Premik ure
Ura po soncu ne obstaja.
Uro si je človek izmislil. Oboje: koliko ur ima dan in kdaj je koliko ura.
Oboje je čisto določeno s strani človeka in oboje se lahko poljubno spremeni brez posledic za naravo in naravne zakone.
Komot bi dan imel 100 ur in bi bila ura ob zenitu na primer 30.
Zato se tudi lahko ljudje dogovorimo za tako ali drugačno merjenje časa. Na prav nobeno naravno zakonitost se pri tem ni treba ozirati.
Anonimno 9700, 31.03.2025 ob 15:13
Anonimno 6742, 31.03.2025 ob 14:49
(manjšina kateri se ne bomo prilagajali!!)
Lepo bi bilo, da kdaj ti postaneš ta manjšina. Pa da najebeš zato, da je ostalim malo bolj fajn.
Se vidimo na drugi strani. Kmalu.
Joj, cisto nic ne razumes. Saj tudi te, ki delajo ob 6, 5, bi se strinjali z mano. Ker imajo vseeno otroke, kateri imajo dejavnosti in z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.
Ker imamo kolege z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.
Ker imamo partnerje z katerimi se druzimo popoldne ne ob 5 uri zjutraj.
Da je zjutraj na sihtu zunaj 1 uro tema je brezpredmentno.
Ce nimas nic od tega in se samo pocis pred tv po sihtu pa razumem, da nic ne razumes. Potem res ni problem, da je tema eno uro po konvu delovnika. Amapk taksnih vas ni veliko, bolj samo tukaj na monu ste.
Ce pa zdaj se vedno ne razumes pa nic.
Imam družino, ampak vseeno mi bolj ustreza, da je ob 6ih dan. Ob 17ih in 18ih je svetlo v vsakem primeru.
Po 20.uri je pa čas za večerjo, malo druženja v hiši, priprava na naslednji dan in takrat je lahko tudi tema. Svetloba zjutraj pa vsaj meni prinese energije, zagona za delo.
Sesaj, ko je zjutraj trda tema, ko grem od doma, mi je grozno.
Nasvet NIJZ sedaj ob premiku ure je med drugim tudi to, da zjutraj odpremo polkna, rolete, žaluzije, da v prostor spuatimo svetlobo.
Pa ne vem, a se res delajo narca?
Sesaj je zjutraj tema, ko vstanem.
Uro smo prestavili naprej, da je zjutraj dlje tema!!!!
A tega ne vedo????
Torej, naj zamudim v službo dijaka v šolo???
Res se norčujejo!
Anonimno 7175, 31.03.2025 ob 15:22
Ura po soncu ne obstaja.
Uro si je človek izmislil. Oboje: koliko ur ima dan in kdaj je koliko ura.
Oboje je čisto določeno s strani človeka in oboje se lahko poljubno spremeni brez posledic za naravo in naravne zakone.
Komot bi dan imel 100 ur in bi bila ura ob zenitu na primer 30.
Zato se tudi lahko ljudje dogovorimo za tako ali drugačno merjenje časa. Na prav nobeno naravno zakonitost se pri tem ni treba ozirati.
Ob zenitu ne more biti ura 30, če imaš 100 ur.
Glede računanja časa se pa vrni v oanovno šolo, ko se otroci učijo, zakaj 12 in 24 in 365 itd.
Tako je943, 31.03.2025 ob 14:43
Anonimno 9700, 31.03.2025 ob 13:10
dan in noc, 31.03.2025 ob 11:55
Anonimno 9700, 31.03.2025 ob 09:35
Jutranja978, 31.03.2025 ob 05:50
Me zanima, komu je premik ure namenjen.
Socialjarjem, ki jim ni treba zjutraj vstati?
Vstajam4.30, hči srednješolja tudi, imaob 5ih avtobus.
Prej se je začelo daniti že malo pred 6. Zdaj je trda tema.
Zvečer je pa itak treba spat!
Ravno zimski čas je namenjen vam socialarjem in lenuhom.
Itak imate cel dan čas, ne da delate kaj z njim razen da gnijete na monu, tako da na vas nima nobenega vpliva, če je zunaj tema preden ljudje sploh končajo z službo.
