Preizkušeno-priporočljivo
Hmm, še ena novost na slovenskem tržišču…
Moram priznati, da me je zadeva zanimala, sem jo kupila in tudi že preizkusila skozi menstrualni cikel in priznam, da je zadeva zelo funkcionalna, predvsem pa brez bolečin in občutka, da imaš kaj v nožnici – sploh med menzesom smo še posebej občutljive na to
Ker imam po porodih krčne žile na materničnem vratu, sem morala pred leti nujno prenehat uporabljat klasične tampone, ker so mi žile vedno dodatno poškodovali in sem krvavela tudi s svežo krvjo, nenormalno veliko. In mi je bilo kar neprijetno uporabljat spet nazaj navadne vložke ( zlepljanje, nelagoden občutek, poleti kuhanje v vročini z vložkom med nogami, vedno skrbeti in gledati da kaj “ven ne udari” čez oblačila, v stiku z zrakom menstrualna kri začne razpadati in zaudarjati, npr. v službi kljub pogosti menjavi, pse pa veliko ukvarjam tudi s športom in ni prijetno nosit samo vložke)
Iz istega razloga tudi nisem mogla uporabljat menstrualne posodice ( Mooncup)
Še link, če katero zanima – pa ni oglaševanje, samo priporočilo za tiste, ki jim klasični tamponi ne odgovarjajo iz zdravstvenih ali funkcionalnih razlogov (pretrdost, občutek žuljenja, tiščanjanja in premikanja med uporabo).
Made in Germany iz
Sem šla sedaj brat podrobneje deklaracijo in jih pri nas oglašujejo kot pripomoček za “no messy” seks med menzesom.
Na originalni embalaži je pa narisano/napisano, da so priporočljivi za uporabmo med menzesom pri športu, v savni, pri plavanju in torej tudi med seksom… Mogoče so malce nerodno prevedli tekst, kajti v startu navodila v nemščini/angleščini navajajo, da gre za tampon, ki je ekvivalenten klasičnemu tamponu, z veliko prednostimi – torej da ni samo pripomoček za “no messy sex”
med menzesom…
Jaz jih bom uporabljala naprej še kar za reden menzes, po potrebi v kombinaciji z vložki – ne kravavim več toliko, ker ni dodatnih poškodb zaradi trdih tamponov…. torej prvi test so pri meni opravili pozitivno
Maj lej, ne kompliciraj si življenja no! Verjetno med tahudim menzesom ne seksaš inče imaš stalnega/rednega partnerja/moža, potem veš, da ti v tistem času, ko manj krvaviš, ni problema seksat, če to tudi partnerju in problem ( beri: se mu ne upira zaradi vonjav, krvi ipd)…Pri tistih pa, ki nimajo rednih partnerjev in bi torej seksale tudi med menzesom, pa verjetno ta reč tudi lahko pomaga.
Zadevo pač verjetno zvlečeš ven PO seksu in me MED seksom. Tako kot npr. tampon, odstraniš v intimnosti na WC-ju. Ta mehki tampon porineš, logično do materničnega vratu – nožnica je v povprečju dolga od 5-7cm in se po potrebi razteza….brez skrbi, tako kot dosežeš npr. menstrualno posodico, tako dosežeš tudi ta tampon – vaja dela mojstra, če mojster dela vajo ,)
Jaz si pa ne prestavljam kako odstraniš to okrvavljeno peno ven iz nožnice. Tisti trakec pri normalnih tamponih je res malo težen, ker ti pač visi ven, ampak je pa je res enostavno in higiensko za odstranit. Da bi pa te zadeve uporabljala kot nadomestek navadnim tamponom pa ni šans. Mogoče res samo za kratek čas, ko se zadeva še ne toliko napije. Ampak vseeno je gravž samo ko pomislim na to odstranitev. Ne hvala.
Povezava med tamponi in endometriozo?
http://www.poliklinika-harni.hr/teme/ekoteme/03_tampon.asp
Kada su u pitanju dioksini, odgovor koji daje FDA nije tako jednostavan i jednoznačan.
