Najdi forum

prehrana

imam eno uprasanje veleik sm 171cm in tehtam 60 kg rad bi pa imel 70 kg ker pa hodim na fitnes bi rad da bi teh 10 kg slo v misicno maso in zanima me kako se morm prehranjevati da bi bi mi to uspelo!!!

Pozdrav,

Kako se boš moral prehranjevati je odvisno predvsem od tega, kakšen telesni tip si. V grobem ločimo endomorfe (široke kosti, široka, oglata postava, nagnjeni k kopičenju maščobe), mezomorfe (atletski tip) ter ektomorfe (suh, običajno nizek % telesne mascobe). Endomorf bo moral zelo paziti na svoj kaloričen vnos, da se presežek ne bo nalagal v obliki maščevja, ter bo za gradnjo mišic povečal predvsem vnos beljakovin. Priporočljivo do 1.8 g / kg telesne teže. Na drugi strani bo ektomorf zaradi svojega hitrega metabolizma moral zelo povečati tudi vnos ogljikovih hidratov (ter beljakovin za samo gradnjo tkiva).

Poleg ustrezne prehrane je pomemben predvsem pravilen način treninga. Povečanju moči in mišične mase je namenjen visoko intenzivni ANAEROBNI trening. Več o tem si lahko prebereš na http://www.geocities.com/hitslo , rubrika Trening.

Lep pozdrav,
Andrej

Pozdravljen!
Seveda je bolj zdravo, da dobis kilograme v obliki misicne mase, kot z prenajedanjem in mascobami.
Moj brat hodi ze 5 let na fitness in poje veliiiko beljakovin (pasta oz. testenine, riz, krompir, sport musli…), pa se mu ne poznajo misice. Niti malo, ceprav si jih zeli (saj moc pa ima!)
Poznam pa tudi take, ki se mu misice hitro razvijejo in so po kratkem obiskovanju v fitnessu ze zelo poznajo (tudi zile).
Moj prijatelj pa uziva tudi neke posebne tablete, tako, da s tem dobi zelo veliko beljakovin in tako se prej razvije tudi misicna masa.
Mislim, da se samo s hrano lahko nekaretim zelo pozna, nekaterim pa nic (kot je npr. moj brat)- odvisno od tvojega telesa!
Lep pozdrav pa veliiikooo uspeha ti zelim.
Struna

New Report

Close