Premajhen modrc 80 B. Katero številko košarice in obsega izbrati?
Vzemi v roke šiviljski meter in se izmeri pod prsmi. Tako boš videla, ali potrebuješ 85 ali celo 90.
Košarica B pri obsegu 80 je malo drugačna kot pa B pri obsegu 90.
V trgovini pa poskušaj, da najdeš pravo velikost in številko.
Meni npr. v H&M ustrezajo modrci 80-D, lahko kupim brez poskušanja, Liscini mi taka številka ne ustrezajo.
Uh, kaj mi je vrglo za link:D
Nekaj takega vglavnem..:
Da se dec spozna na modrcke.
Vcasih sem delala v butiku s spodnjim perilom. Precej zensk je znalo sprobat po 10 razlicnih modrcev pa nic ni odgovarjalo. Kadar je pa mozakar prisel kupiti za darilo, sem mu pokazala nekaj kompletov, pretipa modrc in pokaze katerega bo. Sem poudarila da komot pride zamenjat, ce ne stima. Nobeden se ni vrnil po zamenjavo. Naslednjic se pove, da super stoji Znajo moski kar dobro zadet
Da se dec spozna na modrcke.
Vcasih sem delala v butiku s spodnjim perilom. Precej zensk je znalo sprobat po 10 razlicnih modrcev pa nic ni odgovarjalo. Kadar je pa mozakar prisel kupiti za darilo, sem mu pokazala nekaj kompletov, pretipa modrc in pokaze katerega bo. Sem poudarila da komot pride zamenjat, ce ne stima. Nobeden se ni vrnil po zamenjavo. Naslednjic se pove, da super stoji Znajo moski kar dobro zadet
[/quote]
Hudo je, če kupi premajhnega. Potem je ženska užaljena.
Košarica B ni vedno enako velika, ampak se razlikuje glede na podprsni obseg. Torej če imaš 80B, je po volumnu enako velika košarica pri 85A. In v drugo smer (če ti je podprsni obseg prevelik) je enaka 75C, 70D, 65E…
Skratka ni ena B košarica pri obsegu 75 enako velika kot pri obsegu 90! Žalostno, da večina žensk sploh nima pojma o velikostih modrca.
Jaz sem ženi nabavljal pri Kitajcih športne modrce, pa je bilo kar treba fino zadet cifro, zato se spoznam. Tam pride zelo dober ojačan športni modrc 10€, pri nam jih je pa bilo teško najti, če pa že pod 40€ ga ni bilo.
Zdržal je pa kitajski ravno toliko časa, kot pri nam kupljen.
Seveda pa drži, ni pri vsaki firmi isto. Zato tudi npr. čevljev nikoli ne naročam preko neta, vedno probam v trgovini, ker se iste velikosti malo razlikujejo med proizvajalci.
Košarica B ni vedno enako velika, ampak se razlikuje glede na podprsni obseg. Torej če imaš 80B, je po volumnu enako velika košarica pri 85A. In v drugo smer (če ti je podprsni obseg prevelik) je enaka 75C, 70D, 65E…
Skratka ni ena B košarica pri obsegu 75 enako velika kot pri obsegu 90! Žalostno, da večina žensk sploh nima pojma o velikostih modrca.
[/quote]
Še dobr, da si ne znam modrca kupit. Sem kar brez. Zdaj ko si mi ti razložilo, bom prodajalki tvoj zapis pokazala, bo že vedela kaj hočem.
Še dobr, da si ne znam modrca kupit. Sem kar brez. Zdaj ko si mi ti razložilo, bom prodajalki tvoj zapis pokazala, bo že vedela kaj hočem.
[/quote]
Če si praktično brez jošk, ga pa res ne potrebuješ.
Sicer pa je res, da večina žensk (moških pa itak) res nima pojma in nosi napačne številke. Prodajalke pač svetujejo tisto, kar imajo in ne tisto, kar bi bilo res prav.
Miško, očitno se le ne spoznaš hudo dobro, če misliš, da je tista črka za košarico vedno enako velika.
Pa ok, če žena ni ne vem kako obdarjena, se ne bo tako zelo poznalo. Če pa je, bo pa čutila razliko malo bolj.
V glavnem si preberi o sestrskih velikostih na netu, kjer je tudi razloženo, da je volumen košarice enak pri 75e-80d-85c-90b, oziroma obratno 85b-80c-75d-70e….
Miško, očitno se le ne spoznaš hudo dobro, če misliš, da je tista črka za košarico vedno enako velika.
Pa ok, če žena ni ne vem kako obdarjena, se ne bo tako zelo poznalo. Če pa je, bo pa čutila razliko malo bolj.
V glavnem si preberi o sestrskih velikostih na netu, kjer je tudi razloženo, da je volumen košarice enak pri 75e-80d-85c-90b, oziroma obratno 85b-80c-75d-70e….
[/quote]
gor, da vidmo
[/quote]
Zakaj pa ti, ki ne nosis modrca in se ne spoznas, mislis da vse ves o njih?
Res je, da ima vecji obseg tudi vecjo kosarico, vcasih za celo crko, vcasih za polovicko, odvisno od proizvajalca.
Ja, smo pametni. Pa spoznamo se očitno precej bolj od tebe. Tudi ti bi se verjetno, če bi imela kaj omembe vrednega, ker tega, kar dobiš pri nas za večje prsi, ni niti za pogledat. Zato pač kupujemo v tujini znamke, ki so res top in res za velike prsi, ne pa nek ubogi približek kakšne Lisce. Za majhne prsi pa verjamem, da je izbire veliko tudi pri nas.
Da pa ne boš širila krive vere, pa vseeno še enkrat – tiste črke A, B, C, D, E,…. pomenijo samo razliko med podprsnim in prsnim obsegom. Tako ne more biti košarica B pri 75 enako velika košarici B pri 80. Volumen košarice 80B je enak volumnu košarice 75C, 70D, 65E (to so t.i. sestrske velikosti).
Ampak vem, to je pri nas že znanstvena fantastika. Pri nas dobiš večje košarice, ampak samo pod pogojem, da je velik tudi podprsni obseg – 85, 90 in več. Če imaš normalen podprsni obseg ali pa celo manjši (75, 70 ali celo 65 oz. 60) pa pozabi. Za to obstaja samo internet.
In pa kalkulator, ki vsaj meni pokaže kar pravo velikost pri večini modrcev:
https://www.calculator.net/bra-size-calculator.html?bustsize=112&bustsizeunit=centimeter&framesize=85&framesizeunit=centimeter&x=39&y=26