Prenos podatkov – Simobil

Prosila bi za malo pomoči…
Že nekaj časa opažam, da se mi na izpiskih trenutne porabe v jutranjem času pojavijo nenormalno veliki prenosi podatkov (50 – 70 MB). Doma imam mobitel povezan na domač WiFi, ko grem v službo in se WiFi signal izgubi, se mobitel poveže na paketni prenos podatkov in takrat pride do teh velikih količin prenosa. Zanimivo je tudi to, da se to dogaja le med tednom. Konec tedna teh prenosov ni.
Prejšnji teden sem bila na eni izmed poslovalnic Simobila, kjer so mi nastavljali drugo domačo stran za internet, sama pa sem potem izbrisala še vse povezave Vodafone.Life!.
Paketni prenos in sinhronizacijo e-maila imam vklopljen, ker v službenem času lahko do domačega in društvenega e-maila dostopam le preko mobitela.
Kakšna ideja, kaj bi se še lahko naredilo?
Preglej vse nameščene aplikacije in jim spremeni, da se ne morejo same posodabljati. Prav tako ne pozabi na to, da so brezplačne aplikacije vse prej kot brezplačne, saj precej stanejo v porabi baterije in podatkovnega prometa.
Kdor zna angleško… Free Android Apps Packed with Ads are Major Battery Drains
Pa ugasni GPS, da ne bodo aplikacije preko spleta preverjale lokacije.

V zvezi s simobil mobilnim internetom sem pa slišala že svašta zgodb…svetujem ti, da si pazljiva in da si beležiš, kdaj je bil kak prenos podatkov. In pa seveda, kot je rekel tomaž, preglej aplikacije, da se ti ne posodabljajo same od sebe.

Ti prenosi so se kar naenkrat pojavili. Dokler nisem dobila obvestila o 80% porabi prenosa podatkov, sploh nisem bila pozorna.
Hvala vsem za nasvete. Pregledam vse nastavitve in aplikacije v telefonu.
Forum je zaprt za komentiranje.