premestitev
imam še eno vprašanje…..
trenutno sem zaposlena v agenciji v mojem domačem kraju….delodajalec se je odločil da me bo zaradi pomanjkanja kadra premestil v drug kraj ki je oddaljen cca 30 km od mojega kraja…..
v pogodbi imam sicer napisano da delo poteka v prostorih delodajalca in tudi delo na terenu…..vendar imam v pogodbi zapisano tudi da nisem opravičena do stroškov za prevoz…..ker sem bila zaposlena cca 5 min od doma….
sedaj me pa zanima če me delodajalec proti moji volji premesti v drug kraj….se podpiše aneks k pogodbi zaradi prevoznih stroškov…..vendar glede na obseg dela itd…smatram da bo moja plača v drugem kraju bistveno premajhna……zato sem se odločila da aneksa ne podpišem oz …kaj naj storim….kaj če se delodajalec ne bo strinjal da mi zviša plačo…???
kakšne sankcije mi sledijo oz…..kaj se v tem primeru zgodi…..?
pa še nekaj me zanima…..glede na izredno odpoved z delodajalčeve strani…..???pogodbo imam do maja….in kaj če mi da delodajalec odpoved recimo ta teden….kako se stvari odvijajo naprej,…..kaj se zgodi z tistimi mesci do maja?….mi jih izplača ali ne….oz sem o tem zelo slabo informirana pa vas prosim za čimj več informacij…;)
hvala
O vseh spremembah (potni stroški, višja plača) se lahko dogovorita z aneksom. Če aneksa ali nove pogodbe ne boste želeli podpisati, vam bo lahko delodajalec odpovedal prvotno pogodbo in v podpis ponudil novo. Če tudi te ne boste podpisali, vam bo lahko delovno razmerje prenehalo – ne glede na to, da sta bila prej dogovorjena do maja. Z dnem, ko vam bo DR prenehalo, vam bo pač prenehalo in delodajalcu preostalih mesecev ne bo treba izplačati.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.