Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek (pre)mastna koža na obrazu

(pre)mastna koža na obrazu

Imam mastno kožo, mozoljev ni prisotnih, samo ta nadležen prekomeren sebum. Stara sem 31 let, koža na obrazu se mi pa vsako leto bolj masti. Ne vem več kako naj se spopadam s tem, sprobala sem že veliko različnih krem, pilingov, mask, celo pudre namenjene mastni koži, pa ni bilo rezultatov. Zjutraj ko se napudram je ok, čez dve uri se pa tako svetim kot da bi si zlila olje na obraz. Tudi če nimam ničesar na koži, se svetim od tega sebuma. Prav obupno je že.
Kako si pomagate tiste ki imate mastno kožo?

Priporočam umivanje s sredstvom za mastno kožo, zjutraj in zvečer in seveda uporaba drugih izdelkkov primernih za mastno kožo. V pomladno/poletnem času ne uporabljam kreme, ker mi je vse pretežko, ampak samo kak serum ali pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} aloe vera gel. Ko pa si že enkrat napudrana (spet, puder primeren za mastno kožo z mat učinkom, priporočam uporabo pudra v prahu na vrh, za matiranje in fixiranje), pa pripooročam še uporabo lističev, ki “popivnajo” sebum.. so zelo ugodni in delujejo. Sama uporabljam od essence oil control paper. Poskusi..

Jaz sem imela probleme dokler sem puder uporabljala, nekaj casa sm pac potrpela s parimi mozolji, usak dan umivala obraz z milom proti ogrcem mislim da je or garnier in mam kozo ko dojenckova ritka, edino zdaj ko sem noseca mam cist mal mastno ampak ni panike.. sam ne prevec menjat kreme, mila ker samo skodi.. pa sploh ne pudra – koža ne diha.

Moja edina krema je bepanthol losjon za telo (tisti navadni, samo vlažilni). Vse ostale kreme so več ali manj s.ranje. Krema mora biti samo vlažilna in nič mastna. Puder pa je meni ok tudi samo en, ki ga ne dobim več pri nas – Manhattan 2 in 1, ki ga sedaj naročam iz tujine. Stara sem 40, pa imam od nekdaj mastno kožo na obrazu.
https://www.google.com/search?q=manhattan+2+in+1&client=firefox-b-ab&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=xf40XFtcuB4T4M{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}253A{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}252CdFFKfShnUctGgM{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}252C_&usg=__N2Z1rCpyQ6RaeX5FA5dlRXGtSno{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}3D&sa=X&ved=0ahUKEwi_nMb8j5vbAhXHKlAKHXj_BgwQ9QEINDAB#imgrc=xf40XFtcuB4T4M:

Sem (bila) na istem.
Predvsem ne uporabljaj agresivnih mil, tonikov ipd.. Če vsebujejo alkohol jih vrži stran. Ker to samo izsuši kožo in potem še več sebuma proizvaja. Nek nežen čistilen gel zadostuje. Tonik jaz naročam iz zda (Witch hazel).
Krema je odlična od clinique:
https://www.salma.si/clinique/3-steps-vlazilni-gel-za-mesano-in-mastno-kozo/
Nima pa zaščite pred soncem, tako da jaz osebno sem jo prenehala uporabljati in kupila tole:
https://www.superskin.si/resist-super-light-daily-wrinkle-defense-spf-30.html
Je odlična. V bistvu je celotna njena kolekcija odlična za mastno kožo.
Puder pa uporabljam tale:
https://www.salma.si/estee-lauder/double-wear-stay-in-place-puder/
Edini puder, ki zdrži cel dan, ne spremeni barve in “ne potuje” po koži. Res ne menjam več nikoli. Čez pa puder v prahu oz. kamnu. Imam enega poceni iz dm. Stay matte nimam pojma od katere firme. Če se čez dan malo zasvetim (običajno nos in čelo) pa popivnam malo kar z brisačko za roke papirnato. Imam sicer tudi tiste lističe, ampak zelo redko uporabim.

Kar se pillinga tiče meni mehanski ne odgovarjajo. Imam tole:
https://www.superskin.si/resist-daily-pore-refining-treatment-2-bha.html

Masko pa naredim sama iz gline in vode, enkrat tedensko pa še vlažilno. Ker koža tudi če je mastna je velikokrat izsušena. In rabi vlago. Ne maščobe. Vlago.

1x sem bila v eni lekarni, ko so imeli promocijo nekih natur krem ali kaj in mi je promotorka rekla, da koža mora delat sama, da jo z vsemi kremami in pripomočki samo razvdimo in se poleni,potem pa imamo mastne in suhe kože in take in drugačne. Stara sem bila cca 30.

Zdaj sem 45 in od 30. do 40. sem uporabljala za kožo le vodo in občasno navadno milo, nič mastna, nič mozoljev, nič suha, super koža. Zdaj po 40. pa uporabljam pozimi le vlažilni gel in če je res mraz, da se koža suši, še najstniško nočno kremo, ki je ravno prav za mrzle dni, pa včasih poleti, če me sonce oplazi, umivam se pa še vedno le z vodo in občasno milom,piling si naredim pa glih 1 na vsako sezono.

Kožo je treba hranit od znotraj, da se pozna na ven, od zunaj pa čim manj vsega.

Torej ti nimaš problemov s kožo. Super zate, a ne? Kaj se potem sploh oglašaš v temi, kjer gre za problematično (mastno) kožo? Da se s tem pohvališ? Zakaj pa se sploh mažeš, če imaš suho kožo? Vrzi stran vse kreme, pa je.

Torej ti nimaš problemov s kožo. Super zate, a ne? Kaj se potem sploh oglašaš v temi, kjer gre za problematično (mastno) kožo? Da se s tem pohvališ? Zakaj pa se sploh mažeš, če imaš suho kožo? Vrzi stran vse kreme, pa je.
[/quote]

Ampak res kakšne bedarije. Ok 100 let nazaj. Ampak sedaj ko imamo centralno, svinjski zrak, sonce močnejše kot kdajkoli….se ena brez problemov hvali kako nič ne rabi. Super zate.
Moja koža je mastna, pa če je pozimi ne namažem s kremo dobim dobesedno lišaje izsušene, da o nogah ne govorim. Se dobesedno luščijo. Od centralne in suhega zraka. Da poleti nimam zaščite, sem živo rdeča v 5ih minutah.
Resno me ob živce spravljate babšeta, ki uporabljate stroje, mehčalce, mikrovalovke, sesalce in vse ostale moderne pogruntavščine, ampak kar se pa nege tiče pa trdite da je najboljše da se obnašamo kot da je 1900.

New Report

Close