in kako se spopasti s slabostjo. Naj povem, da mi je bilo že med prvo nosečnostjo zelo slabo, tako da sem rodila z enako težo kot je bila ob zanositvi.Sin je bil k sreči dovolj velik in zdrav, ne prenaša pa mleka.Morda tudi zaradi tega? Zdaj sem drugič noseča in sicer 18 tednov, zredila sem se 3kg, slabo pa mi je malenkost manj kot prvič. Občutek imam, da ne smem nič jesti, ker mi vse nadraži želodec. Je potrebno kaj dodajati prehrani?

Lep pozdrav in lep dan,
Tamara

Prehrana v nosečnosti naj bo nornalna, taka kot prej. V prvem tromesečju mogoče plod potrebuje le več folne kisline, ki jo telo drugače ne more skladiščiti, ter je potreben vsakodnevni vnos s hrano( največ jo imajo pomaranče). Vse več, pa folno kislino ginekologi predpišejo kar v obliki kapsul. Drugače pa jejte, kar veste da dene dobro tudi vašemu organizmu(veliko sadja, zelenjave, žitaric, ob koncu nosečnosti pride do povečanja potrebe po beljakovinah,ki so največ v mesu, jajcih, mlečnih izdelkih in stročnicah, izogibajte pa se pretiranemu uživanju kave, sladkorjev in alkoholu, ki nebi škodile samo plodu ampak tudi vam.Svetovala bi vam da postavite vprašanje tudi zdravniku, ki na tem forumu odgovarja pod temo ginekologija porodništvo. Želim vam čim lepšo nosečnost!

Urša

g. Tamara!

V drugi nosečnosti sem tudi jaz imela velike težave s prehranjevanjem.Po porodu sem bila 3 kilograme lažja kot ob zanositvi, vendar je z otrokom vse v redu. Ginekolog me je potolažil, ko je rekel, da je otrok v materinem telesu kot parazit in da si vzame iz mojega telesa vse kar potrebuje. V slabem stanju sem lahko zato le jaz sama, medtem ko otroku nič ne manjka. No k sreči je bilo res tako in sem rodila zdravo punčko. Vprašajte za nasvet ginekologa.

Lep pozdrav!

New Report

Close