prekomerno delovanje ščitnice
Kaj govorite neumnosti?!?
Zdravim se ze pol leta z Athyrazolom!! Noben ni niti omenil kaksnega joda. In veliko nas je takih. Nasi zdravniki so odlicni in se ti res posvetijo, vsaj na pokiliniki!!
[/quote]
Pri meni je šlo na hitro. Omenili radiojod, kasneje sem dobila vabilo na radiojod.
TSH sem imela še v mejah normale, T3 in T4 tudi normalna ( srednje vrednosti).
Uspela sem celo vprašat, zakaj ne tablete. Da imajo hude stranske učinke. Ena zdravnica je rekla, da pri meni ne pridejo v poštev.
Na splošno se počutim dobro.
Hodim na Polikliniko.
Dr pustovrh starejsi v celju.
Fb skupina
Hormoncek scitnica zleze.
Tam ti vse povejo,pomGajo
Izvide raztolmacijo
Prehrano svetujejo
Dodatke
Vse mas na fb.
Srecno
[/quote]
Mogoče iskat drugo mnenje ( pri drugem zdravniku). To na fb je sicer čisto uredu, ni pa dovolj strokovno. Najti je treba dobrega tirologa in , seveda, prijaznega, pripravljenega razložit, kako in kaj.
Pustovrha veliko hvalijo; redki ga ne.
Mogoče iskat drugo mnenje ( pri drugem zdravniku). To na fb je sicer čisto uredu, ni pa dovolj strokovno. Najti je treba dobrega tirologa in , seveda, prijaznega, pripravljenega razložit, kako in kaj.
Pustovrha veliko hvalijo; redki ga ne.
[/quote]
Jaz tudi iščem enega dobrega tireologa. Po možnosti iz LJ, lahko je tudi Celje, NG.
Ni res no, 29.11.2020 ob 16:39
Zadnje čase baje kar preskočijo athyrazol in direkt radiojod dajo. Odsvetujem k slovenskim dohtarjem hodit, poiščite raje v Avstriji ko bo možno.
[/quote]
Zdravim se ze pol leta z Athyrazolom!! Noben ni niti omenil kaksnega joda. In veliko nas je takih. Nasi zdravniki so odlicni in se ti res posvetijo, vsaj na pokiliniki!!
V Ljubljani na polikliniki? K kateremu dr. pa hodiš?
Ma nič niso odlični, 29.11.2020 ob 16:45
[/quote]
Nič kaj dosti se ne posvečajo, smo že tudi tule na forumu brali da folk nadirajo in ven mečejo če nočejo tistega joda, poleg tega imajo pa zgrešen sistem. Npr na vsaki kontroli se pogovarjamo o rezultatih izpred enega meseca ali meseca in pol namesto o dejanskih rezultatih na dan kontrole. Kr neki je vse skup.
So me predlagali za radiojod. T3 in T4 sem imela normalna, TSH pa mejno…ravno še. Radiojod sem odklonila, vprašala za tablete. Tablete ,da imajo hude stranske učinke. Ponovno so me naročili čez eno leto. Prišla sem k xy zdravnici, ki je samo vprašala, če sem za radiojod. Kri so mi vzeli kasneje. Rezultai spet podobni zgoraj opisanim. Res ne vem kaj naj storim. Nekam bo treba iti.
tudi bila na polikliniki, 11.08.2022 ob 15:49
So me predlagali za radiojod. T3 in T4 sem imela normalna, TSH pa mejno…ravno še. Radiojod sem odklonila, vprašala za tablete. Tablete ,da imajo hude stranske učinke. Ponovno so me naročili čez eno leto. Prišla sem k xy zdravnici, ki je samo vprašala, če sem za radiojod. Kri so mi vzeli kasneje. Rezultai spet podobni zgoraj opisanim. Res ne vem kaj naj storim. Nekam bo treba iti.
