prekritje madežev na steni
Tole iz dimnika bo najbrž precej katranasto in to je res težko prekriti. Verjetno bo prežrlo tudi skozi tapete.
Opaž je sigurno OK varianta, mogoče tudi kakšna lisasta tapeta, na tistem delu podložena s kakšno tanko izolacijo.
Glede barve – nekoč mi je profi povedal, da madeže najprej prekrije z akrilno barvo (lahko kar iz spreja), potem pa čez beli.
A verjetno čez ta katran taka možnost ne bo dovolj.
Tudi jaz bi nekaj poflikala. Zanima me ta akrilna barva v spreju. Se to dobi npr. v Merkurju. Samo bela?[/quote]
Sicer ni name naslovljeno, pa vseeno: dobi se v Merkurju, Mavrici, Obiju, Bauhausih, občasno Hofer, Lidl in še kje…. Barv je pa tudi več.[/quote]
Ali ta akrilna barva dobro prekriva? Se samo pospreja in počaka? Imam nekaj otroških stvaritev s flomastrom na beli steni.
Sicer ni name naslovljeno, pa vseeno: dobi se v Merkurju, Mavrici, Obiju, Bauhausih, občasno Hofer, Lidl in še kje…. Barv je pa tudi več.[/quote]
Ali ta akrilna barva dobro prekriva? Se samo pospreja in počaka? Imam nekaj otroških stvaritev s flomastrom na beli steni.[/quote]
Nekaj srednjega. Jaz sem imel neke temnejše stvaritve, pa mislim da sem moral prešpricati cca 4 ali 5x. Ja, posprejaš in čakaš cca uro. Sem pa vzel neko barvo z vonjem po vaniliji, tako da je še dišalo…
Tudi jaz bi nekaj poflikala. Zanima me ta akrilna barva v spreju. Se to dobi npr. v Merkurju. Samo bela?[/quote]
Ja, jaz sem jo kupil v Bauhausu. Samo pazi na odtenke, ni nujno čisto enaka bela kot tvoja zidna barva.[/quote]
Bila sem v Merkurju v Šentvidu. Niso imeli, ali pa niso našli? Mi lahko kdo pove, kašno ime ima ta akrilni sprej,.koliko je velik. Bi raje kar sama poiskala;).
Ali ta akrilna barva dobro prekriva? Se samo pospreja in počaka? Imam nekaj otroških stvaritev s flomastrom na beli steni.[/quote]
Ja, samo čez sprej je treba še pobeliti-to je bolj za madeže od saj (ki pronicajo skozi steno, dimnik pa to). S sprejanjem stene tega žal ne boš rešila, verjetno ti jih bo zidna barva lepo pokrila, če pa ne, si pa s tem pomagaš. Naj ti uspe!
Ja, jaz sem jo kupil v Bauhausu. Samo pazi na odtenke, ni nujno čisto enaka bela kot tvoja zidna barva.[/quote]
Bila sem v Merkurju v Šentvidu. Niso imeli, ali pa niso našli? Mi lahko kdo pove, kašno ime ima ta akrilni sprej,.koliko je velik. Bi raje kar sama poiskala;).[/quote]
Nimam pojma. Normalno velik/majhen sprej… najbrž ima cca pol litra.
Saj imaš od kupa različnih firm in za različne namene. Čisto navadna akrilna bela barva… samo to reci prodajalcu, pa naj ti poišče.
Jaz ga tudi sam ne bi ponovno našel.