Premestitev v oddaljeni kraj
Delam v javnem raziskovalnem zavodu kot raziskovalka.
Pred enim tednom so mi povedali, da bom za dolocen cas 6 mesecev premescena v drugo podjetje, ki je od sedanjega delovnega mesta oddaljeno cca. 80 km. Placeval naj bi me pa se naprej javni razisk. zavod.
V pogodbi o zaposlitvi, ki jo imam sklenjeno so dolocila glede kraja opravljanja dela navedena sledece: Delo opravlja na sedezu zavoda in po potrebi tudi na terenu.
Moja vprasanja so naslednja:
Ali mi je delodajalec (v mojem primeru je to javni raziskovalni zavod) dolzan ponuditi v podpis pogodbo oz. aneks k pogodbi o zaposlitvi pod spremenjenimi pogoji ali pa me lahko premesti samo z odlocbo (to mi namrec omenja)?
Kaksne so moje pravice? Ali morda pritozba na morebitno odlocbo zadrzi izvajanje le te?
Ali je po Zakonu o delovnih razmerjih mozna premestitev z odlocbo, sklepom? Kdaj, v kolikor je to mogoce?
Vem, da je to po Zakonu o javnih usluzbencih mozno, vendar mislim, da ta zame ne velja, ali se motim?
Hvala vam za odgovor.
Po ZDR premestitev z enostransko odločbo ni možna; tudi ne v primeru, ko je delo v pogodbi o zaposlitvi opisano tako, kot pišete. Občasno delo na terenu namreč ne pomeni šestmesečnega dela v drugem podjetju. Po ZJU pa so v določenih primerih premestitve v skladu s potrebami delovnega procesa možne, vendar mislim, da v vašem primeru to ne pride v poštev.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.