Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Prekinitev lizing pogodbe??

Prekinitev lizing pogodbe??

Torej vi ne plaćujete obrokov in oni (leasing hiša)ki terjajo svoj denar so mafijci!
Mislim da je z vami nekaj narobe.
Če si denar sposodiš ga je treba vrnit!

eno vprasanje vzel sm avto na leazing ko sm se odlocil da ga bom prodal sem dal avto v avto hiso seveda je bil na avto se vedno leazing,in meni je ta prodajalec brez moje vednosti ponaredil papirje in avto prodal brez da bi se izplacal leazing.kaksen nasvet?

Kje pa je denar od prodaje? Če je ponaredil papirje je to kaznivo dejanje, ki se praganja po uradni dožnosti. Prijaviti morate na policijo. Brez lizing hiše, ki je lastnik avta ne more nepooblaščeno nihče razpolagati z avtom.

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

denar je verjetno vzel prodajalec.Pa nebi mogel sam leasing ukrepat glede prijave da se je avto prodal ne da bi se placal?

Imate kredit ali lizing? Če imate kredit kreditodajalca ne zanima kaj počnete z avtom. Če je lizing, pa brez dogovora z lizing hišo avto z dokumenti in ključi vred tudi vi ne bi smeli dati neki avto hiši na dvorišče, da ga prodaja… Pogodbo imate vi z lizing hišo da avto uporabljate, lastnik pa niste. Kakšne so pa pravice in dolžnosti iz pogodbe pa si preberite. Vse korake ki jih naredite glede avta morajo biti z dogovorom latnika (lizing hiše). Če je nekdo res ponaredil dokumente, da so avto prodali mimo latnika, potem predlagam da prijavo tega opravita skupaj. Postopek bo tako stekel hitreje, ker bo policija opravila zaslišanja. Kot jaz razumem je nekdo ponaredil podpis od predstavnika lizing hiše?

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

prosim za odgovor

na firmi smo sklenili z porche leasing, ker so pa policaji vzeli omenjeno vozilo in ga je sodišče vrnilo porcheju so nam ti prekinili leasing pogodbo mi pa smo plačali 40% pologa zdaj so nastali problemi. ima kdo kakšen odgovor na to.

Ker ne poznam podrobnosti lahko napišem predvidevanja. Da je policija zasegla vozilo je bil nek razlog. S tem ste, predvidevam, kršili lizing pogodbo. Verjetno je imela lizing hiša s tega razloga podlago za enostransko prekinitev pogodbe, vse posledice (po pogodbi) pa nosite vi.

Lp,

Tako je bilo, direktor podjetja je napihal zato so mu tudi zasegli vozilo, uporabnik vozila je bila firma ki pa je redno plačevala obroke sicer je ta avto uporabljalo več oseb za službene namene, zato mi ni jasno zakaj so nam prekinili pogodbo. Sedaj so nam pa ponudili da bi bil uporabnik lastnik podjetja pa porok firma pa še ena tretja oseba. Mislim da niso imeli podlage da prekinejo pogodbo, če pa so jo že zakaj potem ne nakažejo tistih (vsaj) 40% denarja nazaj firmi ali se lahko tudi za denar obrišemo pod nosem.

Hvala za odgovor.

Da se lizingojemalec vinjen vozi z njihovim vozilom je za lizing hišo prevelik riziko. Zato so pogojevali dodatna zavarovanja – poroka. Če se ne strinjate z njihovo ponudbo bodo avto prodali. Če bodo iztržili za vozilo več kot ste do sedaj že plačali, razliko nakažejo vam, v kolikor manj, pa boste morali še doplačati. Po navadi takšen avto prodajo pod ceno in skoraj ni upanja, da boste še kaj dobili od kupnine.

Če so imeli pravno podlago za prekinitev pogodbe je pa pravno vprašanje. Preberite si lizing pogodbo, verjetno piše kaj o tem, če je to kršitev pogodbe in kake so posledice, za vaš primer.

New Report

Close