prekomerno delovanje ščitnice
O slabem delovanju ščitnice je ogromno napisanega. O prekomernem pa skoraj nič.
Nekje sem zasledila, da je dobro jesti zelje, ohrovt in te stvari. Kako je z vitamini ? Kateri pomagajo pri prekomernem delovanju? Vesela bi bila vsakega ogovora. lahko mi posredujete tudi link. Sama skoraj ničerar nisem našla.
V iskanje lahko vpišeš: prekomerno delovanje ščitnice ni boš dobila 10 do 15 odgovorov za premalo delujočo, enega pa za preveč. Ta bo pa itak precej skop.
Obrni se na koga, ki se sam s tem spopada in ti bo povedal iz prve roke.
No, tukaj bi tudi znal bit kakšen, zato si najbrž še sem vprašala.
Počakaj, mogoče bo le kaj. Jaz vem tudi le za zeleje in kapusnice.
hyper thyroid
graves disease
golšavost
izbuljene oči
Athyrazol tablete, da umirijo ali pa popolnoma odstranijo ščitnico – jo ubijejo z radioaktivnim jodom in je potem pacient vse življenje hypo throid – premalo delujoča in uravnavajo z Euthyroksom – za vse paciente enako, na žalost.
Poišči raje FB skupino.
Zadnje čase baje kar preskočijo athyrazol in direkt radiojod dajo. Odsvetujem k slovenskim dohtarjem hodit, poiščite raje v Avstriji ko bo možno.
[/quote]
Človek ni več pameten, kaj naj stori. V Avstrijo sedaj in še lep čas ne bo možno. Čakat pa tudi ne vem, koliko je pametno. Je pri nas kak dober zdravnik pa da se ne čaka?? Sprašujem nemogoče.
Človek ni več pameten, kaj naj stori. V Avstrijo sedaj in še lep čas ne bo možno. Čakat pa tudi ne vem, koliko je pametno. Je pri nas kak dober zdravnik pa da se ne čaka?? Sprašujem nemogoče.
[/quote]
Pri nas so žal za leseno žlico. Na fbju so skupine, morda ti tam lahko koga svetujejo. Po redni poti na napotnico bi ti pa najverjetneje skurili ščitnico po liniji najmanjšega odpora.
Zadnje čase baje kar preskočijo athyrazol in direkt radiojod dajo. Odsvetujem k slovenskim dohtarjem hodit, poiščite raje v Avstriji ko bo možno.
[/quote]
Kaj govorite neumnosti?!?
Zdravim se ze pol leta z Athyrazolom!! Noben ni niti omenil kaksnega joda. In veliko nas je takih. Nasi zdravniki so odlicni in se ti res posvetijo, vsaj na pokiliniki!!
Kitajski pregovor pravi:
Morate se tako mocno spremeniti, da vas se bolezen ne more prepoznati.
Vsekakor pojdite k zdravniku, poleg njega pa vseeno premislite kako zivite in ali je mozno pozdraviti se sam. Nic slabega vam ne zelim, tole je dobronamerno. Ce vam ni vsec, enostavno pozabite na tale zapis.
Upam, da vam hrvascina ne bo problem:
https://xn--titnjaa-o6a36e.hr/stitnjaca/bolesti-stitnjace/emocionalni-i-mentalni-uzroci-bolesti-stitnjace/
Kaj govorite neumnosti?!?
Zdravim se ze pol leta z Athyrazolom!! Noben ni niti omenil kaksnega joda. In veliko nas je takih. Nasi zdravniki so odlicni in se ti res posvetijo, vsaj na pokiliniki!!
[/quote]
Nič kaj dosti se ne posvečajo, smo že tudi tule na forumu brali da folk nadirajo in ven mečejo če nočejo tistega joda, poleg tega imajo pa zgrešen sistem. Npr na vsaki kontroli se pogovarjamo o rezultatih izpred enega meseca ali meseca in pol namesto o dejanskih rezultatih na dan kontrole. Kr neki je vse skup.
Nič kaj dosti se ne posvečajo, smo že tudi tule na forumu brali da folk nadirajo in ven mečejo če nočejo tistega joda, poleg tega imajo pa zgrešen sistem. Npr na vsaki kontroli se pogovarjamo o rezultatih izpred enega meseca ali meseca in pol namesto o dejanskih rezultatih na dan kontrole. Kr neki je vse skup.
[/quote]
So me že predlagali za jod, a nisem hotela. Hormini so bili še v mejah normale ( sicer dokaj nizki) in sem vprašala, če je nevarno, če ne grem na jod. Rečeno je bilo, da ne. Je pa čudno: za naslednjič so me naročili čez eno leto, do takrat sem hodila na 6 mesecev.
