PRELIV ZA TORTO


Potem pa lahko narediš tudi tako, da v sadni sok ali kompot zakuhaš vanilijev ali ustrezen sadni puding… tako jaz delam za nadev in sem uporabila tudi že za vrh, ne vem pa, kako bi s tem “oblila” torto ob robu…
A pogled na smetano tvoj mož prenese? Da bi pa vsaj obod premazala s smetano in bi tisti konček tortice mož pač pustil na krožniku?
Vendar pa na ta način torto vedno pripravljam v obodu modela in le tega odstranim šele, ko se dobro ohladi in se puding strdi…
Vladka
Sanja!
Sama delam čokoladno glazuro v kombinaciji smetane in čokolade in sicer v 1 dcl smetane, ki jo segrejem, raztopim in razmešam 100 g čokolade.
Preliv ni trd, ampak mehek, tko da… poskusi… mogoče ti bo pasalo…
LP!
Gordy


Hm…
Če se čokoladna glazura polije po biskvitu, se biskvit pred tem na tanko namaže z razmešano in segreto marelično marmelado (razmešana in segreta ravno zato, da je premaz čim tanjši). Marmelada prepreči, da bi se preveč glazure vpilo v biskvit, hkrati pa tudi ne dopusti, da bi se drobtinice biskvita pomešale v glazuro in jo naredile grudasto.
Kako do ravne zgornje plasti? Ali se torto prereže, ali pa je na vrhu spodnja plast – kot je Kresnica napisala.
LP!
Gordy