Naime, dioksini su toksične tvari (više od nekoliko stotina različitih supstanci, od kojih su najpoznatiji Tetra-Chloro-Dibenzo-Dioxin – TCDD i poliklorirani bifenili – PCB), koje sadrže klor, ili nastaju postupcima u kojima se koristi klor (klorno izbjeljivanje). Posjeduju potencijalno kancerogeno djelovanje, a poznato je njihov toksički učinak na imunološki, kao i reprodukcijski sustav. Eksperimentalno je potvrđen utjecaj na nastanak endometrioze (u 79{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} rhesus majmuna izloženih dioksinima dijagnosticirana je endometrioza). Na osobito opasan – kumulativni učinak dioksina ukazuje jos 1996. godine “Environmental Protection Agency” – EPA.
FDA potvrđuje da se prilikom testiranja US tampona registriraju vrlo male količine dioksina: otprilike 0.1-1/trilijun (otprilike 1 čajna žličica u jezeru promjera 1 milja i dubine 15 stopa). Ono što ostaje nejasno i gdje FDA ne zauzima kategoričan stav je podrijetlo ovih dioksina: osim u procesu izbjeljivanja (gdje se koristi klor-dioksid), dioksini “bi mogli” dolaziti u pulpu drveta iz “prirodnog” atmosferskog onečišćenja!
Ni šans, da tole uporabljam.
Dejstva
1. nočem šarit z golimi rokami po krvi
2.Nočem lovit soft tampona dve uri, če zlezi globoko
3.zelo nehigienično vse skupaj
4. cena za 10 kosov prek 10 evro
5.itd…
Zdaj si izračunajte, koliko bi vas uporaba stala en mesec.
Ob predpostavki, da prva dva dni menjavate tampon na 2-3 ure
ostale dni pa na 4-5 ur, porabite nad 30 eur za te soft tampone+ vložki za dodatno zaščito, ki stanejo okrog 2 eura boljši… in še bi lahko naštevala.
Tudi dobri tamponi obstajajo, ki imajo vrvico za izvlek in cene so sprejemljive.
Še enkrat poudarjam, ni šans da tole uporabljam in zapravim letno preko 400eur za menzese, raje porabim pametneje denar.
Tiste pravljice, da lahko sexaš s tem tamponom pa naj oglaševalci kar nekam zataknejo.
Moja sorodnica je enkrat sexala s tem čudom in ji je ginekolog moral stvar izvleči, saj drugače ni šlo, ona se je zapridušila, da nikoli več ne vstavi tampona ne soft ne navadnega, strah pač!
ad1) Ti ni treba, ker če pomisliš na zakone fizike in zakon težnosti, tak “napit” tampon pade dol, proti nožnični odprtini in ga takoj zatipaš in brez težav in bolečin izvlečeš (preverjeno, po lastni izkušnji)
Ad2) isto, kot pri Ad1)
Ad3) Logično razmišljaj:A vložki pa niso nehigienični, ko se ti kri v stiku z zrakom in kapljicami urina po uriniranju razkraja, smrdi in je vse skupaj gojišče za bakterije bolj, kot tampon – predvidevam, da si vložkov nemenjaš po vsakem uriniranju in odvajanju blata, ali pač? Če da, potem je računica enaka, efekt pa popolnoma različen.
Saj verjetno si roke prej umiješ, preden greš na stranišče, ali pa si tudi ti tista ena izmed7-ih od 10-ih, ki si ne umije rok preden si menja potrebne rekvizite ob menzesu?
Ad4) Hmmmm, tipično slovensko razmišljanje
Ad5) ?????
Glej, dopusti nam možnosti tistim, ki si iz zdravstvenih razlogov ( beri moj prvi post: krčne žile na maternici in sitost uporabe samo pint=vložkov, kar je zelo moteče pri športu in za moje pojme bolj nehigiensko….), raje ustrežemo in pomagamo s tovrstnimi tamponi, če že imamo monost – in pa, če bo še kateri v pomoč, me veseli
ad1) Ti ni treba, ker če pomisliš na zakone fizike in zakon težnosti, tak “napit” tampon pade dol, proti nožnični odprtini in ga takoj zatipaš in brez težav in bolečin izvlečeš (preverjeno, po lastni izkušnji)
Ad2) isto, kot pri Ad1)
Ad3) Logično razmišljaj:A vložki pa niso nehigienični, ko se ti kri v stiku z zrakom in kapljicami urina po uriniranju razkraja, smrdi in je vse skupaj gojišče za bakterije bolj, kot tampon – predvidevam, da si vložkov nemenjaš po vsakem uriniranju in odvajanju blata, ali pač? Če da, potem je računica enaka, efekt pa popolnoma različen.
