Premlada za poroko
Z dragim sva se po 6ih letih odločila, da se poročiva…ob poroki bi bila jaz stara skoraj 25 on pa skoraj 27…oba le 3 mesece manj 🙂
In kaj potem slišiva od domačih…zakaj zdaj to in da sva PREMLADA za poroko??? Sva kar pogledala…ampak v najini družini so vse moje sestrične in bratranci okoli 30 stari in noben poročen…zdaj jim je pa čudno, da se jaz najmlajša hočem poročit. Kot, da je danes bolj normalno, da si vsaj 30 star, ko se poročiš?
Kaj mislite?
jaz sem 22 zaročenec 25 in se imava namen drugo leto poročit! šele po letu in pol zaroke sem včeraj doma povedala da se imava drugo leto namen poročit pa sem samo čakala da bosta me nadirala itd kar ne bi bilo prvič, pa je vse se dobr izteklo…hočm sam rečt, da verjetno ni problem v tem da sta kao premlada ampak s tem starši izgubijo svojega otroka, ker imaš takrat svojo družino in se odcepiš od lastne mame in očeta! prstan ni samo okras ampak začetek svoje družine, vez ki vaju povezuje skupaj kot eno!!!!!!! te razumem, zdrži, vztrajaj pri svojem pa ni panike!!!
kolega in kolegica se tudi poročita letos, pri njej aso novico zelo dobro sprejeli saj so navajeni, da so se hčerke že vse poročile in so res veseli pri njemu pa je sedaj cel problem, ker so pričakovali, da se bo njegova sestra poročila prej, ker je starejša in da se kao ne spodobi poročit pred sestro, da morta počakat, glavno cela štala. če jim je to v neko sramoto ali nevem kaj pač naj ne prideta njun problem. to je vajin dan!
Živjo!
Jaz imam drug problem …
Jaz sem stara 25 in moj fant 26, skupaj sva 7 mesecev. Vsi v njegovi družini so že poročeni in imajo vsaj enega otroka (vsi njegovi bratranci in sestrične so stari od 20 do 25 let). Njegova mami me skoraj vsak dan vpraša, kdaj se bova poročila in imela otroka. Res je, da o poroki še ne razmišljava, ker želiva nekaj stvari glede najinega življenja spraviti v red in tudi odpreti svoje podjetje.
Hočem povedati, da že sam začutiš, kdaj je tisti čas za poroko, pa naj bo to pri 19ih letih ali 30ih.
Lep pozdrav!
pri meni vem da bo tut problem ko bodo pač izvedeli da sva zaročena tko da bo najbolš da naredim tko kot kolegica ki ni nikomur nič rekla le vabilo je prinesla 🙂 poroka je bila potem čez 2 meseca in niso imeli potem časa kej pametni biti in so se kar hitro sprijaznili, ker če bi jim povedala eno leto prej bi mela kr probleme čeprav je najmlajša in so starejše sestre že poročene in z otroci. za njih bomo vedno njihove male punčke. kaj hočmo tko je
Mislim, da gre poroka mladoletne osebe takole: poroka mladoletne osebe 15-18 let je v RS dovoljena s privoljenjem živečih staršev mladoletne osebe. Na centru za socialno delo se mladoletna oseba in oba starša izjavijo o poroki oz. izrečejo razloge zanjo.
Za 100% zanesljivo informacijo pa je zagotovo najbolj pristojen Center za socialno delo.
lp,
Lenka
@adiss: A resno se misliš pri 16ih poročit? :O
Meni se zdi hitro.
Drugače pa mislim, da je katerakoli starost primerna za poroko, vendar po polnoletnosti!
Jaz sem pri sebi opazila, da sem se najbolj spremenila, ko sem imela 16-17 in se takrat šele našla, čeprav sem že prej imela zastavljene cilje v življenju in se tej niso spremenili. Vendar sem pa takrat nekako “odrasla” (v bistvu še vedno nisem ravno odrasla, ampak se je takrat zgodila največja sprememba) in sem se nekako našla.
Zato se mi zdi, da ta leta niso najbolj primerna za tako pomembne odločitve.
Sicer sem jaz pri 17. spoznala svojega fanta, sedaj sva skupaj 3 leta in pol in razmišljava o poroki in družini, vendar ne pred dokončanim študijem. Do takrat pa bo še minil čas in bova do takrat (upam) oba bolj zrela. 😛
LP
Kot smo se pogovarjali že zgoraj, Center za socialno delo je pravi naslov:
“Mislim, da gre poroka mladoletne osebe takole: poroka mladoletne osebe 15-18 let je v RS dovoljena s privoljenjem živečih staršev mladoletne osebe. Na centru za socialno delo se mladoletna oseba in oba starša izjavijo o poroki oz. izrečejo razloge zanjo.
Za 100% zanesljivo informacijo pa je zagotovo najbolj pristojen Center za socialno delo.”
Nekaj branja je še tule:
http://med.over.net/forum5/read.php?219,3979294,3979335
lp,
Lenka
Midva sva stara 25, skupaj 2 leti in pol. Po < 1 letu skupne hoje sva se zaročila. Moji starši so me še do nedavnega prepričevali, da sva nekje do 27. leta še povsem premlada za skupno življenje in poroko. Ko sem pred kratkim napovedala, da se bom čez 2 meseca poročila in odselila, pa je nasprotovanje po začetnem začudenju kaj hitro minilo :) Je pa res, da bo poroka v najožjem družinskem krogu, brez pompa, tradicionalnih traparij in obremenjevanja obeh družin