Prekinitev zavarovanja pri Skupni
Itak sploh ne vem, kaj mi je bilo, da sem sklenila pokojninsko zavarovanje, ker bi imela po mojem več od njega, če bi šparala v štumfu. Kakorkoli, sedaj sem se odločila, da prekinem.
Je kdo pred kratkim vzel ven denar? Koliko procentov obdržijo? In kako je z denarjem, ki mi ga je plačeval delodajalec? Je potrebno po 10 letih ponovno dati vlogo za izplačilo preostanka ali denar nakažejo avtomatsko?
Plačuješ sama ali ti plačuje delodajalec? Kar plačuješ sama, lahko prekineš, če ni drugačnea dogovora z delodajalcem, če ti on plačuje pol in pol plačuješ sama. Kar plačuje delodajalec, lahko prekineš v dogovoru z njim, ampak tistih par 10€ ne boš dobila pri plači, zato je zate bolje, da ti plačuje vsaj ta drobiž v pokojnino. Dvignit se ti ne splača, ker ne boš dobila niti teh par evrov, ki jih imaš, ampak nekje polovico ali še manj. Jaz sem svoje nehala vplačevati, dvignila nisem, kaj veš, kakor se tele pokojnine mučkajo, mogoče pa enkrat sčarajo, da bo vplačevanje v te sklade večja davčna ugodnost.
Hvala za odgovore. Štos je v tem, da sem zamenjala službo, novi delodajalec mi tega zavarovanja ne plačuje, zato mi premija v vsakem primeru miruje.
Vem, da od vplačanega zneska precej odbijejo, ampak jaz sem mnenja, da bodo naše pokojnine tako ali tako nikakršne, v 30 letih, kolikor moram še delat, pa tudi bog ve, kaj vse se lahko zgodi, lahko te zavarovalnice 100x vmes propadejo in bom na koncu brez vsega. Sem se odločila, da bom raje poskrbela za pokojnino na drug način, zato želim denar dvigniti.