Saj verjetno si roke prej umiješ, preden greš na stranišče, ali pa si tudi ti tista ena izmed7-ih od 10-ih, ki si ne umije rok preden si menja potrebne rekvizite ob menzesu?
Ad5) ?????
Glej, dopusti nam možnosti tistim, ki si iz zdravstvenih razlogov ( beri moj prvi post: krčne žile na maternici in sitost uporabe samo pint=vložkov, kar je zelo moteče pri športu in za moje pojme bolj nehigiensko….), raje ustrežemo in pomagamo s tovrstnimi tamponi, če že imamo monost – in pa, če bo še kateri v pomoč, me veseli ;)[/quote]Dopuščam vam možnost izbire, nisem jaz tista, ki bi prepričevala ženske!
Naštela sem dejstva, ki so pri meni pač proti!
Vsaka se odloča sama!
Podala sem samo svoja mnenja!
Naj te ne skrbi moja higiena, ker je na maximumu, že zaradi vrste dela ki ga opravljam in tolikokrat dnevno operem roke, kot jih ti cel teden ne.
SEdaj sem prepričana, da si delaš reklamo (si zastopnica za te soft tampone), zato tako goreče prepričevanje monovk!
Če se motim, me naj koklja brcne;)
Ad2) isto, kot pri Ad1)
Ad5) ?????
Glej, dopusti nam možnosti tistim, ki si iz zdravstvenih razlogov ( beri moj prvi post: krčne žile na maternici in sitost uporabe samo pint=vložkov, kar je zelo moteče pri športu in za moje pojme bolj nehigiensko….), raje ustrežemo in pomagamo s tovrstnimi tamponi, če že imamo monost – in pa, če bo še kateri v pomoč, me veseli ;)[/quote]Dopuščam vam možnost izbire, nisem jaz tista, ki bi prepričevala ženske!
Naštela sem dejstva, ki so pri meni pač proti!
Vsaka se odloča sama!
Podala sem samo svoja mnenja!
Naj te ne skrbi moja higiena, ker je na maximumu, že zaradi vrste dela ki ga opravljam in tolikokrat dnevno operem roke, kot jih ti cel teden ne.
SEdaj sem prepričana, da si delaš reklamo (si zastopnica za te soft tampone), zato tako goreče prepričevanje monovk!
Če se motim, me naj koklja brcne;)[/quote]
Hehehe, ne ne – si ne delam nikaršne reklame – sem samo uporabnica -naj te kar koklja brcne – pa kar z veseljem naroči preverjanje
Ha ha ha, naj me koklja brcne – kako se ljudje bojijo novosti saj so samo tamponi, pa še to mehki.
No jaz sem tudi za reklamo teh Softtamponov, preizkušeno ker moram vse probat in sem jih kupila v DM-u in glej ga zomka res so fajn!
Presenetilo me je, da sluznica ostaja vlažna in nič ne praska, ko jih potegneš ven. Celo seksat se da z njimi. Res je fajn, ker imam drugače po 7 dni menstruacijo in mi do takrat že brada zraste.
Tako da še ena hodeča reklama za Soft tampone. Pač so malo dražji, ampak je zadovoljstvo toliko večje
no glede softamponov imam tudi jaz svoje mnenje in men so super. probala sem jih namreč zato ker me je “m” presenetila in nisem imela nič pri sebi in mi jih je dala prijateljica za probat. Najprej sem jo debelo pogledala če se heca z mano, ampak dejansko funkcionirajo. Sem namreč velik zajc za novosti, ampak jih imam zdej vedno na zalogi
So zelo enostavni za uporabljat. Edino kar je mogoče, če imate premočen tok (vsaj prvi dan), potem ga kombinirajte z bombažnimi vložki, za vsak slučaj. Kar se pa ostalih “bombažnih” tamponov tiče, jih pa tud od blizu nočem videt ker sem imela hude težave zaradi njih, ker puščajo nitke in je pravo leglo za bakterije. Skratka, probajte ne bo vam žal.