Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Premik ure

Premik ure

Me zanima, komu je premik ure namenjen.

Socialjarjem, ki jim ni treba zjutraj vstati?

Vstajam4.30, hči srednješolja tudi, imaob 5ih avtobus.

Prej se je začelo daniti že malo pred 6. Zdaj je trda tema.

Zvečer je pa itak treba spat!

Nič se ni spremenilo, edino popoldan bo sonce dlje časa sijalo, to da je malo čez 6 že posijalo sonce ni za nikamor , poleti bi sonce po starem vzšlo ob petih , dan pa bi se začel delati ob treh, zvečer pa bi imeli dan maksimalno do osmih, pol devetih pa bi bil že mrak.

Premikanje ure je čisto brez veze. Čisto nikomur in ničemer ne koristi.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 10010, 31.03.2025 ob 06:23

Nič se ni spremenilo, edino popoldan bo sonce dlje časa sijalo, to da je malo čez 6 že posijalo sonce ni za nikamor , poleti bi sonce po starem vzšlo ob petih , dan pa bi se začel delati ob treh, zvečer pa bi imeli dan maksimalno do osmih, pol devetih pa bi bil že mrak.

Vsekakor je dan enako dolg, pa ce se zdani ob treh ali ob osmih.

Pac vstanes zjutraj prej in gres zvecer prej spat, pa imas dan.

Tukaj se vidi, kaksne budale so politiki. Ne znajo se zmenit o premiku ure, kaj šele, če bi bilo potrebno kaj fizično narediti.

Jutranja978, 31.03.2025 ob 05:50

Me zanima, komu je premik ure namenjen.

Socialjarjem, ki jim ni treba zjutraj vstati?

Vstajam4.30, hči srednješolja tudi, imaob 5ih avtobus.

Prej se je začelo daniti že malo pred 6. Zdaj je trda tema.

Zvečer je pa itak treba spat!

Zjutraj za na avtobus ne rabiš svetlobe. Zvečer je zdaj dan daljši in dan bolje izkoristimo. Na vrtu, na primer.

pa saj, 31.03.2025 ob 08:17

Zjutraj za na avtobus ne rabiš svetlobe. Zvečer je zdaj dan daljši in dan bolje izkoristimo. Na vrtu, na primer.

Povsem drugače je iti v službo, ko se dani, ne pa da delaš že 1 h, ko se daniti šele začne.

Ob 21ih pa tudi ne bom več delala na vrtu.

Dej, ne glupirajse!

Ce vstanes ob pol 5, nimas kaj zvecer delat na vrtu, ker gres ze spat!

Pa se druga stvar, vi ki podpirate dan do desetih zvecer, potem pa jamrate, kako je vroce in se nw ahladite do polnoci, ce bi se dan zacel uro prej, bi se tudi zvecer shladilo uro prej.

Ravno zimski čas je namenjen vam socialarjem in lenuhom.

Itak imate cel dan čas, ne da delate kaj z njim razen da gnijete na monu, tako da na vas nima nobenega vpliva, če je zunaj tema preden ljudje sploh končajo z službo.

Bomo nehali prenikati te ure gor in dol ter ostali na poletnem casu, ker vam se pač ne bomo prilagajali

Premikanje ure je super. Če bi bilo po mojem, bi jo premikali večkrat. Ob pomladi za 1 uro in potem spet poleti še za 1 uro. Ob nastopu jeseni in zime pa nazaj.

Premikanje ure namreč spodbuja poletne aktivnosti in pomaga pri zimskem počitku.

Anonimno 9700, 31.03.2025 ob 09:35

Ravno zimski čas je namenjen vam socialarjem in lenuhom.

Itak imate cel dan čas, ne da delate kaj z njim razen da gnijete na monu, tako da na vas nima nobenega vpliva, če je zunaj tema preden ljudje sploh končajo z službo.

Bomo nehali prenikati te ure gor in dol ter ostali na poletnem casu, ker vam se pač ne bomo prilagajali

Uro lahko premikas v nedogled, a dan je vedno toliko ur in noc tudi.

Ce ti je 24 ur premalo za vse, zacni manj spat, pa bo takoj vec casa tudi ob dnevni svetlobi.

Jaz vstanem zjutraj, pred sluzbo naredim doma marsikaj, da mi za popoldan manj ostane in mi je cisto fajn, ko je zjutraj ob 5 ze dan, zvecer po 20h pa tudi ne potrebujem dnevne svetlobe, se ze umirjamo in pripravljamo na pocitek.

…točno to … tema ob 6ih po novem, ko smo že bili pri dnevni svetlobi …komu, pri zdravi pameti, nuca dan, ko se – normalno – večeri …

Meni je bilo kul pred leti na izmenjavi v Sevilji. Sonce zaide poleti ob 22h.

dan in noc, 31.03.2025 ob 11:55

Uro lahko premikas v nedogled, a dan je vedno toliko ur in noc tudi.

