Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PRELIV ZA TORTO

PRELIV ZA TORTO

Prosim vas – pomagajte mi!!!!!!!
Čimprej se moram lotit delat sadno torto. To je vse o.k.
Apak preliv. S čim naj jo oblijem?????
Čokolada ne pride pri sadni torti v upoštev!
Torej kakšen in kako? Vanilijev morda?

kaj pa čisto enostavno smetana?

Bo sadje zloženo na vrhu? Vidno? Torej prozoren preliv z želatino, ali kar navaden preliv za torte, ki ga kupiš v vrečki.

Naj te nikar ne skrbi glede čokolade. Če je na vrhu torte biskvit, ga brez skrbi premaži s čokoladno glazuro, ker je v kombinaciji s sadjem in biskvitom zelo dobro. Lahko uporabiš belo čokolado, ta je za moj okus presladka. Najboljša je jedilna.

Sadne torte sem vedno premzala s smetano, če seveda ni kakšnih drugih zdravstvenih ovir pri jedcih… in okrasila s sadjem ali sadnimi žele bonboni.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moj mož smetane ne prenese.
Čokoladna glazura? Kaj pa vem,

Potem pa lahko narediš tudi tako, da v sadni sok ali kompot zakuhaš vanilijev ali ustrezen sadni puding… tako jaz delam za nadev in sem uporabila tudi že za vrh, ne vem pa, kako bi s tem “oblila” torto ob robu…
A pogled na smetano tvoj mož prenese? Da bi pa vsaj obod premazala s smetano in bi tisti konček tortice mož pač pustil na krožniku? 🙂
Vendar pa na ta način torto vedno pripravljam v obodu modela in le tega odstranim šele, ko se dobro ohladi in se puding strdi…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sanja, nič se ne boj dat čokoladno glazuro, garant je OK.
LP

Sanja!
Sama delam čokoladno glazuro v kombinaciji smetane in čokolade in sicer v 1 dcl smetane, ki jo segrejem, raztopim in razmešam 100 g čokolade.
Preliv ni trd, ampak mehek, tko da… poskusi… mogoče ti bo pasalo…
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Meni se zdi, da je prav čokoladni preliv tisti, ki da čar sadni torti.
Torta narejena v modelu z sadno jogurtovo kremo in nato čokolada čez.

O.K. čokoladna glazura. Samo kako dobiti ravno podlago. Zdele sem spekla biskvite. Ko jih bom prerezala ne bodo ravni in tudi zgornja plat je grbančasta.

Ja obrni jo okrog

Hm…
Če se čokoladna glazura polije po biskvitu, se biskvit pred tem na tanko namaže z razmešano in segreto marelično marmelado (razmešana in segreta ravno zato, da je premaz čim tanjši). Marmelada prepreči, da bi se preveč glazure vpilo v biskvit, hkrati pa tudi ne dopusti, da bi se drobtinice biskvita pomešale v glazuro in jo naredile grudasto.
Kako do ravne zgornje plasti? Ali se torto prereže, ali pa je na vrhu spodnja plast – kot je Kresnica napisala.
LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Zdravo, prvič v življenju pišem na kakšen forum… delam sadno pito, pa nisem kupila prozornega preliva (želatine). Ali kdo ve kako bi nekaj podobnega naredila sama, da bo pita na vrhu izgledala lepo? Nedelja je danes in ni tukaj blizu nič več odprto. Hvala za pomoč!

New Report

Close