Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek premalo samozavesti, pa še kaj bi se našlo

premalo samozavesti, pa še kaj bi se našlo

imam en problem, ki me zelo razjeda. Sem namreč oseba, ki vse pove direkto v obraz. Nimam rad dvoličnosti, ne maram hinavcev…Čeprav vsi govorijo, da imajo radi iskrene ljudi, ki povedo v obraz, v resnici temu ni tako. Vedno znova si rečem, da bom naslednjič tiho in da bom samo poslušal. Ampak kaj, ko se ne znam brzdat. In zato so zamere. Zato sem se začel malo umikat od ljudi.

Drugi primer je pa ta, da nisem rad v središču pozornosti. Pač ne vem, od nekdaj sem tak. In čeprav sem se trudil, da bi bil bol komunikativen, pač ne gre.  Sem bolj tih, razen takrat, ko vidim, da se mi dela krivica. In zato, ker nisem rad v središču pozornosti, nimam rad, da “častim” rojstne dneve, obletnice… Ampak posledično temu, me imajo ljudje za škrtuha. Ampak jaz nisem škrt, dal bi jim vse, dal bi jim denar, naj gredo pa se zapijejo, samo brez mene. Vedno ko se za koga zbira, vedno prispevam denar koliko je pač potrebno.

Vem da sem čuden, in bi se rad spremenil in sem že probal, vendar mi ne uspe. In to mi ni všeč, ker me imajo za čudnega.

Je še kdo takšen, kaj ste naredili, kako ste se poskušali spremenit, da bi vas drugi bolj cenili.

Ljudje se zelo bojijo resnice, zato boš vedno nasankal, če boš preveč iskren. Odločitev je tvoja. Je težko, ampak se da, ker si ti gospodar opletanja svojega jezika.

Cenili te pač ne bodo zato, ker boš častil za rojstni dan.
Jaz sem vsem jasno povedala, da nimam afinitete do praznovanj rojstnih dni in pika. Če me povabijo, vljudno zavrnem, čestitam, tudi primaknem k darilu, če gre za kako skupno akcijo, grem pa le takrat, ko me zares mika, sicer pa pač ne.
Sama na moje praznike ne vabim, sploh ne množično, tudi ne maram ceremonialov in nekih protokolov. Vsi moji znanci to vedo, vse ok. Prijatelji pa to spoštujejo v polni meri in razumejo. Jaz njih v njihovih drugačnih željah tudi. Nihče nikogar zaradi tega ne ceni manj. To bi bilo nezrelo in tudi ne prijateljsko.
Vedno povem stvari direktno. Pač pa ne žalim. Če že nekaj grajam, je to dejanje, ne človek. Vsi še vedno zelo spoštljivi, že dolga leta.
Pač nisi po kalupu. In kaj zato?

Tudi direkten in iskren si lahko na spoštljiv način. Hinavščina s tem nima veliko skupnega. Se mi pa zdi, da nekateri svojo direktnost opravičujete s tem, da ste žaljivi in nesramni, kar potem dosti pove o vas samih.

V bistvu ti nimam kaj dosti za napisat, saj se sam zavedaš, kaj je tvoj problem. Trudi se po svojih najboljših močeh, da v odnose v katere vstopaš  bodisi zaradi službe, prijateljstva ali partnerstva, da si sprejemljiv, če ne še boš vedno izločil sam, a pa si tega tudi želiš?

Nekaj je povedati po resnici (če te kdo vpraša), nekaj pa dajati nasvete in pametovati nekomu, ki te ni vprašal za mnenje. Bonton pač. Ne moreš vse kar ti pade na misel bleknit. Tudi če misliš da je to resnica :). Malo je fajn znati situacijo brati ko si v socialnih kontaktih z drugimi. Nisi samo ti pomemben in to kaj ti misliš da je resnica. Zakaj bi želel nekoga namerno užaliti recimo s svojo resnico? Kaj boš imel od tega? Misliš da mu pomagaš? Al pač samo nimaš samokontrole in bevskaš svoje misli iz sebe nenadzorovano? Kaj je razlog da ne zmoreš biti tiho, čeprav se očitno zavedaš da je neprimerna pripomba?

Kar se tiče povabil za roj. dneve ipd.. Nočeš imeti prijateljev? Ker če je tako si na dobri poti da boš ostal  sam brez vseh. Ne zato ker ne častiš. Ampak očitno se nočeš družiti sploh z njimi? Ne moreš pričakovati da boš imel družbo in da bodo mislili kako si fajn in bili tam zate ko boš rabil, če se pa sploh nočeš družit z njimi!

Zakaj pa še tem ne poveš, da bi jim dal denar in naj se zapijejo, samo brez tebe, ko si že tako direkten?

Odgovor na objavo uporabnika
jaz222, 24.11.2024 ob 18:34

Ljudje se zelo bojijo resnice, zato boš vedno nasankal, če boš preveč iskren. Odločitev je tvoja. Je težko, ampak se da, ker si ti gospodar opletanja svojega jezika.

Dej ne bluzi! Pa un kreljo zgoraj tudi!

Nehajte se prepričevat, da ste “iskreni” in “poveste po resnici”! TO NI RES! To, kar vi mislite, da je “iskrenost”, je samo PROJEKCIJA VAŠIH FRUSTRACIJ! Je izraz vaše otročje, nedorasle, neinteligentne možganske kapacitete, ki ne premore nobene logike in nobene miselne discipline, da bi situacijo razumela, pač pa samo butne ven, kar trenutno priplava mimo! TO NI ISKRENOST IN TO NI “PO RESNICI”!!! To je izključno vaša mentalna inferiornost!

In ne, ljudje niso užaljeni, ker ste jim “po resnici” povedali, ampak so samo ogorčeni, ker so zapravljali čas s takim nedonošenim bedakom!

Še kurja pamet je boljša od vaše!

Tipičen  primer, ko ljudje ne prenesejo resnice….

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno305, 24.11.2024 ob 19:44

Še kurja pamet je boljša od vaše!

Tipičen  primer, ko ljudje ne prenesejo resnice….

Ja, res. Ti, a veš, da se grem zdaj v gozd kar obesit. Ker res ne prenesem te resnice!

Zaradi mene si lahko metek zabiješ v glavo

Pa kdo vas je to vzgajal? Totalno nesocializirani ljudje. Čudaško res da ste vsi tako “uspešni” in na pritat in na poslovnem delu svojega življenja. Nobene taktnosti. Nobene obzirnosti do drugih. Samo jaz jaz jaz jaz in moja resnica, ki jo moram deliti z vsemi, predvsem s takimi ki me niso vprašali za mnenje.

New Report

Close