Preklci pogojne obsodbe
Dobil sem vabilo sodišča II Kr…
VABILO NA ZASLIŠANJE V POSTOPKU ZA PREKLIC POGOJNE OBSODBE
Vabimo vas, da se dne… ob… uri zglasite pri tem sodišču, v sobi št…, na zaslišanje v postopku za preklic pogojne obsodbe, ki vam je bila izrečena dne… s sodbo tukajšnjega sodišča opr. št…
Vabimo vas kot obsojenca na zagovor v zvezi z neizpolnitvijo posebnega pogoja, določenega v zgoraj cititani pogojni obsodbi.
V postopku za preklic pogojne obsodbe imate enake pravice kot v postopku, v katerem vam je bila izrečena pogojna obsodba. Imate tudi pravico vzeti si zagovornika, ki je lahko navzoč pri zaslišanju.
To je vsebina vabila.
S sodbo, na katero se sklicuje vabilo, sem bil pravnomočno obsojen na 2 leti zapora, ki pa ne bo izrečena v preizkusni dobi 5 let in s posebnim pogojem, da plačam dvema oškodovanima družbama po 600€. Ker denarja nimam na poretek niti za životarjenje več, me zanima, glede na to, da sem del posebnega pogoja, prvi družbi plačal 200€, kateri se je iztekel lani v 6. mesecu, drugi pa se je iztekel lani v 12. mesecu, kako resno je lahko to vabilo, ali imam še vedno možnost, ki sicer ne vem kako, plačila oz. izpolnitev posebnega pogoja v izogib preklicu?
Pozdravljeni,
če boste obveznost izpolnili do zaslišanja, se bo štelo, da ste posebni pogoj izpolnili in do preklica ne bo prišlo. V nasprotnem primeru pa bo sodišče glede na okoliščine zadeve odločilo, ali bo rok za izpolnitev obveznosti podaljšalo v mejah preizkusne dobe, ali pa bo preklicalo pogojno obsodbo in izreklo kazen, ki je bila določena v pogojni obsodbi.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.