Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehranska dopolnila v nosečnosti

Prehranska dopolnila v nosečnosti

Kaj dodajate v svojo prehrano v nosečnosti? Se bolj zdravo prehranjujete ali tudi uživate kakšna preh.dopolnila, folno, omega, magnezij,… ?

Nikoli nisem nič jemala in nikoli ni bilo tudi nič narobe. 3 zdrave otroke:)

vedno folno kislino, drugega ne… jemala sem že pred zanositvijo

Folno kislino in dodatek magnezija. To sem jedla v obeh nosečnostih. Pa še tardy fer – železo, ker mi je v nosečnosti hemoglobin drastično padel.

Katere folne jeste?

Žena jemlje nek Multivitamin, ki ima že notri Folno kislino. Občasno vzame še kako raztopljivo tableto za železo in magnezij.

Femibion ali elevit.

Precej pazim pri prehrani, da jem zdravo, od dopolnil pa jemljem eno kombinacijo folna + vitamini in minerali za nosečnice.

folno in občasno magnezij….

folno-premama in tifol v prvi nosečnosti
nek čas tudi železo, pa sem pozabila katere

Jaz sem odkrila Premamo, saj so brez joda in mi bolje ustrezajo. Trenutno dobiš ob nakupu še tetra plenice.

Folno do 11t, omega 3 v zadnjem trimesecju, vsake toliko kaksen multivitamin za nosecnice od dm, kaksen magnezij ali kalcij.

Zakaj se v vsaki temi najde ena popolna?

Občasno sem jemala elevit, omega, kalcij in magnezij. Kakor sem se spomnila, ne vsak dan.

Kalcij mi je priporočila ginekologinja, ker sem imela neke težave.

Je pa res, da vse te tablete, šumeče tablete razen elevit jemljem tudi v času pred in po nosečnosti.

Jemala sem magnezij – šumečke, pa omega3.
Folno pa tudi, Femibion.

Ravno sem začela s kuro. Premama – folna kislina in Tardy fer – železo.

Našteti izdelki, ki jih omenjate je čista sintetika, sintetična folna kislina v veliki meri ne bo nikoli absorbirana. Raje posezite po bioaktivni obliki folne kisline.

Kaz sem jemala Novalac folno (ker ima zraven še železo in omega3), pa magnezij v drugi polovici nosečnosti, ker sem imela krče v mečih.

Razen folne kisline jaz raje ne bi uživala umetnih vitaminov. Sploh pa ne teh poceni variant iz dm ipd. Je lahko več škode kot koristi. Zdravo se prehranjuj, to pa je tudi to.

New Report

Close