Bomo nehali prenikati te ure gor in dol ter ostali na poletnem casu, ker vam se pač ne bomo prilagajali
Uro lahko premikas v nedogled, a dan je vedno toliko ur in noc tudi.
Ce ti je 24 ur premalo za vse, zacni manj spat, pa bo takoj vec casa tudi ob dnevni svetlobi.
Jaz vstanem zjutraj, pred sluzbo naredim doma marsikaj, da mi za popoldan manj ostane in mi je cisto fajn, ko je zjutraj ob 5 ze dan, zvecer po 20h pa tudi ne potrebujem dnevne svetlobe, se ze umirjamo in pripravljamo na pocitek.
Vidiš, da ničsar ne razumeš? Preprosto si toliko lenuharsko, da si kot marsovec v primerjavi z povprecnim, zaposlenim drzavljanom.
Ne gre se za to koliko ur je v dnevu ali koliko kdo spi, gre se za to, da če nekdo delo od osmih do stirih, plus prevoz od do delovnega mesta, plus, da normalni odrasli niso vecno samski, se pravi druzina in otroci,…konca z obveznostimi, ko se zunaj ze mraci in ce hoce karoli postoriti zunaj, mora to opravljati v temi, ali skorajsni temi.
Ne razumes, ne? Nisi v stiku z taksnim, normalnim, nacinom zivljenja, kajneda?
Sicer pa, ti lahko vstajas ob petih in noris po monu neglede na to, ce vecna tema ali pa vecni dan, itak ne bi opazilo, plus da ti ekran sveti v obraz neglede na to kaj je in kdaj je. Ne se bat, da kadarkoli ne bi videlo česarkoli in da bi ostalo v temi.
v bližnji bolnišnici začnejo z delom ob 6ih, v domu starejših 6.30, v nekem obratu, prevej velikem, začnejo ob 6.00.
Avtobusi za v srednjo šolo so ob petih. Zjutraj.
Malokdo, ki ga poznam, začnevz delom ob 7.00, 7.30, Hofer, Lidl pa res ob 8ih. Ja, trgovke, a še te morajo biti prej v službi.
Meni ustreza svwtloba, ko grwm v službo in jo pogrešam. Čisto drugače začnem dan.
Zdaj, ko ni več fabrik, kjer so začeli ob 6h, večina ljudi začne med 7. in 8.30. Vidim po prometu. Če slučajno grem kdaj ob 7. , je veliko manj gužve kot ob 8. in čez. Sama sem sicer za zimski čas, da se človek bolje naspi. Razumem pa vrtičkarje, da imajo več od popoldneva in večera, če je poletni čas.
Večina kasneje, 31.03.2025 ob 18:41
Zdaj, ko ni več fabrik, kjer so začeli ob 6h, večina ljudi začne med 7. in 8.30. Vidim po prometu. Če slučajno grem kdaj ob 7. , je veliko manj gužve kot ob 8. in čez. Sama sem sicer za zimski čas, da se človek bolje naspi. Razumem pa vrtičkarje, da imajo več od popoldneva in večera, če je poletni čas.
Vrt zalijem zjutraj, kaj poberem, kaj naredim. Popoldan ostalo.
Meni tudi zaradi vrta ustreza zimska ura.
msolivija, 31.03.2025 ob 15:28
Ne samo da ne koristi, celo škodi. Dovolj raziskav je že narejenih na to temo, kako škodi zdravju, kako se telo težko navaja, kakšno zmedo povzroča sploh pri najstnikih za katere je tudi že dokazano, da rabijo več spanja in bi bilo zanje najbolje, da se šola začne ob 9.00.
Ob 9h da bi se začel pouk? In končal ob štirih ali še kasneje? Kdaj bi dwlali naloge, se učili, hodili na popoldanske dejavnosti? Kakšna butasta ideja!
matematika šepa, 31.03.2025 ob 18:23
Ob zenitu ne more biti ura 30, če imaš 100 ur.
Glede računanja časa se pa vrni v oanovno šolo, ko se otroci učijo, zakaj 12 in 24 in 365 itd.
Matematika nič ne šepa, to je čisto osnovna linearna preslikava.
Komot je lahko ob zenitu ura 30 in 100 urni dan.
