Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Prekršek – odvzem vozniške in sodišče

Prekršek – odvzem vozniške in sodišče

Pozdravljen,upam, da boste znali odgovoriti na moje vprašanje.

Zgodba je zakomplicirana tako, da je že kar neverjetna.

S kolegom sva menjala služben avto. Jaz sem sicer podpisal da sem ga prevzel, vozil ga nisem. In dobim po enem letu pismo da bom en mesec brez izpita + denarna kazen, zaradi prehitre vožnje. Slikano na AC ponoči.
Pritožil sem se na to in na obravnavi povedal da nisem vozil. Nisem pa izdal kolega, le nakazal sem kdo vse bi lahko bil in da naj raziščejo. Potem je moj brat pričal, da res nisem mogel voziti takrat, saj sem še povrh vsega bil takrat v tujini. Sodnika najbrž to ni prepričalo, saj so pridobili list, da sem jaz avto prevzel.
Zato sem po tem kolega prepričal, da vendarle napiše izjavo in jo podpiše, da je on vozil in je to poslal na sodišče in meni v vednost. Sedaj pa od sodišča že najmanj 5 mesecev ni nič.

Vse bi bilo ok, ampak sedaj me je kolega obvestil da potuje za dalj časa v tujino. Kaj če bo vmes zaslišanje njega pa od nikoder? Predvidevam da ga vsaj za kakšno leto ne bo. Kaj sodišče naredi v tem primeru?

Hvala za odgovor,

lp,
Seat voznik

Pozdravljeni, če ste službeno vozilo prevzeli Vi, potem ste zanj in za uporabo tudi odgovorni vi. Že na začetku ste bili (vsaj) v internem prekršku (v podjetju), če ste avto zamenjali. Glede na ostalo ste pravilno postopali. Glede na pretekli časd bi se obrnil na sodišče in povprašal kako je z vašo “zadevo”. Menim tudi, da če je kolega izjavil, da je avto vozil on in ne vi, bi moralo sodišče kaznovati njega, razen če obstajajo kakšni dugi sumi ali indici, da ni bilo tako. Vsekakor bi se posvetoval z odvetnikom glede nadalnjih postopkov dokazovanja kdo je vozil. Morda naj še nadrejeni poda izjavo glede dejanske vožnj vozila in naj pojasni zakaj je prišlo do zamenjave. Lp Luka

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

New Report

Close