Najdi forum

Prenos e-naslovov drugam

Imam naslednji problem: cca 200 e-naslovov, razdeljenih v pet mejlarskih skupin, moram prenesti iz enega računalnika, kjer imam OE – v drugi računalnik, kjer imam Thunderbird.

A to gre in kako? Peš prepisovala jih glih ne bi 🙂

Živjo!

Povedal bom kako export-aš naslove iz OE. Odpreš OE, greš na File, potem na Export in klikneš Address Book. Izbereš Text file in klikneš Export. Ko se ti odpre okno CSV Export, napišeš ime tega file kamor boš shranila vse naslove. Potem klikneš na Browse, da boš pokazala kam naj jih shrani na disku. Predno boš shranila, pa spodaj, ko piše Save as type, shrani kot .*csv in kot .*txt. To pa zato, da boš potem lažje import-ala iz Thunderbird-a. Ker točno ne vem, kakšna končnica mora biti, da lahko importaš v Thunderbird. Ko to narediš, moraš ta dva file, ki si jih export-ala prenesit na računalnik, kjer imaš Thunderbird. Za Thunderbird pa nisem 100 % kako se import-a naslove, ker ga ne uporabljam. Je pa verjetno podobno kot pri OE. Odpreš Thunderbird in greš na File in klikneš Import in potem še Address Book ali pa Other Address Book. Potem samo še poiščeš tisti file, ki si ga prej import-ala iz OE.

Upam, da bo šlo!

Lp, Max

Max,
res najlepša hvala za tvoj trud in prijaznost!

Če grem v moj OE, odprem File-Export, imam žal na voljo le Import/Export Cookies in Import/Export Favorites. Ni adresarja 🙁

Verjetno si mislil na IE 🙂

Tukaj imam na voljo le Izvoz v datoteko, vse ostalo so le Uvozi. Spet nič adresarja 🙁

Aja, imam Win 2k.

Živjo!

Ne, mislil sem kar Outlook Express in ne Internet Explorer! Tam kjer si ti napisala “imam žal na voljo le Import/Export Cookies in Import/Export Favorites”, to je v Internet Explorer-ju in ne v Outlook Express-u. Odpri pošto, ker piše Outlook Express in tam imaš Export Address Book. Mogoče se motim, ampak mislim da ne?! Imam Win XP SP2 in Outlook Express 6, tko da večjh razlik ni, upam da ne. Če pa so, pa naj kdo kaj napiše ki ima Win 2000.

Napisala si “Če grem v moj OE, odprem File-Export, imam žal na voljo le Import/Export Cookies in Import/Export Favorites. Ni adresarja “. To imam jaz v Internet Explorer-ju in ne v Outlook Express-u, zato mi ne gre vse skupaj. Mogoče si ravno obratno gledala.

Upam, da si uspela rešiti problem!?

Če si, je še ena možnost kako daš export naslove. Greš v OE, klikneš Tools, Addresses Book, File, Export, Address Book (WAB) in potem shraniš v file na disku. Je še bolj na easy možnost. Potem daš pa samo File, Import, Address Book in izbereš file, kjer si ga prej shranila in to je to.

Še enkrat: V OE imaš Export Address Book in ne v IE, poglej…

Lp, Max

Max imaš prav, v mojem sporočilu sem zamenjala in zapisala OE namesto IE.
Vendar je še vedno tako, kot trdim. Ni direktnih opcij za izvoz adresarja. Aja, imam Win2K.

V OE sem potem včeraj poskusila izvozit v datoteko in še vedno mi ni jasno, kako mi je uspelo, da mi je direkt odprlo novo sporočilo in v njem je bil “distribution list” z mojim naslovi v tekstnovni obliki 🙂 Čudno, datoteke pa nikjer?

Kakorkoli, zdaj moram pa ta tekst še nekako v Thunderbirdov adresar v drug računalnik spravit, pa bo.

Še enkrat hvala!

lp, Z.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close