Ce ti je 24 ur premalo za vse, zacni manj spat, pa bo takoj vec casa tudi ob dnevni svetlobi.

Jaz vstanem zjutraj, pred sluzbo naredim doma marsikaj, da mi za popoldan manj ostane in mi je cisto fajn, ko je zjutraj ob 5 ze dan, zvecer po 20h pa tudi ne potrebujem dnevne svetlobe, se ze umirjamo in pripravljamo na pocitek.

Vidiš, da ničsar ne razumeš? Preprosto si toliko lenuharsko, da si kot marsovec v primerjavi z povprecnim, zaposlenim drzavljanom.

Ne gre se za to koliko ur je v dnevu ali koliko kdo spi, gre se za to, da če nekdo delo od osmih do stirih, plus prevoz od do delovnega mesta, plus, da normalni odrasli niso vecno samski, se pravi druzina in otroci,…konca z obveznostimi, ko se zunaj ze mraci in ce hoce karoli postoriti zunaj, mora to opravljati v temi, ali skorajsni temi.

Ne razumes, ne? Nisi v stiku z taksnim, normalnim, nacinom zivljenja, kajneda?

Sicer pa, ti lahko vstajas ob petih in noris po monu neglede na to, ce vecna tema ali pa vecni dan, itak ne bi opazilo, plus da ti ekran sveti v obraz neglede na to kaj je in kdaj je. Ne se bat, da kadarkoli ne bi videlo česarkoli in da bi ostalo v temi.

Ni res, 31.03.2025 ob 09:23

Povsem drugače je iti v službo, ko se dani, ne pa da delaš že 1 h, ko se daniti šele začne.

Ob 21ih pa tudi ne bom več delala na vrtu.

Seveda je povsem drugače, če se vozakaš v službo po svetlobi. Zavedaš se, da  bo zato zvečer prej noč in se popoldne ne bo dalo veliko narediti. Če greš v službo v temi, pa je super, ker veš, da imaš pred seboj dolg, svetel dan.

Anonimno 9700, 31.03.2025 ob 13:10

Vidiš, da ničsar ne razumeš? Preprosto si toliko lenuharsko, da si kot marsovec v primerjavi z povprecnim, zaposlenim drzavljanom.

Ne gre se za to koliko ur je v dnevu ali koliko kdo spi, gre se za to, da če nekdo delo od osmih do stirih, plus prevoz od do delovnega mesta, plus, da normalni odrasli niso vecno samski, se pravi druzina in otroci,…konca z obveznostimi, ko se zunaj ze mraci in ce hoce karoli postoriti zunaj, mora to opravljati v temi, ali skorajsni temi.

Ne razumes, ne? Nisi v stiku z taksnim, normalnim, nacinom zivljenja, kajneda?

Sicer pa, ti lahko vstajas ob petih in noris po monu neglede na to, ce vecna tema ali pa vecni dan, itak ne bi opazilo, plus da ti ekran sveti v obraz neglede na to kaj je in kdaj je. Ne se bat, da kadarkoli ne bi videlo česarkoli in da bi ostalo v temi.

Lenuhi in luzerji ste tocno taki kot ti, ki imate sluzbo ob 8, vstanete pa 7.30 in sploh ne vrste, da je prej se tema, zvecer pa do polnoci bluzite po spletu in tabkicah, ker se vam nic drugega ne da!

Deloven clovek zgodaj vstane in ima nekaj od dneva, cetudi je v sluzbi od 8 do 16!

Itak imaš več od dneva, če imaš prosti čas takrat, ko te po urniku ne tiščijo neke obveznosti, torej popoldne.

Se spomnim šolskih časov, ko smo imeli dvoizmenski pouk. Tedni, ko je bil pouk zjutraj so bili veliko bolj sprošečni od tednov s popoldanskim poukom.

Če si imel pouk zjutraj in popoldne frej, je bil to dobro izkoriščen dan.
Če si imel zjutraj frej, ti je pa ves čas popoldanska obveznost skakala po glavi.

Tako da neko sproščanje pred službo ni dejansko sproščanje, saj ves čas pogleduješ na uro.
Važno je, da je po službi še kaj dneva.

Vsem, ki zagovarjate premikanje ure, vam privoščim, da boste kdaj imeli zdravila, ki jih je treba jemati točno ob uri. A veste kako zabavno je to za te ljudi, ki se jim po možnosti začne služba ob 6. +nekaj vožnje?Jebali vas dan, noč, sonce, jaz bi tako, jaz bi drugače blabla

Vse samo lastna rit, ane?

dan in noc, 31.03.2025 ob 14:08

Lenuhi in luzerji ste tocno taki kot ti, ki imate sluzbo ob 8, vstanete pa 7.30 in sploh ne vrste, da je prej se tema, zvecer pa do polnoci bluzite po spletu in tabkicah, ker se vam nic drugega ne da!

