Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prenehala s kajenjem????

Prenehala s kajenjem????

Mislite, da mi bo uspelo????

Staknila sem grozen prehlad, ki mi ŽE DVA DNI NE DOVOLI KADITI!!!!

Priznam, da še nikoli nisem bila tako prehlajena, da ne bi mogla kaditi.

In je prišel tudi ta trenutek …..

Držite pesti, da bo to obdobje nekajenja trajalo čim dlje!
In da bi prehlad čimprej minil!

Nataša

seveda boš … diržim pesti zate !!

tud jaz sem se eno jutro zbudila in se odločila da neham pit kofe 🙂 in tko ga ne pijem več … ko bi vsaj še s čokolado šlo tkole na izi :)))

B.

aja … pa velik zdravja … za nov let !

B.

Glavno, da boš nehala, čeprav zavoljo prehlada! ;o))) Želim ti skorajšnje okrevanje in neskončno dni brez cigaret!

Meni je uspelo, zakaj ne bi tudi tebi??? DRŽI SE!!!!!!!! VOLJA VELJA!!!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Moči ti je treba,moči!A pomni:začetek kreposti zavest je naše slabosti.
Janez Evangelist Krek

Nat, seveda ti bo uspelo… V volji je moc!
Drzim pesti… Lp! S.

Držim pesti zate; tudi sama sem prenehala in ne kadim že 5 let.

Lp in veliko zdravja,

Serga

Upam, da boš bolj pridna kot jaz! Držim pesti!

A ni bilo enkrat govora o nekem hipnotizerju na Hrvaškem, ki te odvadi? Jaz bi tudi šla k njemu, saj me niti nosečnost, niti prehlad, niti pljučnica ne odvadijo – začasno neham, vendar potem takoj nazaj začnem. Sem mislila, da bom po več kot enem letu (nosečnost + meseci dojenja) abstinence ozdavljena :(((

Žal mislim da ne. Razen, če imaš zelo močno voljo!

Drži se, NatašaH. Mene 2x po leto abstinence ni “streznilo”.
Držim pesti zate!

Upam, da ti bo uspelo!

Naj ti za spodbudo napišem zgodbo mojih staršev.

Pri nas doma se je kadilo kot v “raufkamri”. Oče in mama sta kadila kot turka. Dobesedno. Pokadila sta vsak po 2 – 3 škatle cigaret na dan. Kadila sta vsepovsod. Cigarete sta imela v vseh žepih, predalih, torbicah, …

Potem pa sem jaz rodila mojo hči – marca bo 8 let. Ko sem jo prineala iz porodnišnice domov (stanujemo v isti hiši, samo v zgornjem nadstropju z ločenim vhodom), je moj oče ni prišel pogledat nekaj dni. Pa je vsak dan vsaj trikrat poslal mamo in ji naročil, da naj mi pove, da punčke ne pride pogledat, ker je močno prehlajen in se boji, da se bo mala kaj nalezla. Mama je ostala pri meni dlje časa in enkrat bi me skoraj kap, ko je rekla A VEŠ, DA ATA ŽE TRI DNI NE KADI. JE TAKO PREHLAJEN, DA MU NE PAŠE!!

No oče je malo trmast in je rekel, če sem zdržal toliko časa, bom pa še sedaj. In pri nas velja, da moj oče ne kadi toliko časa, kolikor je Anja pri hiši.

Potem pa je bilo konec moje porodniške in mama je prevzela varovanje vnukinje. Jaz v službo, ona pa doma – v penziji in naša varuška. Zjutraj, ko sem odhajala v službo, mi je rekla, če ji prinesem cigarete. Jaz pa seveda obljubila, domov pa prišla brez njih. Tako se mi je zgodilo tudi drugi dan. Na cigarete sem se spomnila šele v bližini gostilne, pa mi je bilo nerodno iti po cigarete – pa še ne kadim. Mislila sem, da bomo popoldne šli kam v trgovino in ji prinesli cigarete. Pa nismo šli.

Naslednji – torej tretji dan pa zjutraj vprašam mamo, če ji prinesem cigarete, pa je rekla, če jih do sedaj nisi, jih pa tudi danes ni treba. No pri tem je ostalo. Tako sem jaz “kriva”, da je tudi moja mama nehala kaditi.

Uh, sem dolga. No, naj zaključim: Če bi mi kdo pred rojstvom moje hčerke rekel, da bosta moja starša nehala kaditi, bi dala roko v ogenj, da ni res. To semi enostavno ni zdelo mogoče. Pri nas doma nimamo nobene slike, ki je starejša od 8 let, da na njej moja starša nimata v rokah cigarete. Sedaj pa sploh ne kadita.

Če je njima ob 3 škatlah na dan uspelo – zakaj ne bi tudi tebi? Držim pesti!!

Bravo, NatašaH! Drži se in bodi trmasta 🙂

New Report

Close