Preliv za lase / švedsko blond
Imam močne, goste zdrave lase, ki jih ne nameravam več barvati. Spredaj imam več sivih las, zgledajo kot pramenčki. mnogi so mi rekli, da mi to res paše. OK, fajn!
Ker pa bi rada malo omehčala sivino, (svoje imam temne) bi dala gor Vaš link blond preliv. A ima katera kakšne izkušnje s tem izdelkom, kaj pravite?
Aja, če se bo katera spravljala name, da siva postara, prav. Ne pretvarjam se, da sem mlajša, kot sem v resnici in zgledam, hvalabogu, zelo dobro za svoja leta.
Kot prvo, naravno se sicer sliši fletno, rezultati so pa bolj tko tko. Določenih zadev se ne da doseči brez kemije.
Jaz sem popolna sivolaska, ki se barva. Vedno je loterija. Ista svetla barva prime različno na različnih delih glave – zgleda, kot da bi imela pramene, pa jih nimam.
Če prav razumem, imaš zdaj še vedno staro barvo gor? Če hočeš, da bi ti prijela ona siva, bi morala najprej lase razbarvati. Kot drugo, beri ono, kar sem napisala kot prvo … Za vsak slučaj najprej naredi preizkus nekje spodaj, da ne boš ravno s polomljenim frufrujem okrog hodila.
Tega preliva ne poznam, sem nasprotnik barvanja, a žal se je tudi pri meni pojavilo več sivih las, tako da sem se odločila za naravno barvo Logona, ki ti menda utrdi lase in ti jih ne uniči.
Moram pohvalit učinek, sivih las ni več, izgleda naravno, ker niso vsi lasje popolnoma enake barve kot čelada. Učinek barve se vidi v celoti čez kakšna dva dni, ko lasje še bolj potemnijo.
Pa čuti se, da je las živ, krepek, ne tak, kot po barvanju, pri umivanju ne rabim nobenega balzama in so lasje vseeno lepi in svetleči.
Morda bi lahko poizkusila s to barvo? Odtenka ti ne znam svetovat, jaz sem vzela temnejšega in sem imela gor okoli tri ure. Morda bi ti, če želiš ohraniti sive, ta čas skrajšala.
Poleg tega se pobarvaj le enkrat, jaz sem se tudi, čeprav naj bi se menda za prekrivanje sivih pobarval trikrat ali štirikrat, prvič že drugi dan po prvem barvanju.
En nasvet iz dolgoletne prakse: že 10 let ne uporabljam “komercialnih barv”, ki se zlijejo v eno plastenko in premešajo s stresanjem. Nobenega blanža, razarvanja, nikoli.
Izključno uporabljam:2 odtenka blond barve ( peščeno slonokoščeno in zelo svetlo blond) in 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} peroksid . Namešam v posodico s čopičem, tako tudi nanašam. spodaj, pri ušesih in nad čelom pustim max. 35 minut, na površini in sredini las 15, konice pa le 5 minut, pa še to na vsako drugo barvanje.
Spodaj pri lasišču, kjer ni dostopa uv svetlobe toliko dnevno, uporabljam mešanico, kjer je 3/4. svetlejšega odtenka in 1/4 temnejšega.- isto pri ušesih in nad čelom ( preča) Po vrhu, na polovici do konic pa uporabljam mešanico teh dveh barv in sicer 3/4 svetlejšega odtenka in 1/4 temnejšega. Učinek je fenomealen, barva izenačena. Sem se z leti barvanja zverzirala.
Imam že več ot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sivih las, osnovna barva mojih las je nekako svetlorjavo spodaj in pri ušesih in temnoblond po vrhu in konice, s kar precej rumenkastega pigmenta na soncu…- nikoli po barvanju nisem rumenkasta, ker sta zmešana dva prava odtenka. Odtenek po barvanju je res lep, taka slonokoščena blond brez rumenih tonov, nobene sive, ker so sivi lasje odlično prekriti.
Sploh nisem pogledala nicka, oprosti.
Aha, če so že naravni, potem je drugače. Vsekakor pa svetujem preizkus, ker so sivi lasje še bolj nepredvidljivi kot naravni. Da ne boš preveč rumena.
Tudi jaz sicer mešam dve barvi skupaj, ampak klasični. 9-procentni razvijalec je premočan in sploh ni potrebe po njem, 6-odstotni je za blond celo boljši, ker manj potegne na rumeno – mi je svetovala frizerka. To pišem za ono gospo, ki to uporablja.
En nasvet iz dolgoletne prakse: že 10 let ne uporabljam “komercialnih barv”, ki se zlijejo v eno plastenko in premešajo s stresanjem. Nobenega blanža, razarvanja, nikoli.
Izključno uporabljam:2 odtenka blond barve ( peščeno slonokoščeno in zelo svetlo blond) in 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} peroksid . Namešam v posodico s čopičem, tako tudi nanašam. spodaj, pri ušesih in nad čelom pustim max. 35 minut, na površini in sredini las 15, konice pa le 5 minut, pa še to na vsako drugo barvanje.
Spodaj pri lasišču, kjer ni dostopa uv svetlobe toliko dnevno, uporabljam mešanico, kjer je 3/4. svetlejšega odtenka in 1/4 temnejšega.- isto pri ušesih in nad čelom ( preča) Po vrhu, na polovici do konic pa uporabljam mešanico teh dveh barv in sicer 3/4 svetlejšega odtenka in 1/4 temnejšega. Učinek je fenomealen, barva izenačena. Sem se z leti barvanja zverzirala.
Imam že več ot 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sivih las, osnovna barva mojih las je nekako svetlorjavo spodaj in pri ušesih in temnoblond po vrhu in konice, s kar precej rumenkastega pigmenta na soncu…- nikoli po barvanju nisem rumenkasta, ker sta zmešana dva prava odtenka. Odtenek po barvanju je res lep, taka slonokoščena blond brez rumenih tonov, nobene sive, ker so sivi lasje odlično prekriti.[/quote]
Pardon, sem šele sedaj opazila pri ponovnem pregedu teme: pri drugi opciji ( vrh, na polovici do konic) uporabim 3/4 temnejšega odtenka in 1/4 svetlejšega..
Običajno ne pišem po forumih ampak tale barva me je pa res razjezila in upam, da bo moja izkušnja komu v pomč. Po 15 ih letih barvanja z isto barvo (blond) znamke ne bom pisala, da ne bo izpadlo kot reklama, sem si rekla da bom probala eno naravno barvo in sem se odločila za MARTIS Respect blond. V DM-u so jo zelo pohvalili in pripoočali, na forumih pa sem našla zelo nasprotujoča si mnenja od pohval, pa do kritik. In ker sem imela že kupljeno sem jo sprobala. Sranje od sranja. Lase mi je čisto izsušila, kljub uporabi mask in balzama so obupni in jih bom najverjetneje morala postriči :-(( Lase sem si vedno barvala doma, sprva sem menjala kar nekaj znamk a takega sranja kot je ta barva še nisem imela. Ja barva je že naravna….kaj pa je v razvijalcu oz. fiksirju?