Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prekmurje – hrana

Prekmurje – hrana

Prosim, če se kdo spomni kakšne dobre gostilne v Prekmurju, ki bi jo z veseljem priporočil. Recimo kje v bližini Moravski toplic. Vem, da obstaja ena, kjer se menda mastno naješ za manjši denar, pa se ne spomnim imena. Fensi špensi me ne zanimajo. Hvala!

Odgovor na objavo uporabnika
mende, 10.01.2025 ob 12:23

Prosim, če se kdo spomni kakšne dobre gostilne v Prekmurju, ki bi jo z veseljem priporočil. Recimo kje v bližini Moravski toplic. Vem, da obstaja ena, kjer se menda mastno naješ za manjši denar, pa se ne spomnim imena. Fensi špensi me ne zanimajo. Hvala!

Kar doma ostani ! Taksnih revnih turistov ne sprejemamo .

Čardo imaš na poti v Moravce na primer, v samih Moravcih pa ti priporočim picerijo Perunika.

Avtor, tam je itak povsod precej ceneje.Vprašanje pa je, kje je tudi kvalitetno.No, to bodo  pa povedali  gostoljubni Prekmurci…

Nismo revni, samo afnarije ne prenašamo! Radi imamo domačo hrano v gostilnah, kamor večinoma hodijo tudi domačini. Tako počnemo tudi na potovanjih v tijini, zakaj ne bi v Prekmurju?

A niste bili včasih Prekmurci hudo gostoljubni? Bi rekel, da pojdi raje par kilometrov čez mejo na Madžarsko. Poceni in dobro, že v Lentiju.

Marič v Sebeborcih

Oaza grill Mlajtinci

Kodila v Markišavcih

picerija raj v Gradu

Rajh v Bakovcih

Rotunda, Selo

ali je kaj od tega fensi šmensi po tvojem okusu ne vem, sem pa povsod zelo dobro jedla.

Čebela, obvladaš! 😀

Čebela_adela, 10.01.2025 ob 13:07

Marič v Sebeborcih

Oaza grill Mlajtinci

Kodila v Markišavcih

picerija raj v Gradu

Rajh v Bakovcih

Rotunda, Selo

ali je kaj od tega fensi šmensi po tvojem okusu ne vem, sem pa povsod zelo dobro jedla.

Pol jih je fensi špensi, drage, pa nič posebnega. Sem pa iz LJ, tako da sem naletel ravno na te, kaj bolj domačega pa še v desetih letih nisem našel.

Predlagaš Rajha, ki ima nemogoče cene in povprečno hrano, pa Rotundo, ki je za vedno zaprla svoja vrata. Velika poznavalka, res.

Gledam zdaj za hec tele prekmurske “restavracije”. Če kaj ne prenesem, je to nakladanje po internetu o specialitetah, ampak vse brez cen. A res ne morejo objavit jedilnega lista? Hvala lepa za rože. Gost ja mora vedet, ali gre jest nekaj po normalni ali astronomski ceni.

Odlično smo jedli v brunarici pri Bukovniškem jezeru in še lep sprehod čez energetske točke imaš tam.

Pri Lujzi, Dobrovnik

vedno622, 10.01.2025 ob 13:58

Pri Lujzi, Dobrovnik

Tudi mi jemo dobro in domače Pri Lujzi, Dubrovnik. Tik ob cesti.

Ko sva bila v M. toplicah sva dobro jedla v eni restavraciji, malo peš od hotela, med hišami…..imena se ne spomnim.

odlična hrana, 10.01.2025 ob 15:24

Ko sva bila v M. toplicah sva dobro jedla v eni restavraciji, malo peš od hotela, med hišami…..imena se ne spomnim.

Pred hišo je bilo parkirišče, stopničke, terasa…..mi lahko kdo pomaga?

Zelo dobro hrano imajo v gostišče Aleksander. Vse domače, porcije pa ogromne. Zelo prijazni in ustrežljivi

tomaž762, 10.01.2025 ob 13:33

Predlagaš Rajha, ki ima nemogoče cene in povprečno hrano, pa Rotundo, ki je za vedno zaprla svoja vrata. Velika poznavalka, res.

Hja, ajde, recimo, da je kritika upravičena. Če pa ji že oponašaš nepoznavanje, bi človek pričakoval, da boš vsaj ti navedel ustrezne predloge. Pa nič od tebe. 🤷

Aja, sorry, sama tistih koncev ne poznam dovolj, tako da tudi mene zanima.

Ima kar prav…glede Rajha.

Čaplja – Moravske Toplice.  Perunika – Moravske. Nona – Murska Sobota. Malibu – Kapca. Bella Venezia – Lendava. Popaj – Lendava. Ribiški dom – Lendava.

Rotunda v Selu ne obratuje več.

odlična hrana, 10.01.2025 ob 15:30

Pred hišo je bilo parkirišče, stopničke, terasa…..mi lahko kdo pomaga?

Mogoče Vila Šiftar?

Korošica22, 10.01.2025 ob 15:21

Tudi mi jemo dobro in domače Pri Lujzi, Dubrovnik. Tik ob cesti.

Dubrovnik v Prekmurju?

Šiftar, 11.01.2025 ob 01:12

Mogoče Vila Šiftar?

Ja točno ta, hvala.

Dubrovnik, 11.01.2025 ob 01:14

Dubrovnik v Prekmurju?

Dobrovnik.Saj malo više je napisano tako.Očitna pomota .

Preizkusil sem dve. Iz toplic pelješ V smer M.Sobota in na začetku vasi Martjanci zaviješ desno, pelješ po asfaltni sesti prispeš v vas Sebeborci. V začetku vasi, mislim, da je prva hiša na desni strani stoji gostišče Marič, z vrtom in dovoljšnjim parkirnim prostorom. Tudi peš se lahko odpravite ob potoku in ob poljih ampak nerodno za opisovanje.  Druga dobra gostilna je Rajh Bakovci, z manj parkirnega prostora, priporočljiva je rezervacija.

New Report

Close