Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek premalo delujoča ščitnica

premalo delujoča ščitnica

Premalo delujoča ščitnica. Imam sicer tablete, ki pa pri pridobivanju kg nič ne pomenijo. Praktično nič ne jem in se redim. Kako v takem primeru shujšati. ? Ima kdo tovrstne izkušnje?

Odgovor na objavo uporabnika
hujšanje, 22.03.2023 ob 14:38

Premalo delujoča ščitnica. Imam sicer tablete, ki pa pri pridobivanju kg nič ne pomenijo. Praktično nič ne jem in se redim. Kako v takem primeru shujšati. ? Ima kdo tovrstne izkušnje?

Kako? Težko ! Skoraj nemogoče. Prekini z jemanjem tablet in v 14 dneh bo že precej bolje. Kar se kg tiče. Ostalo pa??

Tale gornji nasvet je pa obupen in nevaren. Je res nekdo tako zloben?

Če ti premalo deluje, to pomanjkanje hormona ščitnice  nadomeščas s tabletami, verjetno imaš euthyrox. Ce se tako zelo redis, je očitno hormona premalo ali pa je slaba pretvorba iz neaktivni v aktivno obliko.  Mogoce ti ta preparat ne ustreza. Nujno je treba preveriti v laboratoriju in priti do zdravnika. Prenehati z jemanjem je pa nevarno, kratkoročno se boš še bolj redila in bos brez energije, čez čas se ti še lahko okvari srce in če ti res skoraj ne  deluje ščitnica,  bi tudi sčasoma umrla, mnogi organi bi bili okvarjen.

Uh ne vprasi.

Iz 58 v 2letih na 75kg

Se zdej se nisem navadla.

5kg je moj greh. To je ker jem cukr pijem mlek

Ostalo dobis zato ker ti vse pocasnej deluje.

Pozabljas tko kot se jz zdele ne spmnim kako se rece pac tej stvari ki je zadolzen za hujsanje

?hitra prebava ?

Uglavnem.

Ce zelis res shujsat. Si napisi vse kar pojes. Cez pet dni pojd na tel in si priblizno kolk kalorij na dan pojes

In potem kolk jih moras za svoje kile.

In tega se drz.

Ponavad je pa tko

Da smo me predebele pride vsaki skor enak.

Ce poje 3000tisoc kalorij jih mora pol 800 do 1000

In tu nekje morva tudi midve ce hoceva shujsat.

Ker pazi jz jih 1500 in drzim tezo. Torej rabim manj .

In ti tud rabis okoli 1000kalorij.

Tsh moras met od 1 do 2

Ne poslus dohtarje da je tud 3,8 super. Ker ni.

Pojd na tuje strani k so bolj napredni pa preberi.

No jz sem si sama dozo povecala i n zdaj zivim.

Pojd tud n fb skupino scitnica hormoni.

Sama bos kurac nardila. Nic

Tudi jaz imam skoraj minimalno delujočo ščitnico.

Pred 30 leti sem v 7 mesecih pridobila 37 kg brez sprememb v prehranjevanju.

Euthyroxa imam 150 mikrogramov dnevno.

Tudi jaz sem omejevala hrano, pa izločala vse belo. Napredka pa ni bilo.

Končno sem prišla do tirologa ( v vseh teh letih sem bila le 2x na pregledu pri njem) in mi je rekel, da bom telo navadila tako, da se bom na koncu redila še od vode, ki jo pijem.

NIKAR ne opusti zdravil.

Kg niso in niso šli navzdol. Sedaj, ko sem v penziji in sem si uredila življenje

( ni več stresne službe, otroci na svojem), se počasi trudim in izgubljam nakopičene  kg , ampak bo to verjetno dolgoročna misija. Res pa je, da jem 3-4 obroke dnevno( zajtrk, dop. malica, kosilo in pop. malica). Iz prehrane sem izločila vse sladko in moko, sol le v vzorcih, mleko uživam le občasno.

Res je nevarnost, da začnejo odpovedovati organi, če zadeve niso urejene.

.magdalena, 22.03.2023 ob 15:26

Uh ne vprasi.

Iz 58 v 2letih na 75kg

Se zdej se nisem navadla.

5kg je moj greh. To je ker jem cukr pijem mlek

Ostalo dobis zato ker ti vse pocasnej deluje.

Pozabljas tko kot se jz zdele ne spmnim kako se rece pac tej stvari ki je zadolzen za hujsanje

?hitra prebava ?

Uglavnem.

Ce zelis res shujsat. Si napisi vse kar pojes. Cez pet dni pojd na tel in si priblizno kolk kalorij na dan pojes

In potem kolk jih moras za svoje kile.

In tega se drz.

Ponavad je pa tko

Da smo me predebele pride vsaki skor enak.

Ce poje 3000tisoc kalorij jih mora pol 800 do 1000

In tu nekje morva tudi midve ce hoceva shujsat.

Ker pazi jz jih 1500 in drzim tezo. Torej rabim manj .

In ti tud rabis okoli 1000kalorij.

Tsh moras met od 1 do 2

Ne poslus dohtarje da je tud 3,8 super. Ker ni.

Pojd na tuje strani k so bolj napredni pa preberi.

No jz sem si sama dozo povecala i n zdaj zivim.

Pojd tud n fb skupino scitnica hormoni.

Sama bos kurac nardila. Nic

Katere tuje strani priporočaš? Jaz bi tudi rada kaj več izvedela o tem. Pri zdravniku izvem le najnujnejše. Kateri so na fb? Metuljčica?

katere tuje strani priporočaš, 23.03.2023 ob 07:41

Katere tuje strani priporočaš? Jaz bi tudi rada kaj več izvedela o tem. Pri zdravniku izvem le najnujnejše. Kateri so na fb? Metuljčica?

Jemljem Euthyrox 50. Sem se po tableteh pričela rediti? Jemljem jih šele kake 3 tedne. K zdravniku sem naročena čez 2 meseca.

New Report

Close