Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Prenos podelitve Oskarjev na TV3

Prenos podelitve Oskarjev na TV3

Meni je uspelo, da sem vstal ob štirih zjutraj in se prestavil pred televizijski sprejemnik, kjer sem gledal prenos podelitve Oskarjev na TV3. Najbolj me je motilo neumno blebetanje dveh prevajalcev ali komentatorjev ali kakrkoli sta že bila. Poleg tega, da sta s svojim bednim govoričenjem preglasila slavnega gostitelja Steva Martina, da nisem slišal njegovih šal in drugih filmskih in medijskih velezvezd, sta še dodajala svoje bedne komentarje (kot npr. Peter O’Toole rabi srčni spodbujevalnik blablablalalal bbbasdgjklasdj). Nato se je v meni utrla ideja, da mogoče tudi na drugih televizjah predvajajo omenjeni prenos. In res, na Pro 7 sem našel prenos Oskarjev. Toda tam nemška komentatorka ni besedičila med govorjenjem in nastopi zvezd, toda je svoje mnenja in prevode izrazila med molkom in odmori. Torej ni mi jasno, zakaj se dva slovenska kakorkoli že sta, dovolita skakati v besedo zvezdam in dodajati svoje opazke. Mislim, da Slovenci že toliko obvladamo angleščino, da bi lahko dovolili, da slišimo izjave nagrajencev in podeljiteljev v originalu. In šele po njihovem govoru, bi tedva slovenska napovedovalca lahko dodajala svoja mnenja in prevode.

LP

Hja, vsaj gledal si lahko. Jaz npr ne dobim tv3 in ker ni nikjer drugje ponovitve sem jaz kot dolgoletni gledalec podelitve oskarjev, prikrajšana.

Ne razumem zakaj sedaj vse skupaj še ponavljajo po par krat na dan. Enkrat bi že lahko spustili original brez onih dveh slovenskih blebetačev. Res se ju ne da poslušati!!!!!

Jao, se pridružujem mnenju. Tudi jaz sem vstala ob 4h zjutraj, da sem ujela ta najbolj zanimive nagrade in najprej seveda doživim šok nad komentiranjem, potem doživim še hujši šok pri naravi komentiranja, potem sem pa z olajšanjem odkrila pro7. Komentatorja sta bila resno grozljiva, ne samo, da nista kaj preveč prevajala (če je bil to sploh njun namen), uspela sta preglasiti par razglasitev zmagovalca (npr. pri Catherine Zeta Jones, ko nista slišala, koga je prebral podeljevalec Sean Connery in ker je izgledala Queen Latifah najbolj vesela, sta razglasila za zmagovalko kar njo – dokler seveda ni vstala Catherine). Da ne omenjamo grozljivih, ampak res grozljivih pripomb v stilu “Catherine Zeta Jones je noseča, Queen Latifah je pa taka kot je, ha ha ha” (s tem sta ciljala seveda na njeno težo). Pa nenehno ugibanje dobitnikov v tišini med “the oscar goes to” in razglasitvijo. Pa komentatorjevo nenehno diskreditiranje Renee Zellweger. Citiram: “mislim, da si oskarja zaslužijo tudi tisti, ki uspejo tole damo (Renee), prikazati boljšo, kot je v resnici.” Groza. Popolna neprofesionalnost, neartikuliranost, da ne omenjamo pomanjkanje bontona in spoštovanja. Poleg tega pa je bila glasnost same prireditve neprimerno tišja od glasnosti komentatorjev, tako da večinoma niti pri vztrajnem naprezanju nisi mogel slišati npr. Martina prek bedastoč voditeljev. Res porazno.

Meni je uspelo zdržati do dveh oz. pol treh, ko so se začeli po tv-ju. In veste kaj? Bila sem seveda jezna, ko sem slišala, da bodo spet komentatorji (nikakor ne prevajalci) imeli prste vmes. Pa sem malo pritiskala gumbe in se ustavila na Pro7. EJ! TAM JE BILO VSE TIHO!!!! Komentirali so le, ko so Američani imeli reklame. Naslednje leto bom spet pripopana na Pro7!!!!

Hvalabogu za Pro7!

Najhuje je bilo, kako sta se lovila izpasti karseda duhovito, učinek je pa bil ravno obraten :(( Dosti večjo uslugo bi nam naredili, če bi predvajali v originalu! TV3 pa spet dokazuje, da ni kaj prida TVhiša.

Na TV3 je bila katastrofa vseh katastrof, se strinjam. Na PRO7, kjer sem gledala potem (naslednji dan) pa nisem imela občutka oz. niso nemški komentatorji nič bili tiho, pa še ful reklam so imeli vmes, tako da so bili res dosadni tudi oni. Ponavljam, drugi dan!

Wow! Kako ste vsi pametni! Me cudi, da vi niste delali prenosa, ko ste sami strokovnjaki za televizijo tukaj… TV3 ne zna, Pro 7 ne zna, se dobro, da znajo tisti, ki sedijo v fotelju in so pozrli vse spretnosti tega sveta…

Prenos je bil brez komentarjev oz. prevajanja. Najlepša muzika za moja ušesa :))

Ljuba “gostinka”, vsak naj dela tisto, kar zna. Če pa ne znaš, bodi raje na fotelju (tako kot ti to počneš očitno večino časa svojega življenja).

Tocno to, Tinka, me cudi. Kako da ljudje, ki ocitno znajo (in to izpricujejo na forumih), ne pocnejo zares, v zivo, na TV. A ne bi bilo vsem tako fino, ce bi prenos podelitve oskarjev (mimogrede, pise se z malo zacetnico) res poceli strokovnjaki, kakrsnih ocitno ne manjka. Res me zanima, LE KAJ je razlog, da strokovnjaki ostajajo samo na forumski ravni…

Zaliti te pa ne nameravam, kot ti zalis mene, ceprav me ne poznas in za zalitve nimas razlogov.

oj!
a mogoče kdo ve, katera gumbca sta komentirala oskarje na TVkatastrofa3

Čemu “LE KAJ” z velikimi črkami? Mar povzdiguješ glas, gostinka?Žalim te pa ne, to ne počnem, sem preveč olikana, da bi to počela. Naj ti povem, če se človek izpostavlja v javnosti oz. če izbere tak poklic, da je “izpostavljen” (na nek način – kot recimo tisti, ki komentirajo prenose), mora tudi pričakovati kritike oz. pohvale na njegov račun. Torej, sama lahko nekaj kritiziram (če mi ni všeč), ali pohvalim (če mi je všeč). To pa ne pomeni, da bi jaz stvar bolje oddelala (ali pač!). Tudi tisti, ki delijo oskarje ali limone delajo isto: torej ocenjujejo nekoga. Jim pa igralci, ki iz “špila” izpadejo najbrž ne očitajo… “Pa naredi ti, če znaš bolje!” Se vsaj tu strinjava?

Bila sva dva iz RGL-a. Tjaša in Željkič.

No, draga Tjaša, naj te pohvalim, da si bila za eno stopnjo boljša od Željkiča. Moje mnenje si lahko pa prebereš par postov nazaj.
In vidim, da so vaju že hudo dosti kritizirali, če imata že izdelano strategijo branjenja v stlu “če veste vi bolje, bi pa vi to delali, tako se pa sploh nimate pravice oglasiti, sej ste samo gledalci, kdo je pa še kdaj kaj na tvju delal za vas?”.

New Report

Close