Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prekinitev dela s kr.del.časom

prekinitev dela s kr.del.časom

Lep pozdrav.
Najprej bi se Vam zahvalila za pomoč in potrpljenje.
Zanima me pa…
Po pretečeni porodniški bom koristila pravico do dela s krajšim delovnim časom – štiri ure.
Kako pa moram ravnati v primeru, če to pravico nočem več koristiti. Zaradi varstva mojega otroka bi želela da bi delala štiri ure vsaj do septembra 2005, potem pa mogoče ne več, ker bom imela zagotovljeno varstvo v vrtcu in tudi finančno se mi mogoče nebo več izšlo.
Skratka, kakšen je postopek v primeru, da želiš iz štiriurnega delovnika nazaj, na klasičnega, prej kot pa otrok dopolni tri leta.
Zanima me še tudi ali lahko mati še ne triletnega otroka dela dvanajst ur, naprimer od 7.00 do 19.00.

Nihče vas ne more prisiliti, da določeno pravico izkoristite. Če pravice, ki vam jo daje zakon, ne želite več koristiti, je pač ne želite in se z delodajalcem pač tako dogovorite, se pravi sklenete ustrezno pogodbo o zaposlitvi.

Za nadurno delo delavca, ki ima otroka v starosti do treh let, pa je potrebno njegovo soglasje. Če bi vam torej delodajalec naložil nadurno delo, ga lahko odklonite z utemeljitvijo, da imate majhnega otroka.

Lep pozdrav,
Katarina

____________________________________________________ Katarina Lavrin Marenče, univ. dipl. prav. Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana <http://www.sindikat-zsss.si/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close