Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute premostitveni kredit

premostitveni kredit

Za dobo cca 3 mesece bi rabila premostitveni kredit v znesku 35.000,00€.
za zavarovanje imam zlato v isti vrednosti. Ali slučajno obstaja kakšna banka, ki bi za zavarovanje vzela zlato.
Če vzamem premostitveni kredit na banki na hipoteko me čisto preveč stane, najprej 500 € notar, 400 € stroški kredita…
Ali pa, če bi kje našla nekoga, ki bi mi posodil jaz pa za garancijo dam zlato. :-))))

Glede stroškov se motiš.

Notar te stane cca 330 EUR, stroški odobritve pa so največ 150 EUR.
Na zlato pa dvomim da ti kdo vzame – ne poznam banke ki bi se s tem ukvarjala. Pa tudi če ti vzamejo boš kljub vsemu imela stroške odobritve kredita, verjetno pa ti bodo tudi kaj zaračunali za stroške ocene kvalitete zlata, tako da bodo stroški na koncu verjetno enaki kot če bi vzela hipotekarni kredit.

Moj predlog: pozabi na zavarovanje z zlatom in se odloči za hipoteko!

Če res tako močno potrebuješ denar, potem imaš samo dve opciji:
– prodaš zlato in/ali
– najameš razpoložljiv kredit.

Glede na potencialno rast vrednosti zlata, osebno zlata ne bi prodajal in bi se odločil za kredit pri banki, ker tvoja varianta, če bi našla nekoga, da ti posodi, in če se te osebe še sploh nisi spomnila, bo predraga.
Razmišljaj v smeri, da vzameš dolgoročni bančni kredit, predvidevam, da ga lahko, in potem, ko se ti pa sredstva po treh mesecih sprostijo, kam boš sredstva investirala, da ti bo donos prinašal več kot obresti. Seveda pa je pogoj za to tvoja bodoča solventnost in likvidnost.

Ko dobim denar, ga bom porabila za nadaljevanje gradnje hiše, tako, da mi ta ne bo prinašal nobenega donosa.

No, potem je pa itak vse stvar večje in zahtevnejše finančne konstrukcije.

New Report

Close