“PREKLETA DAVČNA” – zaključek
Evo, kot se obljubila – poročilo ;
Najprej sem mislila, da se bom kar osebno odpravila na davčni urad, pa sem si čez vikend premislila in takoj zjutraj poklicala.
Glede na petkove slabe izkušnje, ko sem govorila z “eno delavko pač”, sem danes zahtevala vodjo.
Povedala sem ji kompleten potek ter poudarila, da sem bila zavedena s strani delavke, katere imena in priimka žal ne vem. Na koncu pa seveda lepo prosila, če je kakršnakoli možnost da še pridem do tega denarja.
Njen prvi odgovor je bil, da jaz več v nobenem primeru ne morem oddati napovedi :-(( vendar pa, da bo preverila situacijo in naj jo pokličem konec tedna.
In že čez 10min me kliče nazaj :-))
Pravi da je pregledala moževo elektronsko oddano napoved, kjer res niso vpisana moja lastna sredstva (kot sem že rekla, so jih sami izbrskali) in da obstaja možnost – mož se mora pritožit, in sicer glede na to, da je bil to 1kratni znesek izplačan v enem mesecu me kot olajšavo uveljavlja za 11 mesecev (tisti mesec ko sem prejela nagrado me pač ne uveljavlja in zato tudi davčne ne brigajo moji prilivi).
That’s the point :-))
Aja, pa še to. Ko je prišel na urad je mož šel kar do vodje, ki ga je napotila k delavki, kjer je podal ustno pritožbo. In ta ga je hotela najprej kar “skenslat” !! Potem, ko ji je povedal, da je ravno prišel od šefice, ki ga je napotila k njej, je brez besed napisala pritožbo.
In šefica je še dala odredbo, da niti kolekov ni bilo treba plačati (3.400 sit, mislim da, so namreč koleki če podaš pritožbo).
Tako, to je vse, nazaj bova dobila sicer par jurčkov manj, ampak proti 77jurjem ni to praktično nič :-))
Taja, odlična novica. Mi pa en zlobni glasek prišepetava, da bi se čisto isto zgodilo v primeru, če bi te mož kot olajšavo prijavil samo enajst mesecev… Ne vem no, en tak občutek imam. Tako da bi kolobocijo imela v vsakem primeru.
Imam pa jaz sicer z davčno doslej čisto korektne izkušnje in ker pač enostavno nimamo tradicije pisanja teh prijav in ker se lovijo tudi sami, se ne držijo striktno tistih kazni in vsega tega, če res vidijo, da je posredi človeški faktor, ne pa namerna goljufija.
Bravo!
Naj ti samo povem, ker imam tudi sama eno že dolgotrajajočo in še ne dokončano kalvarijo z davčno, da je to, da ti niso zaračunali kolekov, dober znak. To namreč storijo tedaj, kadar vedo, da nimajo prav (kar pomeni, da bo 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zanesljivo sledila nova odločba, v vajino korist – dobro, za 11 mesecev pač).