Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen, čas, bolniška in porodniška

Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen, čas, bolniška in porodniška

Pozdravljeni,

od 01.03.2010 do 28.02.2011 sem bila neprekinjeno zaposlena.Z dnem 28.02.2011 mi je pa potekla pogodba o zaposlitvi, za določen čas (podaljševanje pogodbe za 1mesec). Zaradi težav v nosečnosti sem od 09.11.2010 v bolniški in jo imam podaljšano do 24.03.2011. Porodniško nastopim 29.04.2011. Zanima me kako naprej? Kako je sedaj z bolniško, čeprav jo imam s strani komisije ZZZS podaljšano, do 24.03.2011, v delavnem razmerju pa nisem več? Ali mi pripada denarno nadomesilo za brezposelnost na Zavodu za zaposlovanje? In kako je potem z porodniško, na osnovi česa se bo izračunala višina? Najlepša hvala za odgovor

Pozdravljeni,

v roku 30. dni po prenehanju zavarovanja se morate prijaviti pri Zavodu za zaposlovanje, kjer boste do nastopa porodniškega dopusta prejemali nadomestilo plače, potem pa naprej starševsko nadomestilo. Višina starševskega nadomestila se bo izračunala na podlagi povprečne osnove, od katere je bilo plačano zavarovanje za starševsko varstvo v zadnjih 12 mesecih pred oddajo vloge (torej plača in nadomestilo Zavoda).

Lep pozdrav!

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Pozdravljeni!

Dne 1.7.2013 mi poteče pogodba o zaposlitvi za določen čas. ZAPOSLENA SEM ŽE 2 LETI.
Sem noseča in me zanima kaj je najboljše storiti glede financ. Ginekolog mi je priporočal bolniško (rizična nosečnost). Porod imam v decembru 2013. Kako je z zavarovanjem, bolniško, porodniško,…v času brezposelnosti, ..kako je z delovnim razmerjem …

Hvala za vaš odgovor

Spoštovani!

V primeru, če boste kmalu imeli bolniški stalež, vam pripadajo vse pravice iz delovnega razmerja (nadomestilo za bolniško – Delodajalec vam izplačuje nadomestilo plače iz lastnih sredstev v primerih nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe, ki ni povezana z delom, in sicer do 30 delovnih dni za posamezno odsotnost z dela, vendar največ za 120 delovnih dni v koledarskem letu). Po ZDR ste dolžni obvestiti delodajalca o bistvenih okoliščinah, ki vplivajo oziroma bi lahko vplivale na izpolnjevanje vaših pogodbenih obveznosti in o vseh spremembah podatkov, ki vplivajo na izpolnjevanje pravic iz delovnega razmerja. Pogodba za določen čas vam sama po sebi preneha po preteku roka (torej s 01.07.2013), pred tem pa imate kot nosečnica pravno varstvo, po katerem vam delodajalec ne sme predčasno dati odpovedi.
Če vam delodajalec ne bo podaljšal Poz, se morate prijaviti na Zavod za brezposelnost in v okviru tega zavoda uveljaviti svoje pravice.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close