Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prehrana za žolč

prehrana za žolč

Tisti, ki ste imeli vnetje žolča, kaj ste jedli ? Osebne izkušnje me zanimajo.

Nihče ?

Kuhano, ne pečeno.

Kuhan krompir, kuhane testenine, star kruh, riž, kuhana zelenjava bučke, stročji fižol, korenček, gomoljna zelenjava. Črtaj mleko. Lahko ješ jogurte z 1.5 mm, pa kefir.  Sir črtaj, ker je premasten.  Lahko tudi solato, mehko, ne kakšne endivije. Seveda črtaš alkohol, sladkor, ker povzročata izločanje encimov.

Skratka, brez maščobe oziroma čim manj maščobe. Pa nič pekočega, začinjenega.

Pač tipična lahka hrana.

Odgovor na objavo uporabnika
tole, 20.11.2024 ob 21:10

Kuhano, ne pečeno.

Kuhan krompir, kuhane testenine, star kruh, riž, kuhana zelenjava bučke, stročji fižol, korenček, gomoljna zelenjava. Črtaj mleko. Lahko ješ jogurte z 1.5 mm, pa kefir.  Sir črtaj, ker je premasten.  Lahko tudi solato, mehko, ne kakšne endivije. Seveda črtaš alkohol, sladkor, ker povzročata izločanje encimov.

Skratka, brez maščobe oziroma čim manj maščobe. Pa nič pekočega, začinjenega.

Pač tipična lahka hrana.

Hvala za te nasvete. Vidim, da ta prehrana vsebuje kar precej ogljikovih hidratov. Kaj pa beljakovine ? Sploh, če nisi ljubitelj mesa, sira, fižola, mlečnih izdelkov ne smeš.

Ko je vnetje ne ješ nič. Najbolj blag čaj (ne šipek in podobno) in voda od kompota. 5 dni. Tako je bilo pri meni.

Sledilo je obdobje samo kuhane hrane, nič pekočega, mastnega, nič začimb razen min soli, nobenega svežega sadja ali zelenjave. Nič gaziranega, mlečnega, alkohol in cigarete črtaj, prav tako kavo, pravi čaj. Tako je bilo po odstranitvi žolčnika. Še zdaj me telo na boleč način opomni, ko se pregrešim. Saj kasneje najdeš hrano, pijačo, po kateri te ne boli, ampak je tega zelo malo.

New Report

Close