preminil dr. JANEZ DRNOVŠEK
Ne bom se dalje miselno razkrival tudi zato, ker nimam povsem trdnih argumentov, čisto priznam … Navedel sem en primer … Sploh pa nisem govoril o št. duhovnikov za lani … Nikakor nisem podal letnice … kdaj je to bilo, kar poglej moja pisanja za nazaj … Vem samo, da je bil intervju istega leta ko sem na podobici zrl datum nove maše, ki naj je nebi bilo, in če je bil Rode takrat že kardinal to nič ne opravičuje omenjenega …
eh, zakaj bi pa se veselilo, ker je iz leta v leto manj novomašnikov, nasprotno, to pomeni, da bo RKC morala malo drugače začeti razmišljati tudi v tej smeri in se vprašati zakaj jih ni, odgovor je popolnoma jasen.[/quote]
Ker se s tem podre pravljica o bajeslovnih zaslužkih RKC. Ker če bi si duhovniki nabirali premoženje, potem bi se število duhovnikov povečevalo ne pa zmanjševalo.[/quote]
ej ni denar vprašanje ampak ljubezen in potomci, kar pa Jezus ni prepovedal prepovedala je serkev zaradi nemožnosti dedovanja.
pa kdaj si mene slišal reč, da imajo župniki veliko, saj ne morejo imet, ker veiko roma v Vatikan pa ŠKofije, no nekaj malega pa ostane župniku, od tistega, kar ljudje podarijo, ravno njemu in njihovi domači cerkvi.