prekinitev vezave denarja- nujno
Odvisno je pri kateri banki imaš vezan denar.
Različne banke imajo različne pogoje za predčasno prekinitev in seveda tudi različne pogoje za premostitvene kredite.
Sicer se mi zdi o,5 % obrestna mera skoraj neverjetna za premostitveni kredit – kje pa se da to dobiti?
Običajno ti banka ponudi kredit po običajnih pogojih, odpade ti le strošek zavarovanja, saj kredit zavarujejo z zastavo tega depozita (lombardni kredit).
Predlagam ti vseeno, da prekineš depozit – če si vezala pred cca 6 meseci potem tudi obrestne mere niso bile tako visoke kot so danes.
Običjano izgubiš kompletne obresti, če si spretna se lahko shandlaš da ti plačajo vsaj avista obresti.
No, na tej, kjer jaz delam nimamo take obrestne mere.
Poznam tudi kar dobro ponudbo drugih bank in tega ni nikjer, verjemi mi.
Že zdrava logika ti lahko pove, da je banka z tako obrestno mero v debelem minusu!
Najprej ima izpad zaslužka zaradi prekinitve depozita (obvezna rezerva na BS seveda ostane do konca kljub prekinitvi!), nato pa še stranki odobri
kredit v lastno izgubo!? pokaži mi na banko ki je tako “glupa” pa ti bom verjel.
Prosim navedi ime banke in ne posploševanje!
Se mi pa zdi pomembno, če že nekdo svetuje na tem forumu, da uporablja
preverjene informacije in verodostojne podatke, saj le tako lahko pomagamo tistim ki iščejo na tem forumu pomoč.
Če nimamo primernega odgovora oz. nasveta se raje zadržimo komentarjev in ne pišimo nekaj kar v tri dni!
Hvala elanino. Ne bi rad da forum postane navaden čvek, ampak strogo profesionalni, kjer bodo realni podatki, na katere se obiskovalci lahko zanesejo.
Če tega ti ne poznaš, še ne pomeni da tega ni…sem skoraj prepričan, da nisi na najvišji poziciji…
No pa se igrajmo logiko : glede na to, da nikjer ne govorim o prekinitvi depozita temveč o premostitvenem kreditu je omenjanje obveznih rezerv bolj za publiko…
Kakšno izgubo? 0,5% od zneska kredita se mi ne zdi ravno izguba – naprimer za eno leto pri 200.000 €ur to pomeni 1.000 €ur
abanka
Se popolnoma strinjam ter je nabijanje postov in kazanje mišic v stilu “jaz delam v banki, vi nimate pojma” popolnoimma nepotrebno.
Ejga,
če ti to kaj pomeni sem na visoki poziciji – in kljub pooblastilom, ki jih imam take obrestne mere še nisem odobril.
Pri tovrstnih premostitvenih kreditih običajno velja pravilo, da bi naj bila razlika med obrestno mero na depozitu in obrestno mero za premostitveni kredit najmanj 1 % točko.
SEm preveril pri Abanki in tvoje obrestne mere ni nikjer (glej link do
njihovih obrestnih mer).
Po sklepu o obrestnih merah Abanka v takem primeru zaračuna obrestno mero, ki je enaka obrestni meri za potrošniške kredite, to je 6,7 % nominalno.
http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=923
Še enkrat ti trdim, da navajaš napačen podatek in zavajaš ostale.
Logiko pa kar pozabi – postreži raje z verodostojnim podatkom, ali pa mi
v sklepu o obrestnih merah Abanke pokaži, kje piše, da je obrestna mera
za premostitveni kredit 0,5 %.
Kje pa sem zagovarjal čim višje obrestne mere?
Edino kar sem zagovarjal je uporaba točnih, preverjenih podatkov.
Sicer pa ni namen tega foruma najino dokazovanje kdo ima prav – mnenje o tem si bo tako ali tako vsak ustvaril sam.
Ti pa za konec še povem, da sem poleg vpogleda v sklep o obrestnih merah
naredil tudi t.i. Mistery Shoping na Abanki in tudi osebno preveril
po čem bi mi zaračunali premostitveni kredit na osnovi zastave depozita.
In kaj misliš, katero obrestno mero so mi ponudili?