Naši zdravniki so zelo slabo poučeni o delovanju ščitnice. O tem se tudi specilaisti zelo površno učijo na med. fakulteti. Skoraj po tekočem traku žgejo – uničijo ščitnico s radio aktivnim jodom- kar je zelo slabo. Sicer ti rečejo, saj vam bomo dali hormone v tabletah in bo enako- malo morgen je enako- zelo slabo, ker ščitnica ima veliko funkcij, potem pa je tukaj še obščitnica, ki je zelo pomembna. Hipo tiroza je bolj in večkrat omenejena, ker ko ima človek HIPER se potem prevesi v HIPO, drugače tudi ne more biti. Zakaj tebi dela ščitnica preveč? Zato, ker si preveč neusmiljena do sebe in si dovoliš da ti dajo preveč dela, ali pa sama stremiš k temu, da preveč delaš, da preveč grabiš, hitiš, nikoli ni vse narejeno…..ne mi zamerit, jaz ti napišem, tako kot je, upam, da želiš resnico, ne tolažbe. Torej moj predlog je, da se usedeš in temeljito pogovoriš sama s seboj. Če ne boš upočasnila ritem življenja, boš prešla v HIPO tirozo, kar bo pomenilo, da bo ščitnica vedno manj delala, ti pa boš imela še veliko večje težave, poleg vsega pa boš pridobivala na težo, ker ščitnica obvladuje tudi metabolizem, ki bo v tem primeru zastal . lahko mi tudi pišeš na gnm.slovenia@yahoo.com in ti bom podrobneje razložil. Vse dobro
Vem, da je priporočljiva hrana brokoli, cvetača,zelje,ohrovt, repa. Potem še gorčica, tudi limona, jagodičevje.Nekateri vitamini.
Meni je čudno, ko vsi govorijo, kako se pri hiper nenormalno hujša. Jaz sem se zredila. No, ne veliko, res le par kg, nikakor pa nisem shujšala. Res pa je, da imam TSH ravno na meji (laboratorij).
dfogpša, 11.08.2022 ob 16:24
Oh, spet en, ki bi služil na bolnikih.
nasvet bom dal brezplačno. Sicer pa vam kar direktno napišem, zdravniki- klasična medicina nima odgovora za težave s ščitnico. Poskusite sicer lahko, ampak ne bo kruha. Ščitnica ni hec. Naj napišejo vsi, ki so imeli težave s ščitnico, da imam še kako prav. Moje več letne izkušnje, tudi sam sem se pogovarjal z zdravniki klasične medicine, sami priznajo, da nimajo tega znanja, da razen uničenje ščitnice in potem do konca življenja tablete.
jaz za hrano vem, 11.08.2022 ob 16:36
Vem, da je priporočljiva hrana brokoli, cvetača,zelje,ohrovt, repa. Potem še gorčica, tudi limona, jagodičevje.Nekateri vitamini.
Meni je čudno, ko vsi govorijo, kako se pri hiper nenormalno hujša. Jaz sem se zredila. No, ne veliko, res le par kg, nikakor pa nisem shujšala. Res pa je, da imam TSH ravno na meji (laboratorij).
shujašajo tisi, ki jim ščitnica zelo HIPER deluje, če imate manjše težave, če se redno rekreirate, uživate zdravo hrano- potem se ne shujša kaj dosti.
Sam sumim, da imam to bolezen, ampak tudi zaradi enega izmed simptomov (anksioznost) nisem bil še nikoli pri zdravniku. Ostali simptomi so, da se ne morem nikakor zrediti, pa jem vse, tudi sladkarije. V neprijetnih situacijah (nastopanje) čutim palpitacije srca (stiskanje v trebuhu), hitro se prestrašim (npr. ko spim, pa nekdo zapre vrata, mi močno poskoči pulz). Imam težave s spanjem (zaspim lahko le v temi in popolni tišini, ob svojem bioritmu in potrebujem vsaj pol ure, 1 uro da zaspim). Pri ukvarjanju s športom mi pogosto trzajo mišice, imam tudi manjši tremor na eni roki. Na sploh mi je neprijetno med ljudmi (npr. rajši se izognem sosedom). Občasno imam povišan krvni tlak (140/85). Obožujem zimo in nizke temperature, težje prenašam vročino (veliko se potim). Kolikor berem pa je glavni simptom pospešeno bitje srca (ker se veliko ukvarjam s športom je moj srčni utrip v mirovanju okrog 60, v stresnih situacijah pa preko 100). Nočem izpasti hipohonder in ne grem k zdravniku (ki je še otroški in ga v bistvu ne poznam).
