Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prenos podatkov

prenos podatkov

V tujini MOBITEL omrezje….a se da zakupit “minute” ?

Sem ter tja se da tako – kadar ima npr. Mobitel akcije v sosednjih državah (poleti Hrvaška). Normalno moraš pa kupiti njihovo kartico za prenos podatkov – vendar pazi, da nimaš mobitela zaklenjenega na kakšnega domačega operaterja – ker potem najbrž ne bo šlo.

v tujini se ti bolj splača vzeti s sabo kakšen laptop in kupiti predplačniško kartico za prenos podatkov v tisti državi, kot pa to početi preko telefona.

Ker se na tole čisto nič ne spoznam, a lahko malo bolj podrobno? Grem recimo v Italijo/Avstrijo/Nemčijo… Kje-kako najdem/kupim predplačniško kartico za prenos podatkov in kako s to kartico potem pridem do interneta na prenosniku ali tablici?
Na telefonu me je ta reč že kar drago koštala in ne bi več.

Ker se na tole čisto nič ne spoznam, a lahko malo bolj podrobno? Grem recimo v Italijo/Avstrijo/Nemčijo… Kje-kako najdem/kupim predplačniško kartico za prenos podatkov in kako s to kartico potem pridem do interneta na prenosniku ali tablici?
Na telefonu me je ta reč že kar drago koštala in ne bi več.[/quote]

Greš v trgovino lokalnega mobitel ponudnika (nekje dobiš tudi v trafiki ali navadni trgovini pri blagajni) in kupiš njihovo SIM kartico za prenos podatkov.
Enako kot pri nas lahko kupiš npr. BOB SIM kartice, pa tudi vse ostale.

Več pa malo kasneje.

Nadaljujem:

Potem pa rabiš še primeren prenosnik ali tablico; Tablica ki ima režo za SIM kartico ima ponavadi oznako 3G, med prenosniki pa imajo le ultra lahki, kot npr. Asus EEE.

Če nimaš takšnega – lahko kot modem in “dom za kartico” uporabiš svoj telefon (če to omogoča – če ima “Tethering” funkcijo)- ali pa podatkovne naprave kot npr:
http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobiteli-in-naprave/podatkovne-naprave

kamor vtakneš SIM kartico in potem ti vzpostavijo Wi-Fi omrežje ali pa se priključiš s kablom.

Bo jasno?

za laptope ponavadi prodajajo sim-kartice v kompletu z modemom v obliki usb ključka, če nimaš takega pametnega telefona, da ti omogoča tethering, ali če je ta pametni telefon zaklenjen

New Report

Close