Deloven clovek zgodaj vstane in ima nekaj od dneva, cetudi je v sluzbi od 8 do 16!

A bejž, ti pizdolizec! Daj razsvetli nas, kaj ti “”delaš”” ob petih zjutraj? Še posebaj, da rabiš dan zato?

Ti jaz povem, nič ne delaš, verjetno se počiš nekam pijaš kavo medtem ko drajsaš po telefonu 3 ure skuapj že na vsezgodaj! Zunaj je natančno 0 ljudi, tudi tebe ni pizdun lažnjivi, razen tistih, ki začnejo prej z delovnikom (manjšina kateri se ne bomo prilagajali!!)

In predno začneš nabijat, kako delaš po hiši, si za elektriko že slišalo? Luč si prižgi, ti teleban!

Verjetno nek večno samski luzer, otrok nima, partnerja nima kdo le bi ga gledal že 5 ponoči, kolegov nima…tako da mu je povsem vseeno če pride domov po temi, itak nima kje za bit ali kam za it…rabi pa sonce sredi noči, menda nekaj “dela” navsezgodaj, ceprav ni kaj za pokazat od tega dela

dejte poletni čas za vedno pa gotovo. to menjavanje je hipokratsko. dan je tak kot je. in brezveze je to umetno spreminjanje ur. Zvečer kot je poleti pač ne rabiš sonca skor do 22h! Pa če takrat vi hodite z vrta, pa potem še domače obveznosti, pa otroci, pa gospodinjstvo, pa greste spat kwa ob 01? Pa ustanete ob 05!!?? Pa dejte ga no klobasat take neumnosti.

Spat se gre do 23:00 in se pač spi vse do 07:00, odvisno pač kdo ma kak urnik. Če sije sonce skor do 22h, pač ne moreš v eni uri že spat!

Dan ima pač 24 ur in ne more bit krajši, ne daljši. Tak kot ga narava da, tak je. Nimaš tu kaj glumit.

v bližnji bolnišnici začnejo z delom ob 6ih, v domu starejših 6.30, v nekem obratu, prevej velikem, začnejo ob 6.00.

Avtobusi za v srednjo šolo so ob petih. Zjutraj.

Malokdo, ki ga poznam, začnevz delom ob 7.00, 7.30, Hofer, Lidl pa res ob 8ih. Ja, trgovke, a še te morajo biti prej v službi.

Meni ustreza svwtloba, ko grwm v službo in jo pogrešam. Čisto drugače začnem dan.

(manjšina kateri se ne bomo prilagajali!!)

Lepo bi bilo, da kdaj ti postaneš ta manjšina. Pa da najebeš zato, da je ostalim malo bolj fajn.

Se vidimo na drugi strani. Kmalu.

Tako je943, 31.03.2025 ob 14:43

v bližnji bolnišnici začnejo z delom ob 6ih, v domu starejših 6.30, v nekem obratu, prevej velikem, začnejo ob 6.00.

Avtobusi za v srednjo šolo so ob petih. Zjutraj.

Malokdo, ki ga poznam, začnevz delom ob 7.00, 7.30, Hofer, Lidl pa res ob 8ih. Ja, trgovke, a še te morajo biti prej v službi.

Meni ustreza svwtloba, ko grwm v službo in jo pogrešam. Čisto drugače začnem dan.

Potem pa sploh, če pričneš z delom ob 06, moraš vstat minimum ob 05. In če hočeš delat na vrtu do 22h, greš spat ob 01. Zdaj pa da kdo spi 4 ure in dela vseh drugih 20 je pa non sense neverjetno. Čeprav vem da en majhen delež ljudi to zmore, recimo Musk. 🙂

Anonimno 6742, 31.03.2025 ob 14:49

(manjšina kateri se ne bomo prilagajali!!)

Lepo bi bilo, da kdaj ti postaneš ta manjšina. Pa da najebeš zato, da je ostalim malo bolj fajn.

Se vidimo na drugi strani. Kmalu.

Joj, cisto nic ne razumes. Saj tudi te, ki delajo ob 6, 5, bi se strinjali z mano. Ker imajo vseeno otroke, kateri imajo dejavnosti in z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.

Ker imamo kolege z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.

Ker imamo partnerje z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.

Da je zjutraj na sihtu zunaj 1 uro tema je brezpredmentno.

Ce nimas nic od tega in se samo pocis pred tv po sihtu pa razumem, da nic ne razumes. Potem res ni problem, da je tema eno uro po konvu delovnika. Amapk taksnih vas ni veliko, bolj samo tukaj na monu ste.

Ce pa zdaj se vedno ne razumes pa nic.

Ne obstoja zimski oz letni čas, obstaja čas po soncu, ki je bil v veljavi +2000 let potem so se birokrati spomnili, da bi s premikom ure varčevali na energiji, kar pa v vseh teh desetletjih kar guncamo afne s premikanjem ure nikoli ni bilo dokazano.

New Report

Close