Drugo vprašanje pa je, ali zdravljenje res odpravi te simptome: nespečnost, anksioznost, palpitacije, tremor, znojenje. Ali se ti simptomi ohranijo in imaš potem dodatne težave: zaspanost, pomanjkanje energije, zaprtost, debelost…
Trenutno za sebe lahko rečem, da ob izogibanju stresnim situacijam nimam večjih težav, ki bi mi ovirale življenje in se počutim zelo zdravo. Ne vem, če bi tvegal zdravljenje z radiojodom. Kakšni so pa zapleti ob nezdravljenemu hipertiroidizma? Verjetno težave s srcem, ampak če bi se izogibal neprijetnim situacijam, dovolj spal, živel umirjeno in zdravo življenje, je verjetno možnost infarkta ali aritmij manjša? Kaj pa zdravila, ki blažijo simptome npr. anksioznost (npr. propanolol). Ali ima njihova uporaba veliko neželenih učinkov?
Tudi jaz sem pridobila v zadnjih dveh letih par kg, težko prenašam vročino ( no, tako je že od zmeraj). Hormon TSH imam mejen- včasih malenkodt nad mejo, včasih malenkost pod mejo. Telesno temperaturo imam zelo nizko (naj bi bilo obratno). Moja temperatura je 36,6-36,7. Včasih celo 36,5. Je to hiper, ali je kaj drugega?
Ali imam hipertiroidizem?, 11.08.2022 ob 16:44
Sam sumim, da imam to bolezen, ampak tudi zaradi enega izmed simptomov (anksioznost) nisem bil še nikoli pri zdravniku. Ostali simptomi so, da se ne morem nikakor zrediti, pa jem vse, tudi sladkarije. V neprijetnih situacijah (nastopanje) čutim palpitacije srca (stiskanje v trebuhu), hitro se prestrašim (npr. ko spim, pa nekdo zapre vrata, mi močno poskoči pulz). Imam težave s spanjem (zaspim lahko le v temi in popolni tišini, ob svojem bioritmu in potrebujem vsaj pol ure, 1 uro da zaspim). Pri ukvarjanju s športom mi pogosto trzajo mišice, imam tudi manjši tremor na eni roki. Na sploh mi je neprijetno med ljudmi (npr. rajši se izognem sosedom). Občasno imam povišan krvni tlak (140/85). Obožujem zimo in nizke temperature, težje prenašam vročino (veliko se potim). Kolikor berem pa je glavni simptom pospešeno bitje srca (ker se veliko ukvarjam s športom je moj srčni utrip v mirovanju okrog 60, v stresnih situacijah pa preko 100). Nočem izpasti hipohonder in ne grem k zdravniku (ki je še otroški in ga v bistvu ne poznam).
Drugo vprašanje pa je, ali zdravljenje res odpravi te simptome: nespečnost, anksioznost, palpitacije, tremor, znojenje. Ali se ti simptomi ohranijo in imaš potem dodatne težave: zaspanost, pomanjkanje energije, zaprtost, debelost…
Trenutno za sebe lahko rečem, da ob izogibanju stresnim situacijam nimam večjih težav, ki bi mi ovirale življenje in se počutim zelo zdravo. Ne vem, če bi tvegal zdravljenje z radiojodom. Kakšni so pa zapleti ob nezdravljenemu hipertiroidizma? Verjetno težave s srcem, ampak če bi se izogibal neprijetnim situacijam, dovolj spal, živel umirjeno in zdravo življenje, je verjetno možnost infarkta ali aritmij manjša? Kaj pa zdravila, ki blažijo simptome npr. anksioznost (npr. propanolol). Ali ima njihova uporaba veliko neželenih učinkov?
Samoplačniški test TSH stane 10 eur, siser pa vam ob teh znakih tudi vaš osebni zdravnik takoj napiše napotnico za labortorij.
Srečno