Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Premestitev na delovno mesto v domu upokojencev med epidemijo Corone

Premestitev na delovno mesto v domu upokojencev med epidemijo Corone

Pozdravljeni.

Sem zaposlena kot gospodinjska oskrbovalka v domu upokojencev v dislocirani enoti dnevnega centra.dnevni center se s ponedeljkom zapre zaradi virusa. Ker partner dela kot s.p. In celo trenutno ima delo, sem bila pripravljena ostati doma z otrokom s 50% nadomestilom Oz plačo, saj nimava nikakršne druge možnosti za varstvo. Danes pred zaključkom dela so me obvestili da sem premeščena na delovno mesto v sam dom upokojencev na delo v oddelek. In da nimam pravice ostati doma z otrokom. Da pa lahko koristim dopust, kar sem zavrnila. Ali pa vzamem bolniško!!!
Občina naj bi organizirala varstvo otrok za tak primer, vendar glede na resnost situacije ne razumem da me enostavno lahko prisilijo v delo v teh razmerah. Nihče pa ni in ne bo preveril mojega zdravstvenega stanja pred začetkom dela v ponedeljek. Danes nisem smela vstopiti v zgradbo doma, v ponedeljek pa bom lahko. Do sedaj sem delo opravljala z ljudmi v dnevnem centru, kamor so prihajali od vseh vetrov, njihovi svojci delajo v tuji, s strankami itd…zaradi rizicnosti prinosa virusa med naše varovance je ministrstvo tudi zaprlo centre za starostnike in sedaj bom šla delat v sam dom upokojencev brez vednosti ali smo že okuženi.
Kje je zakon, ki mi zapoveduje da moram iti delat in da ne morem koristiti odsotnosti od dela zaradi tega ker nimam varstva? 50%?
Sama sem iskala po spletu informacije, v službi mi odgovorni niso odgovorili.
Prosim pomagajte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close