PREHRANJEVANJE
OK, ko je že toliko pisanja o prehranjevanju, mi pa napišite kaj naj naredim, da se vsaj malo zredim.
Visoka sem 1,78 in tehtam 50 kilogramov. Ne gre gor, nikakor. Sem kot prekla, malo puklasta.
Redno se prehranjujem stara sem 30 let pa ne vidim okrog sebe nikogar, ki bi bil tako koščen in se me tudi moji letniki izogibajo kot bi bila okužena.
Vsaj v obraz in v prsa bi se rada malo zredila.
Pomembna je izbira živil. Če bi jaz pojedla 1200 kcal na višino 160 cm, bi shirala. Moram jesti okoli 1800, tudi več, če sem fizično zelo aktivna. Kakšen dan izpustim večerjo, vzamem samo kos sadja, drugi dan mi plešejo kavbojke okoli pasu.
Jem samo rastlinsko hrano, kuham brez maščobe, edino olje na solati uporabljam. Pri nas živimo na oh, osnova naše hrane je škrob iz krompirja, žitaric in stročnic + sadje in zelenjava. Je včasih kar težko nabrati toliko hrane, da ne bi hujšala.
Imam 1,70 višine in 50 kilogramo pri 40 letih. Vsi mi pravijo, da sem koščena. Res sem zelo suha in bi rada imela več kilogramov.
Pa me vsaka stvar spravi iz tira. Sedaj korona. Imam tri otroke, z vsemi se moram ukvarjat tako, da včasih kar pozabim jesti.
Kaj bi kuhala, da bi hitro pojedla in se pri tem zredila?
Vsaka stvar me vrže iz tira in mi vzame apetiti. Posebno ti nepredvideni zdravstveni dogodki in omejitve.
Saj se prepričujem, da bo mimo, ampam nič mi ne gre za jesti. Skuham in počakam, da pojedo, meni vedno, če si še tako malo dam na krožnik, ne gre.
Mislim že na naslednje stvari in v miru ne morem narediti nobene stvari, same skrbi.
Vsaj deset kilogramov bi morala pridobiti.
Ampak kako, če miru ni in ni.
Tisti, ki ste predebeli, si odprite TV poročila in minil vas bo ves apetit.
Sama žalost, samo jamranje, same težkoče in težave, živ obup.
Poleg tega pa še same sleparije, izkoriščanje, mobbing in hlastanje za materialnimi dobrinami.
In poslušati našega predsednika vlade, pa saj on sovraži vse, ki mislijo drugače kot on.
Zaradi njegovih izjav nas bo zavrnil cel svet, on razčičuje samo s preteklostjo, ne more in ne more se sprijazniti s sedanjostjo.
Ko je bila sinoči oddaja Ugriznimo znanost, sem se vprašala, če je z mano pri prehrani kaj narobe.
Meni se namreč dogaja, da ne maram jesti ne kruha, ne testenin, ne riža, ne fižola, ne sladic, ne slaščic, skratka ne morem jesti ničesar “moknatega”. Se mi upira.
Pa so govorili, da je to potrebno za normalno funkcioniranje mišic, kosti, možganov.
Kaj se vam zdi, je med vami še kdo tak, ali mislite, da bom zbolela, sedaj imam petinštirideset let. Jedla bi” samo” meso in zelenjavo ter sadje. Imam tri otroke, ki jedo vse. Tudi mož.