To bi šlo po funkciji: nova ura = stara ura * 4,167 – 20
ob 12h je 30
ob 6h je 5
ob 18h je 55
ob polnoči je 80
ob 4:48 zjutraj bi bila ura 0 ali 100
Razlog za leto je, da ima 365,25 dni, ker se zemlja navidezno tolikokrat zavrti okrog osi ob eni rotaciji okrog sonca (v resnici se 1x več – 366,25)
Da ima pa dan 24 ur, pa ni nobene naravne zakonitosti. Edino ta, da so števila 6, 12, 24 najlepše deljiva z največ faktorji. Zato je po eni strani škoda, da imamo desetiški sistem. Verjetno zaradi 10 prstov. Lepši bi bil 12-tiški sistem.
10 je deljivo samo z 1,2,5,10
12 pa z 1,2,3,4,6,12.
12 krompirjev komot razdeliš za kosilo na 2, 3, ali 4 dni. 10 nikakor brez rezanja. Sploh tretjine v desetiškem sistemu so pasje.
Za msolivija… Bog ne daj še kaj takega… Boljše je, da se pouk začne čim prej, imajo otroci vsaj še kaj od dneva in se lahko še malo podruzijo. Ob 9ih pa… nič več življenja sano še šola, enako kot služba. Kasneje kot se začne, manj ima človek of življenja.
Je pa boljše, ko je zjutraj, ko greš v službo/šolo še tema, meni je to v veliko veselje, ker to pomeni življenje popoldan, po službi
Mene ni, 01.04.2025 ob 03:07
Za msolivija… Bog ne daj še kaj takega… Boljše je, da se pouk začne čim prej, imajo otroci vsaj še kaj od dneva in se lahko še malo podruzijo. Ob 9ih pa… nič več življenja sano še šola, enako kot služba. Kasneje kot se začne, manj ima človek of življenja.
Je pa boljše, ko je zjutraj, ko greš v službo/šolo še tema, meni je to v veliko veselje, ker to pomeni življenje popoldan, po službi
Pa saj je bilo svetlo ob 19ih in se je dan podaljševal.
Ob 20ih pa res ne letam več okoli. Edino po otroka na kak trening. Še trgovine o zaprte ob 20ih.
Če greš ob 19.30 v hišo, skuhaš, poješ, pospraviš, je ura takoj 21.00 in celo zmqnjka časa za umiritev in poležavanje pred tv.
Angry, 01.04.2025 ob 07:21
TO premikanje ure je brez veze. Mene unici bioritem za dobrih 14 dni. Starejsa sem huje mi je.
Tisti, ki so doma in ne delajo logicno, da jih to premikanje ne moti.
Točno tako!
Tisti celo imajo več svetlobe zvečer za vandranje, zjutraj lahko pa spijo in še opzijo ne, da je ob 6ih spet tema.
Sarica803, 31.03.2025 ob 22:19
Meni pa svetloba ob 21ih nič več ne pomeni, če je potrebno naslednji dan vstati.
točno to govorim. lahko prestavljajo za 5 ur, da boš lahko na vrtu do 03 zjutraj in kaj potem? Kaj boš spal 1 uro na dan? Dejte ga no biksat. Poletna ura za vedno in konc te neumnosti. Saj nismo indijanci brez elektrike.
oh ja, 01.04.2025 ob 00:35
Ob 9h da bi se začel pouk? In končal ob štirih ali še kasneje? Kdaj bi dwlali naloge, se učili, hodili na popoldanske dejavnosti? Kakšna butasta ideja!
Imam doma 3 najstnike in takoj podprem začetek pouka ob 9.00! Popoldan je dovolj časa za 1 dejavnost 2x na teden in druženje.
Ravno zato odpade dolgo popoldansko večerno učenje, ker so otroci bolj zbrihtani pri urah in več odnesejo kot v prvih dveh urah zjutraj.
Daljši dan, 01.04.2025 ob 10:27
Imam doma 3 najstnike in takoj podprem začetek pouka ob 9.00! Popoldan je dovolj časa za 1 dejavnost 2x na teden in druženje.
Ravno zato odpade dolgo popoldansko večerno učenje, ker so otroci bolj zbrihtani pri urah in več odnesejo kot v prvih dveh urah zjutraj.
A da bi dihaki namestob9b 17ih prihajali domiv ob 19ih?
Odpadli bi vsi treningi za dijake.
Uh, kratko razmišljanje.