Ne vem, kaj bo naslednji.?
Tudi mene zanima izkušnja s tem zdravilom, ali katerim drugim.
[/quote]
Mislim da povsod to uporabljajo, tudi če ima drugo ime gre za isto stvar. Mene je pač totalno zabilo. Ko sem bila v hiper stanju sem imela občutek da lahko gore premikam, po tem ‘zdravilu’ se pa vlečem kot megla. Ko so me začeli nagovarjat za radiojod sem nehala tja hodit in nehala jemat njihova kao ‘zdravila’, ne jemljem nič že pet let. Ampak prejšnje energije ni več, mi je žal da sem sploh šla k zdravniku.
Če ščitnice deluje prekomerno in to zelo preveč, je takšno nezdravljeno stanje nevarno, saj je zelo preveč v pogonu. Visok pulz, metabolizem dela preveč, hujšanje, nemir ipd. Kot da si na maratonu, pa čeprav sediš. Kako hudo je pri tebi, ves sama. Kakšen je tsh, t3 in t4? Če je le malo povečano delovanje oz. znizan tsh,, se da veliko pomagati. V nasprotju s premalo delujoco, je pri preveč, v velikem {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dobra možnost, da se o čisto pozdravila. Ce je bil sprozilec hud stres, ki je zdaj za tabo, imaš dobre možnost. V teh primerih umirjeno življenje, pocitek, surov oz. Malo pokuhan brokoli in cvetaca, rukola, prosena kasa, arasidi, nejodirana sol, hruške, sladko zelje surovo v solati, arasidi, koleraba, repa. Vse to bo upocasnilo prenos joda v ščitnico in malo zavrlo njeno delovanje. Nikakor pa ne dodajaj kaksnih alg, agarja, thyroluxa, ipd. To bo le pospešilo in se poslabšalo. Atirazol ti bodo predpisali, če ne bo slo s tvojimi domačimi sredstvi. In zelo pazi pri prehranskih dodatkih, zasluzkarjem je vseeno in prodajajo vse živo, pa niti ne vedo, da so bolezni ščitnice mnogovrstne. Zate je pa lahko zelo nevarno. Tudi kakšne jodove kapljice so pa v tvojem stanju lahko smrtno nevarne, saj imaš lako posledicno se infarkt, a zasluzkarji tudi take stvari ponujajo nekritično vsem.
Mislim da povsod to uporabljajo, tudi če ima drugo ime gre za isto stvar. Mene je pač totalno zabilo. Ko sem bila v hiper stanju sem imela občutek da lahko gore premikam, po tem ‘zdravilu’ se pa vlečem kot megla. Ko so me začeli nagovarjat za radiojod sem nehala tja hodit in nehala jemat njihova kao ‘zdravila’, ne jemljem nič že pet let. Ampak prejšnje energije ni več, mi je žal da sem sploh šla k zdravniku.
[/quote]
To je razumljivo, da tiste energije ni več. Ni bila zdrava in je zelo izčrpala telo. Je fajn biti v tej evforični fazi, a na daljši rok, organizem tega brez posledic ne more preživeti.
Tudi jaz lahko en teden ne spim, se nalivam s kavo in tableti in sem super polna energije, a zelo možno, da me cez 10 dni ni več, ob takem tempu.
Ce bos kaj nasla pametnega..
https://vizita.si/bolezni/11-znakov-da-vam-scitnica-deluje-prekomerno.html
V Sloveniji obstaja 6 bolnikov s hiper in hipo delovanjem ščitnice, torej enkrat deluje premalo, drugič preveč. To je uradno število, po vsej verjetnosti jih je več. Pregledi v tiroloških ambulantah so šlampasti, priporočam vsaj endokrinologa, da pregleda delovanje vseh žlez, in tukaj je vključena tudi ščitnica.
Pazi, ščitnica je majhna, ampak en velik komandant v telesu. Enkrat ko jo ubijejo z radio jodom, ostaneš celo življenje brez ščitnice in na umetnih tabletah. In velikokrat se znajdejo pacienti iz dežja, pod kapom.
V Slo ne predpisujejo bioidentičnih hormonov, tudi za ščitnico, kot npr. Thyroid Erfa, ko si s premajhnim delovanjem ščitnice.
V bistvu ne vem, kaj naj ti priporočim, razen, da bodi zelo previdna.
Mogoče si poglej kaj na : Stop the thyroid madness:
https://stopthethyroidmadness.com/
in si tukaj poiščeš kaj o Graves Disease:
https://stopthethyroidmadness.com/search/graves/
[/quote]
Kje to ven mečejo in nadirajo in kdo to dela?