Preliv za torto iz bele čokolade – NUJNO

Najboljše je kupit kuverturo iz bele čokolade. Topi se jo na pari, temperatura čokolade pa ne sme presegati cca 35C. Pri beli čokoladi, se ne priporoča dodajati masla ali olja, če pa že mislite, da je nujno pa le kaplico olja. Kar se prelivanja tiče pa ne vem, zlivaj na sredino torte in razteguj maso s pripomočkom za mazanje oz čim bolj ravnim nožem.

v vecji posodi zavrem vodo, nato dam nad (ali v) to posodo se eno manjso manjso, vanjo pa belo jedilno cokolado (manner vem da jo ima, gorenjka mogoce tudi), nadrobljeno na koscke in se malo sladke smetane
to imam na stedilniku toliko casa, da se lepo stopi, vmes malo premesam… kako preliti torto naj pa kdo drug svetuje, jaz sem do sedaj samo peciva..

kolicina – recimo ena tavelika cokolada, pa 3 zlice smetane… samo smetano dam jaz bolj zato, ker mi je drugace pregrenko, pri beli cokoladi verjetno niti ni potrebna… cokolade naredim raje malo vec, ce jo ostane pa dam notri kaksne rozine/kokosovo moko, dam to v hladilnik in imam kasneje dodatno sladico
okraski – tisti sladkornati, ki se dobijo v vecini vecjih supermarketov so verjetno za zacetnike najbolj enostavni… pri valjanju in izrezovanju sladkorne mase (ki se jo bodisi kupi ali naredi, recepti so na netu) je verjetno vec verjetnosti, da se kaj sfizi…