prekinitev med poskusno dobo
Bliza se konec poskusne dobe pri novem delodajalcu. Nisem prepricana, da je sluzba zame.
V casu poskusne dobe je odpovedni rok 7 dni. Ce mi pogodbo odpove delodajalec, grem lahko na zavod in dobim nadomestilo. Kaj pa ce jo prekinem jaz?
Greš sicer lahko na zavod, ampak nadomestila pa ne bo 🙂
Nisi prepričana, če je služba zate? Resno? Take kot si ti, bi poslal čistit stranišča. Z zobno ščetko.
Greš sicer lahko na zavod, ampak nadomestila pa ne bo 🙂
Nisi prepričana, če je služba zate? Resno? Take kot si ti, bi poslal čistit stranišča. Z zobno ščetko.[/quote]
Veš, včasih je lažje pucati stranišča z zobno ščetko in možgane na pašo, pa noben ti ne najeda, kakor pa recimo delati z ljudmi.
Lahko se zmeniš z delodajalcem če lahko uredi tako kot da ti je on prekinil. Sicer pa kako dolgo pa si imela poskusno dobo, ker nadomestilo dobiš komaj po 9 mesecih.
Če si prej kje delala vsaj 9 mesecev in neprekinjeno prešla k sedanjemu delodajalcu potem ti nadomestilo pripada. Odvisno je tudi kako je sklenjen pogodba. Jaz sem npr. imela poskusno dobo tako sklenjeno, da je bila v bistvu samo pogodba za določen čas 3 mesecev, lahko se pa drugače sklene. Malo več podatkov bi rabili. Drugače pa jaz podpiram te poskusne dobe, meni je tudi žal, da sem po poskusni dobi se pustila prepričat delodajalcu, da smo podaljšali pogodbo, občutek pač ne vara in pri meni se je izkazalo da so še večji satani kot so se kazali na začetku. Najlažje je pa obtoževat ljudi, ne želim vsi živeti v vlogi žrtve in se “žrtvovati” oz se nam ni treba in hvala bogu da je tako.
Le ,ni to tako na izi..tudi so stranišča ki h bo treba u minuti narest pa se ti ukvarjaj s zobno ščetko..čedalje so izkoriščanja delovne sile,tam kjer so bila 4 delovišča sedaj štejejo ena oseba in pol..vsi hrepenijo za nečim..delodajalec za denarjem,delavec pa za normalnim delom in lastnim zdravljem.
Forum je zaprt za komentiranje.