Prekomerno namalane in nadišavljene babe
To sem ugotovil, da se prekomerno ličijo in dišavijo samo brezvezne babe, ki jih drugače nihče ne bi pogledal niti registriral, niti nimajo česa pametnega za povedat. Potem pa še misli, da je faca, ker je vsak dan tako “nadišavljena”, da mora cela okolica proti svobodni volji duhat njene vonjave. Pa še namalana ko Joker iz Batmana. Jaz ponavadi vprašam “v kaj si pa ti danes padla”..
Pa nič nobena mlajša ne zgleda, ker je močno našminkana in napudrana. vs ete namalane babe zgledajo še starejše..
Se strinjam. Ne vem koga vlečejo za nos, mene ziher ne. Bolj, ko je namazana večji turn off zame. Sm mel na faxu eno, k mi je še priznala, da se vsako jutro 2 uri prej vstaja, dokler fu.kne vso to svinjarijo nase in se obleče kokrtok spodobno. Je rekla brez da tud do trgovine ne bi upala it.
Nesamozavestne so take, ful strahopetne pa pod stresom skos. Večina jih tud kadi, pije, vsaka malenkost, opazka jo vrže na rit {pa še to čistih strangerjev}. Če taki rečeš, da je grda si jo pokončal, pomojem se še isto minuto obesi.
Kdaj pa se vam zdi, da ženska ni preveč namazana? Če uporabi samo maskaro in korektor pa nič pudra? Kaj pa če ima še eyeliner in puder…a je to že namalano? 🙂
Meni se pa zdi ravno obratno. Da so to ultra samozavestne ženske, ki gredo ven take, kot se njim zdi okej, in jih ne zanima, če se ljudje zgražajo nad njihovo poslikavo in slabim okusom. Glavno, da se one dobro počutijo.
Pred kakim mesecem sem čisto slučajno srečala gospo iz mojega domačega kraja, ki se je vedno ful mazala – in to 40 let nazaj, ko je bilo to res bolj redko. Evo, danes, 40 let pozneje, je genav ista, ista frizura, isti makeup, isti obraz (ne vem, ali je bila vmes na lepotnih operacijah, ker sem jo takoj prepoznala, pa je zdaj stara okrog 75 let, večkrat sem jo videvala, ko ni imela niti še 40 let, torej je bila še mlada). Pa nosila je tiste podložene rute, da je zgledala večja frizura, sploh ne vem, v katerem obdobju je bilo to moderno, vem samo, da česa podobnega še v življenju nisem videla. No, rute zdaj ni imela 🙂 In isti hipaški stil oblačenja kot takrat – na srečo se ta moda vsake toliko vrne in je ženska vsake toliko moderna.
Skratka, to je njen slog, nje ne zanima, ali je moderno ali ne, ali je ljudem všeč ali nje, njej je očitno všeč, in to že dolga desetletja.
Spider, popolnoma se strinjam. Ampak vse preveč napacane in nadišavljene ženske imajo može oziroma partnerje, tako da nekatere to očitno ne moti.
To je v bistvu oblika neotesanosti, da mora cel hodnik vohati tvoje vonjave. To je podobno, kot da zelo smrdiš.
Malo me ti slabo poznaš. Spider že dolgo ne pali na te fore.
Jst sm bil mlad pa pametn. Z leti postajam vedno bolj neumen. Ker vedno bolj vem, kako malo sploh vem.
In ko sem bil najstnik so mi šli že nabarvani nohti na živce. But not anymore 😉
Lakirani nohti niso problem..Vsaka jih ima…Ampoak divja šminka, pretirana naparfumiranost..puder….jao bože….
spiderju spet ena ni hotela dat nog narazen, ker je prevec grd in zabit, pa se je odlocil odpret 35 temic “kolk so vse zenske bedne, jst ze nobene ne bi hotu”
revez :)))))
Joj sem jaz ena čudna baba. Niti si ne lakiram nohtov, v življenju nisem imela pudra na sebi, šminke na ustnicah ne prenesem, parfuma skorajda niti ne uporabljam(pipsek na teden recimo ali še to ne), las si nikoli v lajfu nisem pobarvala, skrbim za vsakodnevno higieno telesa, čista oblačila.
. Mogoče sem pa zato samska- kaj praviš spider? vse namalane kolegice so v zvezi. pa nisem nič bolj težka od njih ;).
Joj sem jaz ena čudna baba. Niti si ne lakiram nohtov, v življenju nisem imela pudra na sebi, šminke na ustnicah ne prenesem, parfuma skorajda niti ne uporabljam(pipsek na teden recimo ali še to ne), las si nikoli v lajfu nisem pobarvala, skrbim za vsakodnevno higieno telesa, čista oblačila.
. Mogoče sem pa zato samska- kaj praviš spider? vse namalane kolegice so v zvezi. pa nisem nič bolj težka od njih ;).[/quote]
To je zato, ker moški (večina) dajo precej na vizualnost. Če je ženska ful namazana in našpricana, deluje precej bolj “dostopno”. Roko na srce….ampak, čeprav ženske pravijo, da se rihtajo zase, se dejansko rihtajo zaradi moških. In, če je ženska “v lovu”, je tudi moškemu na drugi strani precej lažje in gre tako za zelo verjeten “zadetek”. Potem, ko se s takšno žensko resno zapletejo, pa ne znajo več ven, pogosto pa se zgodi, da so že noseče. Otrok, dva otroka ali celo trije, in so zavezani za celo življenje. Ti kot nenamazana in nenaparfumirana pa jim deluješ preveč zadržano. Pri tebi ne vedo, kaj jih čaka, večina jih pa ne želi tvegat. Saj veš, zakaj menjajo embalaže pri izdelkih, čeprav je vsebina izdelka bolj ali manj enaka….ker vizualno privlači. Pa oprosti zaradi športnega žargona. :))
Ja, če vidiš preveč namalano babše, avtomatsko pomisliš, da je nesrečno poročena, ali pa dolgotrajna samica, ki noče več biti samica.
Po drugi strani pri kakšni bolj resni, z minimalnim mejkapom, ne veš, kaj sporoča. je vezana. Mogoče je samska? Verjetno išče resno zvezo, če je samska.
Za punce je velik plus, če se znajo zrihtat nevpadljivo. Pa še manjša je evrjetnost, da jo bodo razni j.ebivetri oblegali.
Kot si napisala, ena ful nadišavljena in namalana prav sporoča “ej, jaz ful iščem”.
Jaz imam rad, da je ženska malo skrivnostna. Skrivnostne ženske pa ne zgledajo ravno ko vabe..
Veš, kaj je najbolj hecno? Da njihovi možje ne vidijo, da ona “ful išče”. Za delo v pisarni se obleče kot da gre v diskoteko.
. Mogoče sem pa zato samska- kaj praviš spider? vse namalane kolegice so v zvezi. pa nisem nič bolj težka od njih ;).[/quote]
To je zato, ker moški (večina) dajo precej na vizualnost. Če je ženska ful namazana in našpricana, deluje precej bolj “dostopno”. Roko na srce….ampak, čeprav ženske pravijo, da se rihtajo zase, se dejansko rihtajo zaradi moških. In, če je ženska “v lovu”, je tudi moškemu na drugi strani precej lažje in gre tako za zelo verjeten “zadetek”. Potem, ko se s takšno žensko resno zapletejo, pa ne znajo več ven, pogosto pa se zgodi, da so že noseče. Otrok, dva otroka ali celo trije, in so zavezani za celo življenje. Ti kot nenamazana in nenaparfumirana pa jim deluješ preveč zadržano. Pri tebi ne vedo, kaj jih čaka, večina jih pa ne želi tvegat. Saj veš, zakaj menjajo embalaže pri izdelkih, čeprav je vsebina izdelka bolj ali manj enaka….ker vizualno privlači. Pa oprosti zaradi športnega žargona. :))[/quote]
Eh, klinc tak tipo, če ne ve, kaj ga čaka pri babi, ki si upa iskreno pokazat svojo kožo, gube, sivkaste nitke v laseh. Odkritost- in tega se tipi bojijo. To sem se pa jaz naučila v času zmenkovanj. Tega, da si si všeč z vsemi svojimi gubicami in pomankljivostmi.
To je zato, ker moški (večina) dajo precej na vizualnost. Če je ženska ful namazana in našpricana, deluje precej bolj “dostopno”. Roko na srce….ampak, čeprav ženske pravijo, da se rihtajo zase, se dejansko rihtajo zaradi moških. In, če je ženska “v lovu”, je tudi moškemu na drugi strani precej lažje in gre tako za zelo verjeten “zadetek”. Potem, ko se s takšno žensko resno zapletejo, pa ne znajo več ven, pogosto pa se zgodi, da so že noseče. Otrok, dva otroka ali celo trije, in so zavezani za celo življenje. Ti kot nenamazana in nenaparfumirana pa jim deluješ preveč zadržano. Pri tebi ne vedo, kaj jih čaka, večina jih pa ne želi tvegat. Saj veš, zakaj menjajo embalaže pri izdelkih, čeprav je vsebina izdelka bolj ali manj enaka….ker vizualno privlači. Pa oprosti zaradi športnega žargona. :))[/quote]
Eh, klinc tak tipo, če ne ve, kaj ga čaka pri babi, ki si upa iskreno pokazat svojo kožo, gube, sivkaste nitke v laseh. Odkritost- in tega se tipi bojijo. To sem se pa jaz naučila v času zmenkovanj. Tega, da si si všeč z vsemi svojimi gubicami in pomankljivostmi.[/quote]
Ps- nisem zadržana. Sem kot sonček nasmejana. jezik teče sproščeno, o ničemur spregovorit mi ni tabu tema.
Nobena ženska ni samska zato, ker ni namazana. Je pa marsikatera samska zaradi strupenega karakterja. 🙂
Nobena ženska ni samska zato, ker ni namazana. Je pa marsikatera samska zaradi strupenega karakterja. :)[/quote]
Dejstvo je, da večina moških, tudi ti, deluje “površinsko”. Zato padate na lep izgled in osladne besede ter zaigrano nežnost žensk. Ko pa se vežete oziroma poročite, pa ste zgroženi nad hudičevko, ki je bila nekoč kot angel. :)) Po ločitvi vam celo preprečuje stike z otrokom ali pa se na krvavo spre zaradi premoženja. Kje je potem tista silna lepota in nežnost?
Kar se tiče prekomerno namalanih žensk, pa pri meni avtomatično izgubijo nekaj točk glede izgleda. Spominjajo me na novo fasado, ki je prekrila staro stavbo. Vsake toliko časa srečam kakšno naravno luštno žensko in si rečem, da ta je pa res srečnica, ki silne kozmetike ne potrebuje. Ni pa rečeno, da ta ista oseba ni pogosto pri kozmetičarki, kar je spet na nek način “umetno”.
Forum je zaprt za komentiranje.